Lisääntyneet tulot ovat helpottaneet Niina Lahtisen ja Aku Hirviniemen arkea. "Jos toiselta loppuisivat työt, enää ei tarvitsisi pelätä millä ostaa lapsille ruuat. Kuva: Jouni Harala
Lisääntyneet tulot ovat helpottaneet Niina Lahtisen ja Aku Hirviniemen arkea. "Jos toiselta loppuisivat työt, enää ei tarvitsisi pelätä millä ostaa lapsille ruuat. Kuva: Jouni Harala

Näyttelijä Niina Lahtinen oppi pihistelemään jo lapsuudessa. Enää hänen ei kuitenkaan tarvitse laskea kaupassa, uskaltaako ostaa kalliita cashewpähkinöitä.

Näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen, 34, on ollut näyttelemisen kanssa tekemisissä oikeastaan koko elämänsä, mutta vasta viime vuosina se on alkanut tosissaan tuoda hänelle tuloja. Kun Niina aikanaan pestattiin Riihimäen Nuorisoteatterin toiminnanjohtajaksi, hänen palkkansa oli 1 700 euroa kuussa.

– Kieltämättä minua naurattivat ministeritason kyseenalaistukset alle 2 100 euron kuukausiansioista. Edelleen yritän pitää elintasoni sellaisena, että minulla olisi köyhänä apurahataiteilijanakin siihen varaa. Ikinä ei tiedä, milloin koomikon naama alkaa kyllästyttää ja työt loppuvat. Siksi tilini ei koskaan näytä nollaa, Niina kertoo.

Lapsuudenkodissa ei törsäilty

Vaikka Niina voidaan nykytienestiensä perusteella luokitella hyvätuloiseksi, hän ei pahemmin törsäile. Niina pitää kulut kurissa kulkemalla julkisilla, ostamalla vaatteita vain tarpeen mukaan ja asumalla huokeassa omakotitalossa Riihimäellä.

– Saattaa olla, että taipumukseni pihistellä ja säästää laihojen päivien varalle tulee lapsuudestani. Vanhempani olivat pienituloisia duunareita, eikä meillä ollut koskaan varaa ylimääräiseen. Yritän yhä pitää elintasoni ja kuukausittaiset kustannukseni alhaisina, enkä osta oikeastaan mitään turhaa.

Tuloja perheeseen tuo myös Niinan avopuoliso, näyttelijä Aku Hirviniemi. Niinan mukaan omakotitalon ylläpito ja kahden tyttären elättäminen sujuvatkin helpommin, kun rahallinen vastuu arjesta jakautuu kahdelle.

– Pariskuntana ei toisen töiden loppuessakaan tarvitse pelätä millä ostaa lapsille ruoat. Olemme voineet remontoida kotiamme suuremmaksi, eikä kaupassa tarvitse laskea, uskaltaako ostaa kalliita cashewpähkinöitä. Silti lisätulot merkitsevät minulle vain bonusta.

Niina Lahtisen menot viikon ajalta

Maanantai
Salaatti ja juoma 9,15 €
Ruokaostokset 139,20 €

Tiistai
Kausilippu junaan 505 €
Lounassalaatti 9,30 €
Taksi 13,90 €
Siideri 10 €

Keskiviikko
Salaatti 9,95 €
Nuottiteline 39 €

Torstai
Salaatti 10,20 €
Smoothie 3,90 €

Perjantai
Lounas ja valkoviini 16,90 €
Kahvi 2 €
Vyöhyketerapia 65 €

Lauantai
Lauttaliput Suomenlinnaan 17,50 €
Lounas koko perheelle 51 €
Kampaaja 90 €
Apteekki 51 €
Kupillinen teetä 2 €

Sunnuntai
McDonald's-ateriat 35 €

Viikon menot yhteensä 1 080 €

Millaisia rahaoppeja Niina opettaa lapsilleen? Entä mitä kummallisia asioita Aku ostaa ruokakapasta? Lue koko juttu Me Naisten numerossa 41/2014, joka ilmestyy 9.10.

Lue myös:

Katso video: Näin Niina Lahtinen imitoi Aku Hirviniemeä

Niina Lahtinen: "Olen ollut välillä kateellinen miehelleni "

Lisää Viikko kukkarossa -juttuja:

Tämän verran bisnesnainen Anne Berner tuhlaa viikossa

Miki Liukkonen pärjää parilla eurolla päivässä

Marco Bjurström: "Olen tuhlannut hävyttömiä määriä"

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti