”Tämä ruokavalio on hyväksi minulle”, Aki Samuli sanoo. Kuva: Marek Sabogal, Sony Music
”Tämä ruokavalio on hyväksi minulle”, Aki Samuli sanoo. Kuva: Marek Sabogal, Sony Music

Aki Samuli luovuttaa kruunun seuraajalleen hyvävointisena. – En ole syönyt kuuteen kuukauteen särkylääkkeitä.

Aki Samuli on hallitseva tangokuningas enää pari päivää. Torstaina 7.7. hän luovuttaa kruunun seuraajalleen Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

– Vuosi meni liian nopeasti. Olisi mahtavaa, jos saisin kamppailla jatkokaudesta niin kuin presidentit tai paavit, Aki sanoo.

Hän iloitsee kuitenkin sitä, että uusi kuningas saa kokea tangovuoden.

– On tämä minullekin uuden alku.

Yksi voipaketti viikossa

Viime joulukuussa Aki Samuli löi vetoa bändikaverinsa kanssa, että kun hän nousee lavalle luovuttamaan kruunun, tekisi hän sen kymmenen kiloa kevyempänä.

Aki Samuli hommasi itselleen Fit line -valmentajan, joka teki hänelle kuukauden puhdistuskuurin. Ruokavalioon kuuluivat vain puhtaat, kunnon raaka-aineet.

– Laihduin 28 päivän aikana 11 kiloa, kun keho puhdistui kuona-aineista.

Ruokavaliosta on jäänyt pois vehnä, sokeri ja käsitelty ruoka. Aki Samuli valmistaa ruokansa itse aina kun voi. Ruuan paistamisessa hän käyttää voita, ja oliiviöljyä hän suosii kuumentamattomana.

”Autokin tarvitsee oljyä, jotta ei leikkaa kiinni.”

– Vältän rypsi- ja rapsiöljyjä, koska geenimuuntelu ja jalostaminen tekee rasvoista keholle tunnistamattomia. Keho alkaa varastoimaan tuntemattomat rasvat sisäelimien ympärille, kun ei tiedä mihin ne käyttäisi.

Viikossa Aki Samulilla menee yksi suolaton voipaketti.

– Näin pysyy kone käynnissä. Autokin tarvitsee oljyä, jotta ei leikkaa kiinni.

Keikat käyvät liikunnasta

Ennen elämäntaparemonttiaan Aki Samuli söi epäsäännöllisesti. Aamulla hän lipitti paljon kahvia ja söi aterian vasta myöhään iltapäivällä.

Nyt mies syö viisi kertaa päivässä.

– Niin hullulta kuin se kuulostaakin, laitoin aluksi puhelimen hälyyttämään neljän tunnin välein, jotta opin uuden rytmin.

”On asennekysymys, valitsenko huoltamolta täytetyn sämpylän vai pähkinän ja porkkanoita.”

Aki Samuli viettää keikkamatkoilla paljon aikaa tien päällä. Kun hän ennen nappasi huoltoasemilta jotain helppoa ja nopeaa, valmistaa hän nyt aina itselleen eväät.

– On asennekysymys, valitsenko huoltamolta täytetyn sämpylän vai pähkinän ja porkkanoita. Jos otan evääksi lämmintä ruokaa, valmistan usein kanaa ja bataattia.

Runsaan suolan sijaan hän suosii erilaisia mausteita ja yrttejä.

– Maustaminen on tärkeää! Aluksi mausteet maistuivat oudoille, mutta nyt makuaistini on tottunut uusiin makuihin.

Urheilua Aki Samuli toivoo harrastavansa enemmän. Energiset esiintymiset lavalla tosin käyvät nekin liikunnasta.

– Tulee liikuttua liian vähän, mutta kun saan itseäni niskasta kiinni, menen sauvakävelemään. Se on tehokasta liikuntaa. Salilla en käy koskaan, koska se ei tunnu omalta jutulta.

Ei mikään dieetti

Aki Samuli ei ole uuden ruokavalionsa kanssa ehdoton. Hän suo itselleen karkkipäivän kerran viikossa tai kahdessa ja on oppinut erottamaan mieliteon nälästä.

– En saa morkkista, jos olen mättänyt pussillisen karkkeja.

Suunnitelmallisuus takaa Aki Samulin mukaan sen, että pysyy ruodussa.

”Laihtuminen tuli sivutuotteena. Nyt painoa on pudonnut 13 kiloa.”

– Jos söin eilen karkkia, en syö sitä tänään, hän sanoo.

Uusi ruokavalio ei ole dieetti, vaan se on elämänmuutos.

– Laihtuminen tuli sivutuotteena. Nyt painoa on pudonnut 13 kiloa. Kun syö tarpeeksi ja kunnon raaka-aineita, ei painoa tipu liikaa.

Nyt Aki Samuli nukkuu paremmin ja on virkeämpi. Särkylääkettä hän ei ole syönyt puoleen vuoteen, koska päähän ei enää koske.

– Tämä ruokavalio on parhaaksi minulle ja tuleville vuosilleni. Ehkäisen sairauksia ja teen tämän itseäni varten.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.