Nightwishin ensimmäinen solisti Tarja Turunen oli metallimusiikin keltanokka liittyessään yhtyeeseen 90-luvun puolivälissä.

Nightwish-yhtyeen ensimmäinen solisti Tarja Turunen, 37, muisteli Radio Rockin haastattelussa yhtyeen alkuaikoja. Keltanokkana metallimusiikin maailmaan astunut Tarja tarvitsi keikkavaatteita, eikä niitä löytynyt Pohjois-Karjalassa kuin seksikaupoista.

– Kävelimme äidin kanssa seksikauppaan Joensuussa, sieltä ne vaatteet sitten löytyivät. Järkyttävät lateksihousut! Olin silloin vielä lapsenpyöreä, enkä ollut puhjennut kukkaan naisena. Vitsi, miltä sitä näytti ensimmäisillä keikoilla! Tarja päivittelee naureskellen.

Vanha Bon Jovi -fani

Vuonna 1996 yhtyeeseen liittynyt laulaja kertoo, että raskaampi musiikki oli tuolloin vielä outoa, vaikka hän kuuntelikin rokkia ja oli kova Bon Jovi -fani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olin keltanokka metallin puolella. Se oli mahtavaa aikaa, kun oppi äärettömän paljon ja kuuli hienoa musiikkia ensimmäistä kertaa. Halusin päästä siihen maailmaan sisään niin nopeasti kuin mahdollista, tulla hyväksytyksi ja olla osa porukkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarja Turunen tekee nykyään musiikkia soolona. Vuonna 2005 hänet erotettiin Nightwishista. Turusen jälkeen ruotsalaisesta Anette Olzonista tuli Nightwishin solisti, mutta hänkin erotettiin. Nykyisin yhtyeessä laulaa hollantilainen Floor Jansen.

Video: Radio Rock

Lue myös:

Tarja Turunen avoimena videohaastattelussa: Kollegan somekommentit loukkasivat

Tarja Turunen: "Olen joutunut olemaan vahva"

Tarja Turunen vuonna 2008: "Parisuhde on paras turvaverkko"

Sisältö jatkuu mainoksen alla