Me Naiset
|
Jenni Junkala
Ville Haapasalo pitää pipoa päässä kaikkialla muualla paitsi kotonaan. Kuva: Panu Pälviä
Ville Haapasalo pitää pipoa päässä kaikkialla muualla paitsi kotonaan. Kuva: Panu Pälviä

Pipo on näyttelijä Ville Haapasalolle kuin klovnin nenä. Sen avulla hän tietää olevansa töissä, hän kertoo elämäkertakirjassa.

Näyttelijä Ville Haapasalo, 42, ja tumma myssy ovat erottamaton parivaljakko. Missä Ville, siellä pipo. Mutta miksi? Torstaina 25. syyskuuta ilmestyneessä toisessa elämäkertakirjassa Ville kertoo, kuinka päätti ruveta käyttämään pipoa erottaakseen itsensä Moskovan viihdeteollisuuspiireistä. Samalla hän brändäsi itsensä "juntiksi".

– Kaikki muut haluavat olla fiksuja ja komeita, miksen mä alkaisi juntiksi. Silloin tuli pipo. Se on tarpeeksi juntti juttu, Ville muistelee kirjassa.

Pipon lisäksi Villen imagoon kuuluu neutraali vaatetus, jolla hän ei erotu liikaa joukosta ja yksinkertainen mutta sydämellinen, vähän höntti luonne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mä oon tehnyt julkisuudesta ammatin. Siksi mulla on tää pipo päässä: se muistuttaa mua siitä, että mä olen töissä. Se on kuin klovnin nenä. Kotona mä en pidä sitä, Ville paljastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Höntti ja juntti imago on Villen suojamuuri, jonka taakse näyttelijä piiloutuu.

Aluksi sitä ei otettu hyvin vastaan, mutta lopulta hän löi läpi.

– Siperialaisen mummon on vaikea samaistua tyyppeihin, joilla on hienot vaatteet, treenattu vartalo ja Bentley. Mutta siperialainen mummo voi samaistua minuun, koska sillä on samanlainen renttu siellä kotona.

– Jospa tekisinkin toisinpäin kuin kaikki muut ja rupeaisin juntiksi, Ville Haapasalo kertoo pohtineensa. Kuva: Juha Metso/Docendo

Huumeet ja pintoliitoelämä eivät kiinnostaneet Villeä

Kirjassa Ville kertoo, että muutto kulttuurikaupunki Pietarista Moskovaan, keskelle aivan uudenlaista maailmaa, pakotti hänet luomaan imagonsa. Näyttelijä halusi erottautua Moskovan viihdeteollisuuden piireistä, joissa käytiin yökerhoissa ja vedettiin huumeita.

– Kun Pietarissa istutaan pohtimassa Dostojevskin elämää, niin Moskovassa mennään yökerhoon, jossa vedetään viivoja pöydältä. Jokaisella pitää olla autonkuljettaja ja makeita bileitä. 2000-luvulla kuvauksissa vedettiin kokaiinia, sillä päästiin aamulla hereille, hän kertoo.

Ville ei ole ikinä käyttänyt huumeita, kirjasta selviää.

– Huumeissa mä pelkään sitä, että menetän kontrollin. Olen niin monia kavereita joutunut raahaamaan, kun niillä on överit. Mä olen nähnyt monta luhistumista ja monta tapausta olen ollut hautaan kantamassa.

Rockmuusikko-kirjailija Kauko Röyhkän ja valokuvaaja Juha Metson tekemä "Et muuten tätäkään usko...Ville Haapasalon 2000-luku Venäjällä" -kirja (Docendo) julkaistiin torstaina 25.9. Kirja on jatkoa viime vuonna julkaistulle "Et kuitenkaan usko... Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä" -kirjalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla