Show-miehen elkeistään kilpakentillä tunnettu Tommi Evilä lupaa, että räväkkyyttä on luvassa myös tanssiparketilla. "Peto pitää päästää irti, kun lähtee kilpailemaan. Luolamiehen täytyy tulla esiin, jotta voi ylittää itsensä", hän nauraa rinnallaan tanssija Jutta Helenius. Kuva: Jonna Öhrnberg
Show-miehen elkeistään kilpakentillä tunnettu Tommi Evilä lupaa, että räväkkyyttä on luvassa myös tanssiparketilla. "Peto pitää päästää irti, kun lähtee kilpailemaan. Luolamiehen täytyy tulla esiin, jotta voi ylittää itsensä", hän nauraa rinnallaan tanssija Jutta Helenius. Kuva: Jonna Öhrnberg

Pituushyppääjä Tommi Evilän syksy on hänen elämänsä jännittävimpiä. Kilpauransa päättänyt mies taivuttelee Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa ja perheen esikoinen syntyy lokakuussa.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa nähtävä Suomen menestynein pituushyppääjä Tommi Evilä lopetti kilpauransa kuluneeseen kauteen. Päätökseen vaikutti vakava selkävamma.

Tiukkoihin treeniaikatauluihin tottunut mies päätti lähteä mukaan tanssiohjelmaan, kun kalenterista löytyi vihdoin aikaa muullekin kuin urheilulle.

– Ohjelmaan lupautuminen oli pitkän pohdinnan tulos. Minua on pyydetty mukaan aiemminkin, mutta aikataulut eivät ole antaneet myöten. Nyt uran jälkeen syksyn kestävä tanssihaaste tuntui sopivalta siirtymältä uusiin juttuihin, hän kertoo.

Syksyn jännittävin hetki on kuitenkin esikoislapsen syntymä.

– Edessä on mielenkiintoiset ajat, sillä puolisoni Asta (Kuusisto) odottaa vauvaa. Laskettu aika on lokakuussa.

Tommin mukaan huippu-urheilijan elämä on itsekästä, sillä omat menot, kisamatkat ja tarpeet on laitettava usein ykkösiksi.

– Nyt on aika keskittyä perheeseen – vauvaan ja emäntään. Lapsen saaminen on mahtava muutos ja iso mullistus. Uusi tilanne jännittää, mutta eiköhän kaikesta selvitä, hän naurahtaa.

Tanssija Jutta Heleniuksen parina ohjelmassa nähtävä Tommi toivoo, ettei synnytys osu sunnuntaihin, jolloin tanssijat ovat parketilla suorassa lähetyksessä.

– Olen syntynyt sunnuntaina, ja emäntä on syntynyt sunnuntaina. Toivottavasti se ei ole mikään ennusmerkki tulevasta, hän virnistää.

Lue myös:

Tanssii tähtien kanssa -kilpailijat upeissa puvuissa – kuvagalleria

He ovat uudet Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kilpailijat

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.