Tanssii tähtien kanssa -ohjelman aviopari Jutta ja Sami Helenius on tottunut flirttailemaan keskenään niin kotona kuin tanssiparketillakin.

Aviopari Sami, 34, ja Jutta Helenius, 27, vaikuttaa ensitapaamisella ujolta ja harvasanaiselta. Mutta kun kilpatanssijat tarttuvat toisiinsa ja alkavat pyöritellä näyttäviä tanssikuvioita, arastelu vaihtuu silmänräpäyksessä
itsevarmaan flirttiin.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelma, jossa he ovat mukana tanssinopettajina, pitää pariskunnan kiireisenä.

Sami on tanssikisassa mukana kolmatta kertaa, Jutta ensimmäistä. Vaikka Samilla luulisi konkarina olevan etulyöntiasema, Jutasta on kehkeytynyt hänelle vahva haastaja: molemmat nousivat pariensa kanssa heti alussa kisan ennakkosuosikeiksi.

– Kyllähän tässä leikkimielistä nokittelua on ilmassa. Sami sanoikin ensimmäisten lähetysten jälkeen, että vaimo johtaa 1–0. Mutta tietenkin sitä haluaa, että myös toinen pärjää, Jutta sanoo.

Tanssista se lähti

Miten tapasitte?
Jutta: Tanssiympyröissä. Seurustelun alussa olin 17 ja Sami 24. Siinä vaiheessa ikäero tuntui enemmän kuin nykyään. Sami oli ensirakkauteni. Vuoden verran olimme vain kavereita, kunnes Sami erosi tyttöystävästään, joka oli hänen silloinen tanssiparinsa. Hän jatkoi vielä vuoden verran tanssimista exänsä kanssa, mikä ei ollut asetelmista helpoin. Lopulta päätimme alkaa tanssia yhdessä.
Sami: Näin Jutan salolaisen tanssiseura Svivelin juhlissa vuonna 2000. Muistan, että Jutta oli iloinen ja hänellä oli hauskat kengät, joissa oli isot kukkaset. Tanssin hänen kanssaan paljon sen illan aikana.

Mihin ihastuit hänessä?

Jutta: Sami on herrasmies, herkkä ja luotettava. Myös huumorintajumme synkkaavat hyvin yhteen.
Sami: Positiivisuuteen ja elämänmyönteisyyteen. Jutta ottaa aina ensin toiset huomioon. Hänelle pitää huomautella, että muista itsesikin välillä. Toki Jutta oli ja on edelleen myös hyvin kaunis.

Mikä teitä yhdistää?

Jutta: Molemmilla on hymy herkässä. Olemme myös tosi kilttejä ja tunnollisia.
Sami: Aamu-unisuus ja se, että olemme molemmat ujoja uusissa tilanteissa. Jutan myötä olen oppinut myöhästelemään.

Miten hemmottelette toisianne?
Jutta: Saatan keittää Samille kahvia erikoiskahvinkeittimellämme. Sami tykkää myös hyvistä jälkiruoista.
Sami: Hemmottelen Juttaa yrittämällä tehdä arjestamme mahdollisimman sujuvaa esimerkiksi kuskaamalla häntä paikasta toiseen. Pyrin myös kiireen keskellä järjestämään meille kahdenkeskistä aikaa.

Millaisia vanhempia teistä tulisi?
Jutta: Sami olisi varmasti tosi hyvä isä, minä olisin se tiukempi vanhempi. Ihan vielä lapsia ei ole kuitenkaan suunnitteilla. Kilpatanssivuosia on kuitenkin vielä muutama jäljellä. Eikä sitä tiedä, voimmeko edes saada lapsia.
Sami: Hössöttäviä. Olemme molemmat lapsirakkaita, joten viettäisimme varmasti paljon aikaa oman lapsemme tai lastemme kanssa. Ja hemmottelisimme heidät pilalle. Jutta olisi meistä varmaankin se ankarampi komentaja, ja minä antaisin aina periksi.

Mikä toisessa on seksikkäintä?
Jutta: Silmät. Eikä Samilla huono kroppakaan ole. Erityisesti pidän siitä, miten hän kannattelee vartaloaan.
Sami: Naisellisuus. Jutta näyttää herkältä ja haavoittuvaiselta mutta on tosi vahva.

Oletteko mustasukkaisia?
Jutta: Emme, mutta ehkä Sami on meistä vähän mustasukkaisempi. Hänen parinsa Satu Ruotsalainen tuli huolissaan juttelemaan kanssani siitä, että hän on koko ajan niin lähellä aviomiestäni. Sanoin, että heidän tuleekin tanssia niin, että tulen mustasukkaiseksi, vasta sitten on hyvä!
Sami: En ole kyllä huomannut. Tanssikisakaan ei sitä aiheuta, päinvastoin kannustamme toisiamme heittäytymään parimme lähelle. Tanssissa on pakko mennä pintaa syvemmälle.

Parisuhteellista-jutussa pariskunta vastaa samoihin kysymyksiin kuulematta toistensa vastauksia.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi. 

 

Kun näyttelijä Emmi Pesonen alkoi seurustella ohjaaja Paavo Westerbergin kanssa, hän sai kaupan päälle neljä lasta.   

– Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo.

Kun näyttelijä Emmi Pesonen, 40, ensimmäisen kerran vieraili ohjaaja-käsikirjoittaja Paavo Westerbergin, 44, luona, hän katseli lasten kuvia seinällä. 

– Ihmettelin, kun rivistö vain jatkui ja jatkui, ja kaikki ne kuulemma olivat Paavon eri lapsia.

Lapsikatras ei kuitenkaan 27-vuotiasta Emmiä säikäyttänyt, päinvastoin.

– Olin aina ajatellut, että haluan paljon lapsia. Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo. Myöhemmin joukko kasvoi seitsemän hengen suurperheeksi.

– Suurin lahja, joka Emmi on minulle antanut on se, että hän on rakastanut lapsiani, Paavo sanoo.

Vaikeinta aikaa heidän suhteessaan elettiin, kun Paavo ja Emmi teatteritöiden ja arjen pyörittämisen lisäksi remontoivat omakotitaloa.

– Silloin vaatimusten määrä kotona oli niin valtava ja stressitasot niin koholla, että kun pääsi teatterille ja sulki oven takanaan, tuntui päässeensä turvaan ja melkein lomalle, Emmi sanoo. 

– Mutta ainakin elämän tarkoitus oli silloin selvä. Ei ollut aikaa fokusoida itseensä tai kriisiyttää parisuhdetta, kun piti vaan selvitä arjesta, Paavo jatkaa.

Toimiva taiteilijaliitto

Tammikuun alussa ensi-iltansa saa Emmin ja Paavon yhdessä käsikirjoittama ja Paavon ohjaama elokuva Viulisti.

Viulisti on Paavon ensimmäinen leffaohjaus ja Emmin esikoiskäsikirjoitus, jonka tekemiseen hän hyppäsi samalla pelottomalla asenteella kuin suurperheen äidiksi – ilman että ensin olisi vaikkapa kirjoittanut jonkun lyhytelokuvan käsiksen.

Kirjoittaminen oli Emmille monella tapaa avartavaa ja vapauttavaa.

– Näyttelijä on työnsaannin suhteen usein alisteisessa asemassa suhteessa ohjaajaan. Se on välillä tosi kuluttavaa. Kun kirjoitan, saan tehdä ihan mitä haluan, hän sanoo.

Yhdessä pari on työskennellyt aiemminkin.

– Työnteko yhdessä ei ole ikinä ollut meille vaikeaa, sillä työpaikalla roolimme ovat selvät. Eikä Paavo minua ainakaan helpommalla päästa kuin muita.  Siviilielämässä vastuun jakaminen on paljon vaikeampaa, Emmi sanoo.

– Kunnioitamme työtä ja työyhteisöä niin paljon, ettemme siellä rupea riitelemään. Eiväthän muutkaan tuo työpaikalle kotiasioitaan, Paavo jatkaa.

Mihin Emmi Paavossa ihastui? Miten seitsenhenkisen perheen arkea pyöritettiin? Voiko vain taiteilija ymmärtää toista taiteilijaa? Miltä tuntuu, kun lapset muuttavat pois kotoa? Lue lisää Me Naisten numerosta 50-51/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.