Maailman nopeimpiin pujottelijoihin kuuluva Tanja Poutiainen nipottaa vain töissä.

Olet meidän ykköslaskijamme, mutta kai sinäkin olet kompuroinut hiihtohississä?
Takuulla. Olen muun muassa sotkeutunut repustani istumahissin tuoleihin ja mätkähtänyt hissistä kylki edellä alas.

Maajoukkueenne sai uuden valmentajan, italialaisen Christian Thoman. Miten muutos näkyy?
Christian on tuonut uusia elementtejä varsinkin tekniikkaani ja fiilis on mahtava! Olen ihan hämmästynyt, että laskettuani huipulla yli kymmenen vuotta voin vieläkin oppia uutta. Tässä iässä ja tällä kokemuksella se on tosi motivoivaa. Ei pidä tuudittautua ajatukseen, että riittää, kun välineet ja tekniikka kehittyvät. Myös itse on mentävä eteenpäin. Joka vuosi laskujen on oltava kovempia kuin edellisvuonna.

Oletko kaikessa kunnianhimoinen?
Selvimmin se näkyy urheilussa, siinä en tee kompromisseja. Olen hyvä työssäni, mutta pystyn vielä kehittymään. Kun tavoitan jonkin päämäärän, tunnetta on vaikea kuvailla. Siksi olen valmis laittamaan itseni likoon.

Kunnianhimo on luonteessani, mutta osaan kyllä relatakin enkä ole nipottaja siviilissä. Nykyään yritän myös levätä enemmän: tässä iässä kroppa jo muistuttelee, etten ole kone.

Lasketteletko koskaan vain huvin vuoksi?
Ystäväporukallani on perinne viettää pääsiäinen yhdessä Levillä. Laskettelu ei tunnu hirmuiselta huvilta, mutta hyvässä porukassa se menee. Mieluummin rentoudun hiihtämällä murtsikkaa, käymällä kavereiden kanssa kahvilla tai kutsumalla heitä saunomaan.

Tanja Poutiainen

  • 30-vuotias rovaniemeläinen alppihiihtäjä. Pelannut myös jalkapalloa ­RoPSissa.
  • Eniten arvo­kisamitaleja saanut suomalaisalppinisti, voittanut pujottelun sekä suurpujottelun maailmancupit.
  • Tanjan kausi on sujunut edellistä paremmin. Tuorein osakilpailu­voitto pujottelussa Flachaussa tammikuussa.
  • MM-kisat ­Saksassa 8.–20.2.
  • ”Kotoa kaipaan ruisleipää ja maailman parasta saunaa.”

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!