Meghan saapui kappelille yhdessä äitinsä Doria Raglandin kanssa. Kuva: Reuters
Meghan saapui kappelille yhdessä äitinsä Doria Raglandin kanssa. Kuva: Reuters

Meghan Markle ja prinssi Harry saavat tänään toisensa.

Prinssi Harry ja näyttelijä Meghan Markle vihitään tänään lauantaina Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa. Yksi odotetuimmista yksityiskohdista juhlassa on tietenkin Meghanin hääpuku.

Tässä se vihdoin on!

Upea huntu seuraa Meghanin askelia hänen hääpäivänään. Kuva: Reuters
Upea huntu seuraa Meghanin askelia hänen hääpäivänään. Kuva: Reuters

Meghanin silkkisessä puvussa on venepääntie. Hiukset ovat matalalla nutturalla niskassa, päässä on huntu ja tiara, jonka Meghan on saanut lainaksi itse kuningattarelta. 

Puku on klassisen kaunis, ajaton ja pelkistetty. Sen on suunnitellut Givenchyn muotitalon Clare Waight Keller. Keller on ensimmäinen naispuolinen taiteellinen johtaja ranskalaisessa Givenchyssa.

Meghanin hääkimpussa on Harryn omin käsin Kensingtonin palatsin puutarhasta poimimia kukkia. Voi miten liikuttavaa!

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Puvussa on pitkä laahus ja käsittämättömän upea, viisimetrinen huntu, jota reunustaa hento pitsi. Kirjailut kuvastavat 53 Kansainyhteisön maan kukkia.

Meghan ja Harry tänään 19.5. alttarilla. Harry edustaa perinteisessä univormussa. Kuva: Reuters
Meghan ja Harry tänään 19.5. alttarilla. Harry edustaa perinteisessä univormussa. Kuva: Reuters

Vieraina runsaasti julkkiksia

Harryn ja Meghanin häihin on kutsuttu yli 600 vierasta. Vieraat saapuivat juhlapaikalle jo hyvissä ajoin ennen vihkitilaisuutta. Paikalla ovat esimerkiksi tennistähti Serena Williams, näyttelijä George Clooney puolisonsa Amal Clooneyn kanssa, Victoria ja David Beckham, lauluntekijä Elton John puolisonsa David Furnishin kanssa. Elton John oli prinsessa Dianan eli Harryn äidin ystävä ja esiintyi tämän hautajaisissa syyskuussa 1997.

Amal ja George Clooney. Kuva: Reuters
Amal ja George Clooney. Kuva: Reuters

Kuninkaallisesta perheestä viimeisimpien joukossa juhlapaikalle saapui kuningatar Elisabet II miehensä Philipin kanssa.

Kuninkaallinen perhe istuu juhlassa paraatipaikalla. Kuva: Reuters
Kuninkaallinen perhe istuu juhlassa paraatipaikalla. Kuva: Reuters

Sulho ja bestman eli Harry ja William saapuivat paikalle tummissa univormuissaan ja puoli tuntia ennen seremonian alkua.

Uudet tittelit

Kuningatar Elisabet on tänään julkistanut Meghanin ja Harryn uudet tittelit. Prinssi Harrysta tulee Sussexin herttua, Dumbartonin jaarli ja Kilkeelin paroni. Meghan Marklesta tulee Sussexin herttuatar.

Juttu päivittyy 19.5.

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Floresilla on tapana tehdä ”määmatka” työputken päätteeksi.

– Matkustaminen on vastaus vapauden kaipuuseeni. Saatan tehdä 3-4 viikkoa putkeen töitä ja sitten lähteä. Teen matkoja säännöllisesti yksin, kertoo hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores.

Ecuadorista kotoisin oleva Antonio palasi juuri asuntovaunulomalta Euroopasta. Hän ajoi yksin asuntoautolla Saksan läpi Sveitsiin ja Ranskaan.

– Yksin matkustaminen tuolla tavalla on ihanaa. Kukaan ei häiritse ja saan nauttia täydellisestä vapaudesta. Nukuin, kun nukutti. Tein ruokaa, jonka katoin usein ulos pienelle pöydälle.

Sveitsin ja Ranskan rajalla mies koki jännittäviä hetkiä.

– Parkkeerasin ilta-aikaan johonkin Ranskan vuoriston lähelle. Nukahdin, mutta yöllä heräsi ja kuuntelin pimeydessä eläinten ääniä. Silloin vähän pelotti.

Aamulla paikan valinta ei enää kaduttanut.

– Joka puolella oli vihreää – ja lehmiä! Keitin kananmunia ja kahvit, kun lehmät tuijottivat minua.

Antonion puolisoa, kansanedustaja Pekka Haavistoa, siipan määmatkat eivät haittaa.

– Pekka on itsekin paljon reissussa. Tällä hetkellä hän tekee uudelleen kirjaa interrailista 40 vuoden tauon jälkeen ja on matkustellut ympäri Eurooppaa junalla.

– Nautimme molemmat matkustelusta ja maailman tarkkailusta, yhdessä ja yksin, Antonio kertoi eilen Make Up Storen Keskuskadun liikkeen muotinäytöksessä.

Marjaana Lehtisen parisuhde on kestänyt 12 vuotta. – Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Entinen Miss Plus Size Marjaana Lehtinen, 35, julkaisi elokuussa Varpu Tavin kanssa kirjoittamansa kirjan Minä – plus size, jossa hän puhuu myös seksin tärkeydestä parisuhteessaan.

– Koen itseni naisen nautinnon puolesta puhujaksi. Jokainen meistä päättää omasta kehosta, enkä voi sanoa kenellekään, että tee makuuhuoneessa niin tai näin. Voin vain puhua omasta kokemuksesta.

Marjaanan oma parisuhde on kestänyt 12 vuotta. Hän oli saman painoinen kuin nyt, kun hän kohtasi miehensä Tomin. Lasten myötä paino kuitenkin nousi kolmessa vuodessa viisikymmentä kiloa. Lopulta hän painoi 169 kiloa.

– Ensimmäinen lapsi ei nukkunut ensimmäiseen puoleen vuoteen, ja hain lohtua herkuista.

Reilu kolme vuotta sitten hän aloitti elämäntapamuutoksen, jonka aikana hän pudotti painoa 80 kiloa.

Marianne kiittelee miestään siitä, että tämä on aina nähnyt kilojen taakse.

– Mieheni kirjoitti tekstin kirjaani, jossa hän kertoo, että on aina nähnyt vain hymyni. Itkeä pillitin, kun luin sitä.

Marjaana painottaa, että parisuhde on kahden kauppa myös makuuhuoneessa.

”Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy.”

– Jos oikeasti, siis oikeasti on päänsärky ja olet kipeä, ei kenenkään kannata lähteä harrastamaan seksiä. Mutta jos kumppanin kanssa lähtee muuten lakanoita heiluttelemaan, niin yleensä sen jälkeen on hymy korvissa molemmilla.

Se, että joskus seksiä voi harrastaa myös puolison mieliksi, on Mariannen mielestä ymmärretty väärin.

– Tärkeä on, että myös nainen saa sessiosta silti yhtä paljon. Ei meillä mies ole mikään macho, joka sanoo, että nainen nyt makuuhuoneeseen. Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Marjaana sanoo, että heille parisuhteessa tärkeitä yhteen sitovia asioita ovat myös luottamus ja hyvä huumori.

– Minulle on julkisuuden myötä tullut paljon kaikenlaisia kyselyitä miehiltä. Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy, Marjaana totesi Specsaversin hyväntekeväisyysillassa Radisson Blu Plaza Hotellissa.