Justin Timberlake on popmiljonääri ja näyttelijä. ”Minua ei silti kannata kadehtia kuin korkeintaan hyvän tuurini takia”, hän on sanonut. Kuvat: Reuters
Justin Timberlake on popmiljonääri ja näyttelijä. ”Minua ei silti kannata kadehtia kuin korkeintaan hyvän tuurini takia”, hän on sanonut. Kuvat: Reuters
Justin Timberlake ja Jessica Biel. Aikaisemmin poppari on seurustellut muun muassa Cameron Diazin ja Britney Spearsin kanssa.
Justin Timberlake ja Jessica Biel. Aikaisemmin poppari on seurustellut muun muassa Cameron Diazin ja Britney Spearsin kanssa.
"Olen kohtalainen golfari. Pidän siitä, että lajin parissa voin eristäytyä muusta maailmasta. Tämä työ on kaikessa mahtavuudessaan hyvin kuluttavaa, ja kaipaan välillä omaa aikaa."
"Olen kohtalainen golfari. Pidän siitä, että lajin parissa voin eristäytyä muusta maailmasta. Tämä työ on kaikessa mahtavuudessaan hyvin kuluttavaa, ja kaipaan välillä omaa aikaa."

Justin Timberlake on superlahjakkuus, mutta silti poptähti pitää itseään vain keskinkertaisena. – Vaikka olen nykyään muusikko ja näyttelijä, en mielestäni ole erityisen hyvä kummassakaan, Justin sanoi vuonna 2010.

Pariisilaishotellin muhkea sohva on imaissut sisäänsä puolet Justin Timberlakesta, 29. Aikaeron väsyttämä laulaja-­näyttelijä on uponnut ­syvälle pehmeään selkä­nojaan ja saa juuri ja juuri ojennettua kätensä tervehdykseen. Vähän väliä sormet hieraisevat silmiä, ja puhetta säestävät mehevät haukotukset.

Jotenkin Justin onnistuu olemaan puolihorroksessa ilman, että hän tuntuu ylimieliseltä. Vaatimatonta vaikutelmaa korostaa sekin, että Justin surutta arvostelee itseään ja supertähteyttään.

– Tunnen itseni jatkuvasti nörtiksi. Alun perin aloin tehdä musiikkiakin ­siksi, etten tuntisi itseäni niin ankeaksi. Vaikka olen nykyään muusikko sekä näyttelijä, en mielestäni ole erityisen hyvä kummassakaan. Korkeintaan ­keskinkertainen, Justin selostaa.

Miehen saavutuksia tarkastellessa itse­kritiikki ei tunnu oikeutetulta. ­Onhan Justin voittanut kuusi musiikkialan himoittua Grammya, kaksi tv-alan Emmy-palkintoa ja myynyt yli 14 miljoonaa soololevyä. Lisäksi hän on onnistunut saamaan jalansijaa näyttelijänä: Justin esiintyy tämän hetken kohutuimmassa elokuvassa The Social Network, josta ­povataan miehelle Oscaria.

– En välitä, saanko Oscarin vai en. Palkinnot eivät ole syy, miksi tätä työtä teen. Olen voittanut monta Grammyakin, vaikken koskaan pitänyt mahdollisena. Mutten tietenkään murtuisi surusta, jos minut palkittaisiin tuolla patsaalla, tähti velmuilee.

Musiikkiura katkolla

Vaikka Justin on noussut supertähdeksi musiikillaan, ei häntä huvita nyt puhua siitä. Hän painottaa haluavansa satsata elokuva-uraansa, sillä hän ei tällä ­hetkellä tunne intohimoa laulamiseen.

Silti Justinin puheista huomaa, ettei hän ole vielä täysin sinut näyttelijän­uransa kanssa. Kun tähti vertailee elokuvia ja musiikkimaailmaa, hän viittaa laulamiseen ’minun bisneksenäni’, mutta korjaa lipsahduksensa äkkiä ­yleisemmäksi termiksi.

– Minulla näyttelemistä ja musiikkia yhdistää erityisesti yksi asia: molem­pien avulla pyrin viihdyttämään ihmisiä ja toivon, että he pitävät näkemästään.

The Social Network on Justinille uudenlainen haaste, sillä hän esittää olemassa olevaa henkilöä, musiikkipalvelu Napsterin perustajaa Sean Parkeria. Elokuva kertoo internetyhteisö Facebookin alkutaipaleesta ja sen keksijästä Mark Zuckerbergista, joka parikymppisenä koltiaisena nousee maailman nuorimmaksi miljardööriksi. Jesse ­Eisenbergin näyttelemä Mark päätyy viettämään juhlinnantäyteistä arkea Sean Parkerin houkuttelemana.

Ökyelämä ja nuorena rikastuminen ovat tuttuja myös Justinille. Hänen omaisuutensa arvioidaan olevan 50 miljoonaa dollaria (noin 36 miljoonaa euroa), joita Justin tuhlaa muun muassa asumalla kalliisti: hän juuri osti seitsemän miljoonan dollarin kattohuoneiston New Yorkista. Tähti kuitenkin suhtautuu rikkauksiinsa ­rauhallisesti.

– Suurimmat saavutukseni ovat paljon pienemmissä asioissa. Minua ei kannata kadehtia kuin korkeintaan ­hyvän tuurini takia. En ajattele olevani muita parempi.

Justin uskoo nöyrän elämänasenteensa johtuvan kasvatuksestaan ja ­pitää esikuvanaan omaa isäänsä. Vaikka baptisti­kirkossa kuoronjohtajana työskentelevä Randy Timberlake erosi ­Justinin äidistä Lynn Harlessista jo ­pojan ollessa kaksivuotias, ei asia ole jäänyt kaivertamaan miesten välejä.

– Isäni on idolini, sillä hän on kaikin puolin hyvä ihminen ja hyvä tyyppi, Justin kiittelee.

Exän kanssa töissä

Justinin ryhti sohvalla suoristuu ja huomio terästyy, kun puhe siirtyy golfiin. Lajin intohimoisen harrastajan tasoitus golfissa on kuusi, mikä tarkoittaa, että hän on lähellä ammattilaistasoa.

– Olen kohtalainen golfari. Pidän siitä, että lajin parissa voin eristäytyä muusta maailmasta. Tämä työ on kaikessa mahtavuudessaan hyvin kuluttavaa, ja kaipaan välillä omaa aikaa. Tosin kiireiden vuoksi en ole päässyt kentälle kolmeen kuukauteen. Säälittävää.

Justinin pelejä ovat lykänneet uuden elokuvan Friends with Benefits kuvaukset. Siinä hän näyttelee yhdessä ex-tyttö­ystävänsä Cameron Diazin kanssa. ­Julkisuudessa on liikkunut huhuja, että Justinin nykyinen rakastettu, näyttelijä Jessica Biel olisi ottanut nokkiinsa ­Justinin ja Cameronin yhteistyöstä, mutta yksityisyyttään vaaliva pari ei ole kommentoinut asiaa.

Justin tuntuu ehtineen myös yksityiselämässään hämmentävän paljon. Hän on seurustellut Jessican kanssa kolme vuotta, Cameronin kanssa kaksi vuotta ja sitä ennen Britney Spearsin kanssa neljä vuotta. Eikä mies ole vielä täyttänyt edes kolmeakymmentä.

– Olen innostunut kolmekymppisistäni. Jos elämä silloin on yhtään samanlaista kuin parikymppisenä, minun ­pitää yrittää levätä enemmän ja varautua matkusteluun. Tulevaisuus tuntuu jännittävältä. Olen innostunut kokeilemaan uusia juttuja ja kehittymään ­paremmaksi ihmiseksi.

Kenties seuraava vuosikymmen tuo mukanaan myös kosinnan ja jälkikasvua?

– Ehkä, toki, miksipä ei. En sano ­asiaan juuta enkä jaata, mutta kyllähän ­ihmiset noin yleisesti ottaen oman ­perheen haluavat.

Justin Timberlake Hartwall Areenalla (Areenakuja 1, Helsinki) ma 12.5.2014 klo 19. Keikka on loppuunmyyty, mutta vapautuneita lippuja voi tiedustella ovelta.

Juttu on julkaistu Me Naisten numerossa 42/2010.

Justin Randall Timberlake

■ 31.1.1981 Tennesseessä syntynyt laulaja-näyttelijä. Asuu Los Angelesissa.

■ Ura julkisuudessa alkoi tv-ohjelmasta The New Mickey Mouse Club. Nousi maailmansuosioon poikabändissä ’N Sync, joka hajosi vuonna 2002.

■ Soololevyjen ­Justified (2002) ja FutureSex/Love­Sounds (2006) ­jälkeen Justin on muun muassa näytellyt elokuvissa Alpha Dog, Love Guru ja animaatiossa Shrek kolmas.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta