”Tämä ruokavalio on hyväksi minulle”, Aki Samuli sanoo. Kuva: Marek Sabogal, Sony Music
”Tämä ruokavalio on hyväksi minulle”, Aki Samuli sanoo. Kuva: Marek Sabogal, Sony Music

Aki Samuli luovuttaa kruunun seuraajalleen hyvävointisena. – En ole syönyt kuuteen kuukauteen särkylääkkeitä.

Aki Samuli on hallitseva tangokuningas enää pari päivää. Torstaina 7.7. hän luovuttaa kruunun seuraajalleen Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

– Vuosi meni liian nopeasti. Olisi mahtavaa, jos saisin kamppailla jatkokaudesta niin kuin presidentit tai paavit, Aki sanoo.

Hän iloitsee kuitenkin sitä, että uusi kuningas saa kokea tangovuoden.

– On tämä minullekin uuden alku.

Yksi voipaketti viikossa

Viime joulukuussa Aki Samuli löi vetoa bändikaverinsa kanssa, että kun hän nousee lavalle luovuttamaan kruunun, tekisi hän sen kymmenen kiloa kevyempänä.

Aki Samuli hommasi itselleen Fit line -valmentajan, joka teki hänelle kuukauden puhdistuskuurin. Ruokavalioon kuuluivat vain puhtaat, kunnon raaka-aineet.

– Laihduin 28 päivän aikana 11 kiloa, kun keho puhdistui kuona-aineista.

Ruokavaliosta on jäänyt pois vehnä, sokeri ja käsitelty ruoka. Aki Samuli valmistaa ruokansa itse aina kun voi. Ruuan paistamisessa hän käyttää voita, ja oliiviöljyä hän suosii kuumentamattomana.

”Autokin tarvitsee oljyä, jotta ei leikkaa kiinni.”

– Vältän rypsi- ja rapsiöljyjä, koska geenimuuntelu ja jalostaminen tekee rasvoista keholle tunnistamattomia. Keho alkaa varastoimaan tuntemattomat rasvat sisäelimien ympärille, kun ei tiedä mihin ne käyttäisi.

Viikossa Aki Samulilla menee yksi suolaton voipaketti.

– Näin pysyy kone käynnissä. Autokin tarvitsee oljyä, jotta ei leikkaa kiinni.

Keikat käyvät liikunnasta

Ennen elämäntaparemonttiaan Aki Samuli söi epäsäännöllisesti. Aamulla hän lipitti paljon kahvia ja söi aterian vasta myöhään iltapäivällä.

Nyt mies syö viisi kertaa päivässä.

– Niin hullulta kuin se kuulostaakin, laitoin aluksi puhelimen hälyyttämään neljän tunnin välein, jotta opin uuden rytmin.

”On asennekysymys, valitsenko huoltamolta täytetyn sämpylän vai pähkinän ja porkkanoita.”

Aki Samuli viettää keikkamatkoilla paljon aikaa tien päällä. Kun hän ennen nappasi huoltoasemilta jotain helppoa ja nopeaa, valmistaa hän nyt aina itselleen eväät.

– On asennekysymys, valitsenko huoltamolta täytetyn sämpylän vai pähkinän ja porkkanoita. Jos otan evääksi lämmintä ruokaa, valmistan usein kanaa ja bataattia.

Runsaan suolan sijaan hän suosii erilaisia mausteita ja yrttejä.

– Maustaminen on tärkeää! Aluksi mausteet maistuivat oudoille, mutta nyt makuaistini on tottunut uusiin makuihin.

Urheilua Aki Samuli toivoo harrastavansa enemmän. Energiset esiintymiset lavalla tosin käyvät nekin liikunnasta.

– Tulee liikuttua liian vähän, mutta kun saan itseäni niskasta kiinni, menen sauvakävelemään. Se on tehokasta liikuntaa. Salilla en käy koskaan, koska se ei tunnu omalta jutulta.

Ei mikään dieetti

Aki Samuli ei ole uuden ruokavalionsa kanssa ehdoton. Hän suo itselleen karkkipäivän kerran viikossa tai kahdessa ja on oppinut erottamaan mieliteon nälästä.

– En saa morkkista, jos olen mättänyt pussillisen karkkeja.

Suunnitelmallisuus takaa Aki Samulin mukaan sen, että pysyy ruodussa.

”Laihtuminen tuli sivutuotteena. Nyt painoa on pudonnut 13 kiloa.”

– Jos söin eilen karkkia, en syö sitä tänään, hän sanoo.

Uusi ruokavalio ei ole dieetti, vaan se on elämänmuutos.

– Laihtuminen tuli sivutuotteena. Nyt painoa on pudonnut 13 kiloa. Kun syö tarpeeksi ja kunnon raaka-aineita, ei painoa tipu liikaa.

Nyt Aki Samuli nukkuu paremmin ja on virkeämpi. Särkylääkettä hän ei ole syönyt puoleen vuoteen, koska päähän ei enää koske.

– Tämä ruokavalio on parhaaksi minulle ja tuleville vuosilleni. Ehkäisen sairauksia ja teen tämän itseäni varten.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Tarja Smura on joutunut kohtaamaan seksuaalista häirintää läpi elämänsä. ”Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön!”

Tarja Smura, 47, on yksi kahdeksasta entisestä Miss Suomesta, joka on mukana missien elämästä kertovassa Kaunis elämä -ohjelmassa.

Tarjan lisäksi ohjelmassa nähdään Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Lola Odusoga, Pia Lamberg, Lotta Näkyvä ja Karita Tykkä. Moni heistä nosti esille Me too -kampanjan hengessä seksuaalista häirintää, jota Tarja kohtasi ensimmäistä kertaa jo ala-asteella.

– Muutin ala-asteella paikkakuntaa ja jotenkin vaistosin, että yksi miesopettaja oli turhan kiinnostunut minusta. Ylä-asteella muutamat opettajat tulivat liian lähelle, koskettivat ohimennen. Omalla tavalla se ehkä huvitti, että mitä tuo ihminen oikein yrittää.

”Pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat.”

Tarjan oma tytär on nyt parikymppinen ja huoli asiasta nousi eri tavalla pintaan oman lapsen myötä. Missivuotena hän pelkäsi jäädä erään vaatetoimittajan kanssa samaan tilaan, koska tämä kävi iholle.

– Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön! En ole herkkähipiäinen, mutta kyllä nyt viimeistään naisten on aika pitää puoliaan. Jokaisella meistä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Rankan eron jälkeen löytyi onni

Tarjan päivänä muistellaan tämän missivuotta, jolloin hänellä oli lyhyt romanssi elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa. Tarja sijoittui Miss Universum -kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon.

– Suhteeni Rennyn kanssa nostetaan aina esille, vaikka suhteutettuna elämänkaareeni se on aika pieni, joskin hurja episodi. En ole itse jäänyt kuitenkaan junnaamaan siihen, nuoret ihmiset vain rakastuivat, ei siinä sen kummempaa. Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin.

Tarja opiskeli sosionomiksi ja avioitui vuonna 1997. Liitosta syntyi kolme lasta, joista vanhin on 20-vuotias tytär ja nuorin 6-vuotias poika. Pari erosi vuonna 2012, kun mies ilmoitti haluavansa erota pitkän liiton jälkeen. Tarja kuvailee eroa rankaksi.

”Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.”

Pian elämään astui hänen nykyinen puoliso Markus 6-vuotiaan poikansa. Markuksen vaimo oli menehtynyt pojan ollessa 4-vuotias.

– Kyllä hän on nyt minun lapseni ihan täysin. En tiedä, mistä sain silloin sen voiman, mutta näin heti, mitä lapsi tarvitsee. Hän oli menettänyt äitinsä, eikä hänelle oltu koskaan raskittu sen takia asettaa rajoja.

– Ehkä lapset olivat myös minulle kannatteleva tekijä eron jälkeen. Keskitin energian siihen, että he selviävät siitä.

Markus ja moni läheinen usuttivat, että poika sanoisi Tarjaa äidiksi.

– Olen tehnyt niin paljon töitä erityislasten kanssa, että tiesin, ettei se ole järkevää. Sanoin miehelleni, että Samuel sanoo minua äidiksi sitten, kun hänestä aidosti tuntuu siltä. Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.

– Viimeiset vuodet hän on kutsunut minua äidiksi ja hän on minun lapseni siinä missä muutkin. Hän on äärimmäisen lojaali minua kohtaan. Meidän ei tarvitse kuin vilkaista toisiamme, kun tiedämme, mitä toinen tarkoittaa. Olen ollut hänen elämässä nyt pidempään kuin hänen oma äitinsä.

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.