Semifinaalipaikasta tänään kilpaileva laulaja Janna Hurmerinta kertoo ystävystyneensä Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa Pete Parkkosen kanssa. Kuva: Ari Suomalainen
Semifinaalipaikasta tänään kilpaileva laulaja Janna Hurmerinta kertoo ystävystyneensä Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa Pete Parkkosen kanssa. Kuva: Ari Suomalainen

Tanssii tähtien kanssa -kilpailija Janna Hurmerinnan mukaan paljastavat asut kuuluvat tanssiin, vaikka vatsan paljastamiseen hänet jouduttiinkin suostuttelemaan.

Ylen Nenäpäivän viisituntisessa suorassa lähetyksessä perjantaina esiintynyt laulaja Janna Hurmerinta, 32, tanssii pian Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa parinsa Matti Puron kanssa. Jos Janna pääsee tänään jatkoon, kilpailee hän seuraavan kerran kilpailun semifinaalissa 16. marraskuuta.

Heti Tanssii tähtien kanssa -kilpailun alussa itsensä loukannut Janna on treenannut ja tanssinut jo viikkoja hiusmurtuma kyljessään. Murtuma paranee ainoastaan levolla, joten hän joutuu kestäämään kipuja kilpailun loppuun asti.

Paljastavat asut ovat osa tanssia

Janna on tanssinut kilpailussa seksikkäiksi ja paljastaviksi kehutuissa asuissa, jotka on huomattu myös mediassa. Häntä kilpailun seksipommin titteli huvittaa.

– Mitä tahansa minulla onkaan päällä, sitä kehutaan seksikkääksi ja paljastavaksi. Opettajien asut ovat aivan samanlaisia. Miksi juuri minä? Janna ihmettelee nauravaisena.

Hänestä näyttävät asut kuuluvat tanssiin. Kuka nyt tanssisi lattaritansseja kaavussa, Janna ihmettelee.

– Olen välillä himmaillut, että enhän minä voi paljastaa vatsaani, mutta puvustajat ovat rohkaisseet minua ihmettelemällä, miksi hyvää kroppaa ei voisi näyttää.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman puvustajia hän kehuu rautaisiksi ammattilaisiksi, jotka jaksavat kuunnella hänenkin toiveitaan esiintymisasuista. Lempiasukseen Janna mainitsee violettin ja mustan kasarimekon, jota hän käytti tanssiessaan chachata Pretty Woman -elokuvan tunnelmissa.

Lue myös:

Maarit Hurmerinta: Janna on perinyt tanssitaitonsa minulta!

Tanssii tähtien kanssa -puvustaja paljastaa ohjelman pahimmat pukumokat ja -kriisit

Laulaja Janna Hurmerinta: Rakastun aina vääriin miehiin

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.