Tanskan kuningatar Margareeta II ja prinssi Henrik. Kuva: Reuters
Tanskan kuningatar Margareeta II ja prinssi Henrik. Kuva: Reuters

Tanskan prinssi Henrik on ilmoittanut, ettei hän halua tulla haudatuksi vaimonsa, kuningatar Margareetan viereen.

Prinssi Henrik, 83, on tiettävästi kantanut kaunaa koko liittonsa ajan siitä, ettei hänestä tullut kuningasta. Tästä syystä hän on päätynyt erilaiseen hautaamisratkaisuun, uutisoi The New York Times.

Lehden mukaan Tanskan hovi ilmoitti asiasta torstaina.

Margareeta II ja Henrik menivät naimisiin vuonna vuonna 1967. Henrikille myönnettiin tällöin kuningattaren puolison arvonimi. Henrik olisi kuitenkin halunnut tulla nimetyksi "kuningaspuolisoksi". Prinssi kokee, että hän on tullut kohdelluksi epäoikeudenmukaisesti, koska hän ei saanut toivomaansa arvonimeä. Vuosikymmeniä sitten prinssi myös valitti julkisesti siitä, ettei saa pestistään omaa palkkaa.

50-vuotiaana Henrik kertoi ensimmäisen kerran televisiossa, että hän kokee vaikeaksi pyytää vaimoltaan taskurahaa tupakkaa varten. 

– Ei ole mikään salaisuus, että prinssi on monien vuosien ajan ollut tyytymätön rooliinsa ja hänelle myönnettyyn arvonimeen, Tanskan hovin viestintäjohtaja Lene Balleby kertoi tanskalaiselle BT-lehdelle.

Viestintäjohtajan mukaan tyytymättömyys on vain lisääntynyt viime vuosina.

 – Prinssille päätös siitä, ettei häntä haudata kuningattaren viereen on luonnollinen seuraus siitä, ettei häntä ole kohdeltu tasavertaisesti puolisonsa kanssa, Balleby lisäsi.

Prinssi on sanonut rakastavansa vaimoaan, mutta hän kokee kuningattaren instituutiona ongelmalliseksi, koska hän ei koe tulevansa kohdelluksi hallitsijapariskunnan tasavertaisena osapuolena.

Prinssi ei ole ilmaissut, minne hän haluaisi hänen maallisten jäänteidensä päätyvän.

Vierailija

Tanskan prinssi Henrik ei halua tulla haudatuksia vaimonsa viereen – syynä katkeruus

Tuolla tempauksella hän ainoastaan loukkaa vaimonsa tunteita. Tavallisille tanskalaisille lienee yks hailee mihin kuningattaren puoliso haudataan. Toisaalta kyllähän prissipuolisolle kuuluisi jonkonlainen palkka vuosikymmenien edustamisesta. Voiko olla näin, ettei hänelle ole maksettu mitään ja vaimolta on pitänyt pyytää rahaa? Se syö miestä.
Lue kommentti