Juontaja Taru Valkeapää iloitsi, että hänen Speaker’s Corner -yrityksensä viettää 20-vuotisjuhlavuottaan. ”Kotona on kaikki hyvin. Poikani ovat kolme- ja kahdeksanvuotiaat. Fudispallo lentää ahkerasti ja talvella hiihdetään”, hän kertoi perheensä kuulumisia. Kuva: Jonna Öhrnberg
Juontaja Taru Valkeapää iloitsi, että hänen Speaker’s Corner -yrityksensä viettää 20-vuotisjuhlavuottaan. ”Kotona on kaikki hyvin. Poikani ovat kolme- ja kahdeksanvuotiaat. Fudispallo lentää ahkerasti ja talvella hiihdetään”, hän kertoi perheensä kuulumisia. Kuva: Jonna Öhrnberg

Juontaja Taru Valkeapää jätti miehensä kanssa avioerohakemuksen kesällä. – Välillä asioita pitää ravistella, Taru sanoo.

Juontaja Taru Valkeapää jätti miehensä kanssa avioerohakemuksen heinäkuun alussa. He menivät naimisiin tammikuussa. Pari ei kuitenkaan päätynyt eroon vaan on yhä yhdessä.

– Kaikki on hyvin. Perhe on koossa, Taru kertoi Helsingin Aleksanterin teatterissa, jossa juhlittiin Jarkko Valteen ja Osku Heiskasen ShoWhatin Joulun tähdet 2014 -esityksen ensi-iltaa.

Kaksikymmentä vuotta yrittäjänä ollut Taru sanoo olevansa erittäin tsemppihenkinen.

– Olen tottunut siihen, että ongelmat ratkaistaan. Aika paljon samat asiat pätevät yrityspuolella ja henkilökohtaisessa elämässä. Pitää olla reilu meininki. Välillä asioita pitää ravistella, ja virheistä voi oppia. Tärkeää on, mitä tehdään virheiden jälkeen, hän aprikoi.

Tarun arki kuluu oman yrityksen parissa. Hän perusti juontajia välittävän ja kouluttavan Speaker’s Corner -toimistonsa vuonna 1994.

– Laitoin firman pystyyn pian sen jälkeen, kun Suomessa pamahti lama. Alussa sain kuulla kaikenlaisia epäilyjä, ettei yritys tulisi menestymään, hän muistelee.

Taru tekee myös itse juontokeikkoja ja käy luennoimassa hyvästä äänenkäytöstä.

– Viime viikonloppuna juonsin Levin talviavajaiset. Lapissa oli ihana satumaisema: sopivasti pakkasta, viisi senttiä luonnonlunta ja mahtava tunnelma. Kun menin sunnuntaiaamuna laskettelemaan, sain lähes oman rinteen. Siellä ei ollut kuin minä ja maailmancupin kisaajia harjoittelemassa.

Fatbardhe Hetemaj on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton. – Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti.

Fatbardhe Hetemaj, 32, odottaa viikonlopun Maailma kylässä -festivaalia, jolloin hänen perheestään kertova Kotimaa Kosovo-Suomi –dokumentti saa ensi-iltansa.

Dokumenttia tehtiin puolitoista vuotta ja se nosti naiselle pintaan monia muistoja. Hetemaj´n neljän sisaruksen vanhemmat saapuivat Kosovosta Suomeen vuonna 1992, jolloin Fatbardhe oli 7-vuotias.

– Ehkä arkielämässä oli pelon jälkeen vaikeinta tasapainoilla kahden kulttuurin välillä. Meidän kulttuurissa olin tottunut koskettamaan ihmisiä. Täällä on tietty etäisyys.

”Ala-asteella ihmettelin, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin.”

– Ala-asteella ihmettelin myös, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin ja sitten minulle suututtiin, kun olin luvannut niin monelle. En ymmärtänyt yhtään, että pitäisi olla vain yhden kanssa kerralla, vaan otin kaikki siipieni suojaan. Olen aina ollut tällainen paljon puhuva, Fatbardhe kertoi eilen Mummotunnelin kesän VIP-avajaisissa.

Hetemaj'n sisarusnelikko on kuuluisa saavutuksistaan. Molemmat veljet pelaavat ammatikseen jalkapalloa, Perparim Italiassa ja Mehmet Seinäjoella. Fatbardhe on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton.

– Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti. Olemme yhä tosi läheisiä.

Fatbardhe viettää itse sinkkukesää.

– Kaikki väittävät, että minulla on kumppanin suhteen kovat kriteerit. Minun pitää tuntea, että kyseessä on minun ihminen ja toki kumppanin pitää miellyttää myös silmää. 

– Haluan kuitenkin painottaa, että elämäni on hyvää näinkin. Olen huomannut, että lapsettomia suojellaan, eikä heiltä kysellä henkilökohtaisia kysymyksiä, mutta sinkuilta udellaan tosi henkilökohtaisesti, että miksi miestä ei ole löytynyt. Se ärsyttää joskus.

Kotimaa Kosovo-Suomi, TV1 ma 28.5

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.