Tangokuningas Kyösti Mäkimattila ja tangokuningatar Heidi Pakarinen ovat tyytyväisiä vuoteensa. He luovuttavat valtikkansa uusille kuninkaallisille heinäkuussa, kun Seinäjoen Tangomarkkinat juhlii 30-vuotista taivaltaan.
Tangokuningas Kyösti Mäkimattila ja tangokuningatar Heidi Pakarinen ovat tyytyväisiä vuoteensa. He luovuttavat valtikkansa uusille kuninkaallisille heinäkuussa, kun Seinäjoen Tangomarkkinat juhlii 30-vuotista taivaltaan.

Ihmisten kanssa jutteleminen on hallitsevan tangokuningattaren Heidi Pakarisen työn suola.

Laulaja Heidi Pakarisen tangokuningatarvuosi on sujunut mallikkaasti.

– Olen kokenut paljon ihania hetkiä ja juttutuokioita yleisön kanssa. Elän hetkessä ja annan keikoilla paljon itsestäni. Tunnen, että olen silti saanut ihmisiltä enemmän. Minulla ei ole koskaan keikan jälkeen niin kiire kotiin, etten ehtisi jutella fanien kanssa. Olen yllättynyt, kuinka avoimia ihmiset ovat. He ovat jakaneet kanssani hyvinkin henkilökohtaisia ja kovia tarinoita, Heidi kertoo.

Hän iloitsee, että keikoilla näkyy paljon tuttuja naamoja.

– On mahtavaa, että ihmiset jaksavat elää taivalta kanssani. Kruunu ei tullut pelkästään minulle, vaan jokaiselle kuulijalle.

Kulunut vuosi ei ole tarjonnut Heidille mitään ikäviä yllätyksiä.

– Tiedän henkilökohtaisen elämäni kautta, kuinka musiikkiala toimii. Positiivisella puolella ollaan ehdottomasti, oopperalaulaja Mika Pohjosen avopuoliso naurahtaa.

Kahden laulajan aikataulujen sovittaminen on sujunut hänen mukaansa ihmeen jouhevasti.

– Olin kotiäitinä yli seitsemän vuotta. Mika on tukenut minua nyt mahtavasti, ja onneksi meillä on hyvä tukiverkosto. Mikan vanhemmat ja äitini ottavat mielellään tyttäremme, kahdeksanvuotiaan Helmi-Emmeliinan ja kuusivuotiaan Hertta-Angeliinan, hoitoon. Oman uran luominen tuntuu juuri nyt oikealta, uskon, että kaikilla asioilla on tarkoituksensa.

Heidi sanoo luovuttavansa kruununsa hyvillä mielin seuraajalleen.

– Haikeus kyllä varmasti iskee. Kruunu on ollut minulle tärkeä symboli, olen pitänyt sitä keikoilla aktiivisesti mukana. Kerran se jäi kotiin, ja heti iski kurkunpääntulehdus. Olen unelmoinut tästä niin pitkään, että mietin, teettäisinkö kruunusta jäljitelmän muistoksi itselleni.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.