Heidi Pakarinen valittiin Tangokuningattareksi 11. heinkäkuuta. Perheessä on nyt kaksi kuninkaallista, sillä hänen avomiehensä Mika Pohjonen on Tangokuningas vuosimallia 1992. Kuva Sakari Majantie
Heidi Pakarinen valittiin Tangokuningattareksi 11. heinkäkuuta. Perheessä on nyt kaksi kuninkaallista, sillä hänen avomiehensä Mika Pohjonen on Tangokuningas vuosimallia 1992. Kuva Sakari Majantie

Heidi Pakarinen on perinteinen nainen, joka odottaa, että avomies Mika Pohjonen kosaisee.

Onnea, olet uusi tangokuningatar. Miltä nyt tuntuu?
Aivan huikealta! Rakastuin tangoon jo 13-vuotiaana, kun kuulin kappaleen Hiljainen kylätie. Tangokruunu on ollut unelmani siitä asti. Olen pyrkinyt tähän määrätietoisesti viimeisten kolmen vuoden ajan.

Avomiehesi Mika Pohjonen on vuoden 1992 Tangokuningas. Teidän muistetaan kertoneen haastatteluissa, että sinä heräät öisin lämmittämään Mikalle yöpalaa ja antamaan jalkahierontaa, ja että mattojenne hapsut on aina kammattu. Nyt kun perheessänne on kaksi kuninkaallista, kumpi kampaa hapsut?
Meillä ei kuule ole kammattu maton hapsuja vuosiin. Ne olivat siistissä rivissä silloin, kun Mika asui vielä yksin. Hapsut näyttivät todella kauniilta ja tekivät minuun vaikutuksen. Lapsiperheessä ei tällaiseen pilkunviilaukseen ole kuitenkaan aikaa. Teemme päätökset Mikan kanssa yhdessä, kruunut eivät siihen vaikuta.

Olet ollut kotiäitinä kahdeksan vuotta. Onko nyt sinun vuorosi panostaa uraan?
Kyllä, ja on ollut ihanaa huomata, että Mika on iloinen puolestani. Tuntui valtavan hyvältä, kun hän sanoi, että minua voi odottaa jopa pieni suksee. Toki Mikankin oopperaura jatkuu ja myös hänestä ollaan yhä kiinnostuneita. Uskon, että saamme sovitettua molempien uran ja perhe-elämän yhteen.
En ole kertaakaan katunut, että jätin työn vakuutusalalla ja jäin lasten kanssa vuosiksi kotiin. Lapset ovat vain kerran pieniä. Kotona ollessani minulle selkiytyi, että laulajan ammatti on minun juttuni.

Tangomarkkinoilta ei ole pitkään aikaan ponnahtanut suuria kansansuosikkeja. Miksi sinut muistettaisiin vielä vuosien päästä?
Olen aito, oma itseni – en halua olla kenenkään kopio. Uskon, että menestystä voi tulla, jos tekee työnsä intohimoisesti. Vaikka urani on vasta alussa, minua on jo nyt kiitetty siitä, että sydämellisyyteni ja valtava paloni tanssimusiikkiin välittyvät yleisölle.

Milloin tanssitaan kuninkaallisia häitä?
Olisihan se mahtavaa sinetöidä 17 vuoden suhde. Vihjailen Mikalle avioliitosta silloin tällöin, mutta hän on hidas hämäläinen. Minä taas olen perinteinen nainen, joka odottaa, että mies kosaisee.

Heidi Pakarinen

Valittiin vuoden 2013 Tangokuningattareksi 11.7. Nähtiin finaalissa kolmatta kertaa.

Syntyi 25.2.1976 Siilinjärvellä.

Asuu kihlattunsa, oopperalaulaja Mika Pohjosen kanssa Lahdessa. Perheeseen kuuluu Helmi-Emmeliina, 7, ja Hertta-Angeliina, 5, sekä kääpiöpinseri Nestori.

Urheiluhullu Heidi harrastaa lenkkeilyä, pyöräilyä ja kuntosalia.

Voittanut Lavatähtikilpailun 1996. Koulutukseltaan yo-merkonomi.