Lisääntyneet tulot ovat helpottaneet Niina Lahtisen ja Aku Hirviniemen arkea. "Jos toiselta loppuisivat työt, enää ei tarvitsisi pelätä millä ostaa lapsille ruuat. Kuva: Jouni Harala
Lisääntyneet tulot ovat helpottaneet Niina Lahtisen ja Aku Hirviniemen arkea. "Jos toiselta loppuisivat työt, enää ei tarvitsisi pelätä millä ostaa lapsille ruuat. Kuva: Jouni Harala

Näyttelijä Niina Lahtinen oppi pihistelemään jo lapsuudessa. Enää hänen ei kuitenkaan tarvitse laskea kaupassa, uskaltaako ostaa kalliita cashewpähkinöitä.

Näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen, 34, on ollut näyttelemisen kanssa tekemisissä oikeastaan koko elämänsä, mutta vasta viime vuosina se on alkanut tosissaan tuoda hänelle tuloja. Kun Niina aikanaan pestattiin Riihimäen Nuorisoteatterin toiminnanjohtajaksi, hänen palkkansa oli 1 700 euroa kuussa.

– Kieltämättä minua naurattivat ministeritason kyseenalaistukset alle 2 100 euron kuukausiansioista. Edelleen yritän pitää elintasoni sellaisena, että minulla olisi köyhänä apurahataiteilijanakin siihen varaa. Ikinä ei tiedä, milloin koomikon naama alkaa kyllästyttää ja työt loppuvat. Siksi tilini ei koskaan näytä nollaa, Niina kertoo.

Lapsuudenkodissa ei törsäilty

Vaikka Niina voidaan nykytienestiensä perusteella luokitella hyvätuloiseksi, hän ei pahemmin törsäile. Niina pitää kulut kurissa kulkemalla julkisilla, ostamalla vaatteita vain tarpeen mukaan ja asumalla huokeassa omakotitalossa Riihimäellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Saattaa olla, että taipumukseni pihistellä ja säästää laihojen päivien varalle tulee lapsuudestani. Vanhempani olivat pienituloisia duunareita, eikä meillä ollut koskaan varaa ylimääräiseen. Yritän yhä pitää elintasoni ja kuukausittaiset kustannukseni alhaisina, enkä osta oikeastaan mitään turhaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuloja perheeseen tuo myös Niinan avopuoliso, näyttelijä Aku Hirviniemi. Niinan mukaan omakotitalon ylläpito ja kahden tyttären elättäminen sujuvatkin helpommin, kun rahallinen vastuu arjesta jakautuu kahdelle.

– Pariskuntana ei toisen töiden loppuessakaan tarvitse pelätä millä ostaa lapsille ruoat. Olemme voineet remontoida kotiamme suuremmaksi, eikä kaupassa tarvitse laskea, uskaltaako ostaa kalliita cashewpähkinöitä. Silti lisätulot merkitsevät minulle vain bonusta.

Niina Lahtisen menot viikon ajalta

Maanantai
Salaatti ja juoma 9,15 €
Ruokaostokset 139,20 €

Tiistai
Kausilippu junaan 505 €
Lounassalaatti 9,30 €
Taksi 13,90 €
Siideri 10 €

Keskiviikko
Salaatti 9,95 €
Nuottiteline 39 €

Torstai
Salaatti 10,20 €
Smoothie 3,90 €

Perjantai
Lounas ja valkoviini 16,90 €
Kahvi 2 €
Vyöhyketerapia 65 €

Lauantai
Lauttaliput Suomenlinnaan 17,50 €
Lounas koko perheelle 51 €
Kampaaja 90 €
Apteekki 51 €
Kupillinen teetä 2 €

Sunnuntai
McDonald's-ateriat 35 €

Viikon menot yhteensä 1 080 €

Millaisia rahaoppeja Niina opettaa lapsilleen? Entä mitä kummallisia asioita Aku ostaa ruokakapasta? Lue koko juttu Me Naisten numerossa 41/2014, joka ilmestyy 9.10.

Lue myös:

Katso video: Näin Niina Lahtinen imitoi Aku Hirviniemeä

Niina Lahtinen: "Olen ollut välillä kateellinen miehelleni "

Lisää Viikko kukkarossa -juttuja:

Tämän verran bisnesnainen Anne Berner tuhlaa viikossa

Miki Liukkonen pärjää parilla eurolla päivässä

Marco Bjurström: "Olen tuhlannut hävyttömiä määriä"

Sisältö jatkuu mainoksen alla