Ann Wikström on yhä yhteydessä ex-rakastettuunsa Tapio Suomiseen puhelimella. Kuva on otettu lokakuussa 2013, jolloin parin onni vielä kukoisti. Kuva: Jouni Harala
Ann Wikström on yhä yhteydessä ex-rakastettuunsa Tapio Suomiseen puhelimella. Kuva on otettu lokakuussa 2013, jolloin parin onni vielä kukoisti. Kuva: Jouni Harala

– Suhteemme ei kaatunut toisiin naisiin, Ann Wikström korostaa.

– Lyhyt liittoni Tapion kanssa vei minulta käytännöllisesti katsoen kaikki voimat. Eron myötä meni yhteinen koti ja kaikki mitä olimme Tapion kanssa yhdessä rakentaneet, sanoo urheilutoimittaja Tapio Suomisen ex-kihlattu, laulaja-juontaja Ann Wikström, 35.

Pariskunta nousi näyttävästi otsikoihin pari vuotta sitten, kun tahoillaan naimisissa olleiden Annin ja Tapion suhde paljastui. Kohu jatkui myöhemmin viime syksynä, kun vauhdilla kihlautunut pariskunta kertoi Tapion vaikeasta masennuksesta ja sairaalahoidosta. Ann ja Tapio uskoivat kuitenkin selviävänsä sairauden aiheuttamasta kriisistä, kunnes he viime joulukuussa Tapion twiitti-kohujen ja naisotsikoiden jälkeen erosivat.

– Puheista huolimatta suhteemme ei kaatunut toisiin naisiin. Minun näkökulmastani eromme syyt liittyvät meidän molempien menneisyyteen, asioihin joihin meillä ei ollut vaikutusvaltaa. Tuntui, että saimme kokea rankkoja asioita, joita emme parisuhteessamme olleet valmiita vastaanottamaan, Ann kertoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tyhjä olo

– Ero oli rankka kokemus. Nyt voin olosuhteisiin nähden ihan hyvin, mutta olo on tyhjä. Elämäni on vieläkin myllerryksessä ja olen yhä epäuskoinen – miten meille saattoi käydä näin? Uskoin vilpittömästi yhteiseen tulevaisuuteemme ja elämämme palaset olivat kohdillaan vaikeuksistamme huolimatta. Lopputulos olikin sitten katastrofaalinen. Joskus melkein naurattaa – millaisina tuulispäinä ihmiset meitä pitivät, kun ensin vakuutimme rakkauttamme ja sitten niin pian erosimme?

Toisaalta Ann on  hyvillään siitä, että tilanne on nyt rauhoittunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen helpottunut meidän kaikkien puolesta, sillä niin paljon tämän elämänvaiheen aikana on loukattu meidän kaikkien tunteita. Välillä mietin, oliko se tämän arvoista? Mutta ei näitä  asioita voi hinnoitella. Jos niin ajattelisi, ei elämässä uskaltaisi tehdä mitään. Joka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön.

Ei tarvetta ammattiavulle

Eron aikana Ann on saanut tukea läheisiltään.

– Oma perhe ja ystävät ovat auttaneet. Sen verran on vielä maalaisjärkeä, että olen selvinnyt tästä ilman ammattiapua.

Ann  ja Tapio eivät ole tavanneet eron jälkeen, mutta ovat olleet tekstiviesti - ja puhelinyhteydessä. 

– Suunnitelmissamme on mahdollisesti pelata yhdessä golfia tänä kesänä. Suomi on pieni maa, eikä tässä sotajalalla olla. Yritän ajatella kaikkea sitä positiivista, mitä meillä oli. Mutta en osaa sanoa olisiko meillä mahdollisuutta tavoittaa sitä vielä joskus uudelleen.

Samaan aikaan viime joulukuisen eromylläkän kanssa laulajanakin tunnettu Ann esiintyi Voice of Finlandissa, mutta ei päässyt jatkoon.

– Voice of  Finlandin nöyryytyksen jälkeen olin aika alamaissa. Olin pyytänyt lykkäystä omalle esiintymiselleni, sillä olin tuolloin kipeä ja menettänyt ääneni. Jouduin kuitenkin laulamaan ja sain tuomareilta kovan kritiikin. Se tuntui pahalta, ja samaan aikaan tuli ero.

Tapio Suominen jäi uudelleen sairauslomalle alkuvuodesta, mutta palaa nyt Ilta-Sanomien mukaan takaisin töihin.

– Olen ollut huolissani hänestä jonkun verran, vaikken ole voinutkaan kantaa korttani kekoon, Ann sanoo. 

Ann kiertää koko toukokuun ympäri Suomea Fox-kanavan ShowHau-ohjelman kiertuejuontajana. Ensimmäinen jakso tulee ulos 17.5.

– Sen jälkeen lähden lomailemaan Espanjaan yhdessä tyttäreni kanssa, Ann sanoo.

Lue myös:

Tapio Suominen ja Ann Wikström ovat eronneet

Psykoottisen masennuksen takia pakkohoitoon joutunut Tapio Suominen: "Onneksi rinnallani on vahva nainen"

Sisältö jatkuu mainoksen alla