Me Naiset
|
Jenni Junkala
Pariskunnan lähipiiri pääsee tänään todistamaan Annan ja Sebastianin avioliiton alkua. Kuva: Panu Pälviä
Pariskunnan lähipiiri pääsee tänään todistamaan Annan ja Sebastianin avioliiton alkua. Kuva: Panu Pälviä

Tänään vietetään Annan ja Sebastianin, Suomen tunnetuimman blogipariskunnan, häitä. Ilmassa on paitsi romantiikkaa myös jännitystä, pientä kränää ja paniikkia.

Viime syksynä suomalaisesta bloggaripariskunnasta tuli ilmiö. Kolme vuotta yhdessä olleiden Annan, 23, ja Sebastian, 35, imelänihanaa blogia ihasteltiin ja arvosteltiin sosiaalisessa mediassa. Tänään he saavat toisensa.

– Hyökkäävätkö kanadanhanhet? Kuolenko tylliunelmani alle? Anna panikoi.

Häitä on pedattu pitkään. Järjestelyitä on helpottanut se, että Anna on ammatiltaan projektikoordinaattori.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka Anna ja Sebastian ovat saaneet läheisiltään apua, on viimeinen viikko stressannut ja kiristänyt välejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Häiden järjestäminen aiheuttaa sairaasti kränää. On turha edes väittää, että kaikki olisi tosi hyvin. Jokainen pieni asia kuormittaa ja ärsyttää, kun on itse väsynyt. Vaikka Anna hoitaa suurimman osan asioita, minä saan jopa liivini nappien väristä tehtyä ison jutun, Sebastian naureskelee.

Ulkonäkökriisi häissä?

Annan ja Sebastianin suhteessa Sebastian on se, jolla palaa käämit nanosekunnissa, joka ei pysty itsenäiseen päätöksentekoon ja joka stressaa ulkonäköään.

Parisuhteen alkutaipaleella he lähtivät matkalle Afrikkaan Kap Verdelle. Siellä Sebastian sai ihottuman eikä suostunut tulemaan ulos hotellihuoneesta.

– Olin ihan raivona! Anna muistelee.

– Sebastian on todella tarkka ulkonäöstään, joten hääpäivä jännittää. Mitä jos Sebastianin vaatteille tippuu vaikka ruokaa?  Tai hänen naamaansa tulee jotain? Normaalisti hän saisi slaagin eikä mikään olisi enää kivaa.

– Jos ei ole lähtökohtaisesti hirveän kaunis ihminen, pienetkin asiat ovat tärkeitä, Sebastian puolustautuu.

Molemmat ovat kuitenkin sitä mieltä, että häissä jotain menee aina pieleen ja sen kanssa on vain elettävä.

– Jos catering ei tuo ruokaa, tilaamme pizzaa, he toteavat.

Riidat selvitetty

Annan ja Sebastianin blogin lukijat huolestuivat kesäkuussa, kun pariskunta ilmoitti jäävänsä blogitauolle. Viikkoa myöhemmin selvisi, että heillä oli ollut vakava riita, joka oli kuitenkin selvitetty. Pienestä, arkisesta asiasta kummunnutta riitaa ei enää mietitä.

– Olemme hirveän temperamenttisia. Kun otamme yhteen, liekit leiskuvat. Oli iso virhe kirjoittaa riidastamme blogiin, vaikka olemmekin avoimia asioistamme. Ihmiset ottivat sen raskaasti. Nettiin kirjoitettiin kaikenlaisia juttuja, esimerkiksi että minä olen raskaana, Anna päivittelee.

– Ihmiset, jotka työskentelevät joka päivä toistensa kanssa, ymmärtävät varmasti. Emmehän me voi blogata ihanasta parisuhteestamme, jos meillä on isoja ongelmia, Anna ja Sebastian toteavat.

Anna ja Sebastian saavat toisensa lauantaina 9. elokuuta. Häistä voi lukea myöhemmin pariskunnan blogista.

Lue Annan ja Sebastianin haastattelu:

Anna ja Sebastian julistavat rakkauttaan netissä – ihanaa vai imelää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla