Heidi Pakarinen valittiin Tangokuningattareksi 11. heinkäkuuta. Perheessä on nyt kaksi kuninkaallista, sillä hänen avomiehensä Mika Pohjonen on Tangokuningas vuosimallia 1992. Kuva Sakari Majantie
Heidi Pakarinen valittiin Tangokuningattareksi 11. heinkäkuuta. Perheessä on nyt kaksi kuninkaallista, sillä hänen avomiehensä Mika Pohjonen on Tangokuningas vuosimallia 1992. Kuva Sakari Majantie

Heidi Pakarinen on perinteinen nainen, joka odottaa, että avomies Mika Pohjonen kosaisee.

Onnea, olet uusi tangokuningatar. Miltä nyt tuntuu?
Aivan huikealta! Rakastuin tangoon jo 13-vuotiaana, kun kuulin kappaleen Hiljainen kylätie. Tangokruunu on ollut unelmani siitä asti. Olen pyrkinyt tähän määrätietoisesti viimeisten kolmen vuoden ajan.

Avomiehesi Mika Pohjonen on vuoden 1992 Tangokuningas. Teidän muistetaan kertoneen haastatteluissa, että sinä heräät öisin lämmittämään Mikalle yöpalaa ja antamaan jalkahierontaa, ja että mattojenne hapsut on aina kammattu. Nyt kun perheessänne on kaksi kuninkaallista, kumpi kampaa hapsut?
Meillä ei kuule ole kammattu maton hapsuja vuosiin. Ne olivat siistissä rivissä silloin, kun Mika asui vielä yksin. Hapsut näyttivät todella kauniilta ja tekivät minuun vaikutuksen. Lapsiperheessä ei tällaiseen pilkunviilaukseen ole kuitenkaan aikaa. Teemme päätökset Mikan kanssa yhdessä, kruunut eivät siihen vaikuta.

Olet ollut kotiäitinä kahdeksan vuotta. Onko nyt sinun vuorosi panostaa uraan?
Kyllä, ja on ollut ihanaa huomata, että Mika on iloinen puolestani. Tuntui valtavan hyvältä, kun hän sanoi, että minua voi odottaa jopa pieni suksee. Toki Mikankin oopperaura jatkuu ja myös hänestä ollaan yhä kiinnostuneita. Uskon, että saamme sovitettua molempien uran ja perhe-elämän yhteen.
En ole kertaakaan katunut, että jätin työn vakuutusalalla ja jäin lasten kanssa vuosiksi kotiin. Lapset ovat vain kerran pieniä. Kotona ollessani minulle selkiytyi, että laulajan ammatti on minun juttuni.

Tangomarkkinoilta ei ole pitkään aikaan ponnahtanut suuria kansansuosikkeja. Miksi sinut muistettaisiin vielä vuosien päästä?
Olen aito, oma itseni – en halua olla kenenkään kopio. Uskon, että menestystä voi tulla, jos tekee työnsä intohimoisesti. Vaikka urani on vasta alussa, minua on jo nyt kiitetty siitä, että sydämellisyyteni ja valtava paloni tanssimusiikkiin välittyvät yleisölle.

Milloin tanssitaan kuninkaallisia häitä?
Olisihan se mahtavaa sinetöidä 17 vuoden suhde. Vihjailen Mikalle avioliitosta silloin tällöin, mutta hän on hidas hämäläinen. Minä taas olen perinteinen nainen, joka odottaa, että mies kosaisee.

Heidi Pakarinen

Valittiin vuoden 2013 Tangokuningattareksi 11.7. Nähtiin finaalissa kolmatta kertaa.

Syntyi 25.2.1976 Siilinjärvellä.

Asuu kihlattunsa, oopperalaulaja Mika Pohjosen kanssa Lahdessa. Perheeseen kuuluu Helmi-Emmeliina, 7, ja Hertta-Angeliina, 5, sekä kääpiöpinseri Nestori.

Urheiluhullu Heidi harrastaa lenkkeilyä, pyöräilyä ja kuntosalia.

Voittanut Lavatähtikilpailun 1996. Koulutukseltaan yo-merkonomi.

Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.