Tarja ja Anna Halonen vuonna 2012. Kuva: IS/Antti Hämäläinen
Tarja ja Anna Halonen vuonna 2012. Kuva: IS/Antti Hämäläinen

Näillä vinkeillä tuore isoäiti Tarja Halonen pääsee alkuun uudella urallaan.

Presidentti Tarja Halosesta, 70, on tullut pienen tyttövauvan isoäiti, sillä hänen tutkijana työskentelevä tyttärensä Anna Halonen sai muutama viikko sitten lapsen avomiehensä kanssa. Asiasta uutisoi ensimmäisen 7 päivää.

Halosen puolisolla Pentti Arajärvellä on lapsenlapsia jo neljä, mutta Haloselle itselleen pieni tyttö on ensimmäinen biologinen lapsenlapsi. Siksi listasimme hänelle muutaman vinkin, jotka tuore isoäiti pääsee alkuun uudella urallaan.

1. Pikkutöppösiä kannattaa alkaa kutoa jo nyt, jotta ne ehtivät pukinkonttiin.

2. Kodista kannattaa tehdä yltiömäisen turvallinen, jotta lapsi voi ottaa ensiaskeleensa lyömättä päätään terävään pöydänkulmaan.

3. Lompakko kannattaa siistiä turhasta roinasta ja vanhoista kuvista, jotta sinne mahtuu tarrakuvat kaikista lapsen kehitysvaiheista. Niitä on helppo esitellä uteliaille kansalaisille torikahveilla – ehdottomasti ennen kuin kukaan ehtii niitä pyytää.

4. Valokuva-albumeiden tekemistä ei kannata jättää kiireisten vanhempien kontolle. Isoäidillä on tähän paremmin aikaa, joten myös albumit kannattaa hankkia viimeistään nyt.

5. Käsilaukkuun on syytä varata pahoja karkkeja hyvissä ajoin, jotta ne varmasti löytyvät sieltä ensimmäisten hampaiden ilmestyessä. Sillä ei ole mitään väliä, vaikkeivat karkit lapselle kelpaisikaan. Jokainen isoäiti haluaa jäädä lapsen mieleen kivana tyyppinä, jolla oli aina jotain herkkua laukun pohjalla.

Lue myös:

Susan Sarandonia, 67, ei saa kutsua mummoksi

Kolmekymppiset hurahtivat mummoiluun: isoäiti on julkkistenkin idoli

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!