Tanskan kuningatar Margareeta II ja prinssi Henrik. Kuva: Reuters
Tanskan kuningatar Margareeta II ja prinssi Henrik. Kuva: Reuters

Tanskan prinssi Henrik on ilmoittanut, ettei hän halua tulla haudatuksi vaimonsa, kuningatar Margareetan viereen.

Prinssi Henrik, 83, on tiettävästi kantanut kaunaa koko liittonsa ajan siitä, ettei hänestä tullut kuningasta. Tästä syystä hän on päätynyt erilaiseen hautaamisratkaisuun, uutisoi The New York Times.

Lehden mukaan Tanskan hovi ilmoitti asiasta torstaina.

Margareeta II ja Henrik menivät naimisiin vuonna vuonna 1967. Henrikille myönnettiin tällöin kuningattaren puolison arvonimi. Henrik olisi kuitenkin halunnut tulla nimetyksi "kuningaspuolisoksi". Prinssi kokee, että hän on tullut kohdelluksi epäoikeudenmukaisesti, koska hän ei saanut toivomaansa arvonimeä. Vuosikymmeniä sitten prinssi myös valitti julkisesti siitä, ettei saa pestistään omaa palkkaa.

50-vuotiaana Henrik kertoi ensimmäisen kerran televisiossa, että hän kokee vaikeaksi pyytää vaimoltaan taskurahaa tupakkaa varten. 

– Ei ole mikään salaisuus, että prinssi on monien vuosien ajan ollut tyytymätön rooliinsa ja hänelle myönnettyyn arvonimeen, Tanskan hovin viestintäjohtaja Lene Balleby kertoi tanskalaiselle BT-lehdelle.

Viestintäjohtajan mukaan tyytymättömyys on vain lisääntynyt viime vuosina.

 – Prinssille päätös siitä, ettei häntä haudata kuningattaren viereen on luonnollinen seuraus siitä, ettei häntä ole kohdeltu tasavertaisesti puolisonsa kanssa, Balleby lisäsi.

Prinssi on sanonut rakastavansa vaimoaan, mutta hän kokee kuningattaren instituutiona ongelmalliseksi, koska hän ei koe tulevansa kohdelluksi hallitsijapariskunnan tasavertaisena osapuolena.

Prinssi ei ole ilmaissut, minne hän haluaisi hänen maallisten jäänteidensä päätyvän.

Vierailija

Tanskan prinssi Henrik ei halua tulla haudatuksia vaimonsa viereen – syynä katkeruus

Tuolla tempauksella hän ainoastaan loukkaa vaimonsa tunteita. Tavallisille tanskalaisille lienee yks hailee mihin kuningattaren puoliso haudataan. Toisaalta kyllähän prissipuolisolle kuuluisi jonkonlainen palkka vuosikymmenien edustamisesta. Voiko olla näin, ettei hänelle ole maksettu mitään ja vaimolta on pitänyt pyytää rahaa? Se syö miestä.
Lue kommentti

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!