Pariskunnan lähipiiri pääsee tänään todistamaan Annan ja Sebastianin avioliiton alkua. Kuva: Panu Pälviä
Pariskunnan lähipiiri pääsee tänään todistamaan Annan ja Sebastianin avioliiton alkua. Kuva: Panu Pälviä

Tänään vietetään Annan ja Sebastianin, Suomen tunnetuimman blogipariskunnan, häitä. Ilmassa on paitsi romantiikkaa myös jännitystä, pientä kränää ja paniikkia.

Viime syksynä suomalaisesta bloggaripariskunnasta tuli ilmiö. Kolme vuotta yhdessä olleiden Annan, 23, ja Sebastian, 35, imelänihanaa blogia ihasteltiin ja arvosteltiin sosiaalisessa mediassa. Tänään he saavat toisensa.

– Hyökkäävätkö kanadanhanhet? Kuolenko tylliunelmani alle? Anna panikoi.

Häitä on pedattu pitkään. Järjestelyitä on helpottanut se, että Anna on ammatiltaan projektikoordinaattori.

Vaikka Anna ja Sebastian ovat saaneet läheisiltään apua, on viimeinen viikko stressannut ja kiristänyt välejä.

– Häiden järjestäminen aiheuttaa sairaasti kränää. On turha edes väittää, että kaikki olisi tosi hyvin. Jokainen pieni asia kuormittaa ja ärsyttää, kun on itse väsynyt. Vaikka Anna hoitaa suurimman osan asioita, minä saan jopa liivini nappien väristä tehtyä ison jutun, Sebastian naureskelee.

Ulkonäkökriisi häissä?

Annan ja Sebastianin suhteessa Sebastian on se, jolla palaa käämit nanosekunnissa, joka ei pysty itsenäiseen päätöksentekoon ja joka stressaa ulkonäköään.

Parisuhteen alkutaipaleella he lähtivät matkalle Afrikkaan Kap Verdelle. Siellä Sebastian sai ihottuman eikä suostunut tulemaan ulos hotellihuoneesta.

– Olin ihan raivona! Anna muistelee.

– Sebastian on todella tarkka ulkonäöstään, joten hääpäivä jännittää. Mitä jos Sebastianin vaatteille tippuu vaikka ruokaa?  Tai hänen naamaansa tulee jotain? Normaalisti hän saisi slaagin eikä mikään olisi enää kivaa.

– Jos ei ole lähtökohtaisesti hirveän kaunis ihminen, pienetkin asiat ovat tärkeitä, Sebastian puolustautuu.

Molemmat ovat kuitenkin sitä mieltä, että häissä jotain menee aina pieleen ja sen kanssa on vain elettävä.

– Jos catering ei tuo ruokaa, tilaamme pizzaa, he toteavat.

Riidat selvitetty

Annan ja Sebastianin blogin lukijat huolestuivat kesäkuussa, kun pariskunta ilmoitti jäävänsä blogitauolle. Viikkoa myöhemmin selvisi, että heillä oli ollut vakava riita, joka oli kuitenkin selvitetty. Pienestä, arkisesta asiasta kummunnutta riitaa ei enää mietitä.

– Olemme hirveän temperamenttisia. Kun otamme yhteen, liekit leiskuvat. Oli iso virhe kirjoittaa riidastamme blogiin, vaikka olemmekin avoimia asioistamme. Ihmiset ottivat sen raskaasti. Nettiin kirjoitettiin kaikenlaisia juttuja, esimerkiksi että minä olen raskaana, Anna päivittelee.

– Ihmiset, jotka työskentelevät joka päivä toistensa kanssa, ymmärtävät varmasti. Emmehän me voi blogata ihanasta parisuhteestamme, jos meillä on isoja ongelmia, Anna ja Sebastian toteavat.

Anna ja Sebastian saavat toisensa lauantaina 9. elokuuta. Häistä voi lukea myöhemmin pariskunnan blogista.

Lue Annan ja Sebastianin haastattelu:

Anna ja Sebastian julistavat rakkauttaan netissä – ihanaa vai imelää?

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti