Ville Haapasalo pitää pipoa päässä kaikkialla muualla paitsi kotonaan. Kuva: Panu Pälviä
Ville Haapasalo pitää pipoa päässä kaikkialla muualla paitsi kotonaan. Kuva: Panu Pälviä

Pipo on näyttelijä Ville Haapasalolle kuin klovnin nenä. Sen avulla hän tietää olevansa töissä, hän kertoo elämäkertakirjassa.

Näyttelijä Ville Haapasalo, 42, ja tumma myssy ovat erottamaton parivaljakko. Missä Ville, siellä pipo. Mutta miksi? Torstaina 25. syyskuuta ilmestyneessä toisessa elämäkertakirjassa Ville kertoo, kuinka päätti ruveta käyttämään pipoa erottaakseen itsensä Moskovan viihdeteollisuuspiireistä. Samalla hän brändäsi itsensä "juntiksi".

– Kaikki muut haluavat olla fiksuja ja komeita, miksen mä alkaisi juntiksi. Silloin tuli pipo. Se on tarpeeksi juntti juttu, Ville muistelee kirjassa.

Pipon lisäksi Villen imagoon kuuluu neutraali vaatetus, jolla hän ei erotu liikaa joukosta ja yksinkertainen mutta sydämellinen, vähän höntti luonne.

– Mä oon tehnyt julkisuudesta ammatin. Siksi mulla on tää pipo päässä: se muistuttaa mua siitä, että mä olen töissä. Se on kuin klovnin nenä. Kotona mä en pidä sitä, Ville paljastaa.

Höntti ja juntti imago on Villen suojamuuri, jonka taakse näyttelijä piiloutuu.

Aluksi sitä ei otettu hyvin vastaan, mutta lopulta hän löi läpi.

– Siperialaisen mummon on vaikea samaistua tyyppeihin, joilla on hienot vaatteet, treenattu vartalo ja Bentley. Mutta siperialainen mummo voi samaistua minuun, koska sillä on samanlainen renttu siellä kotona.

– Jospa tekisinkin toisinpäin kuin kaikki muut ja rupeaisin juntiksi, Ville Haapasalo kertoo pohtineensa. Kuva: Juha Metso/Docendo

Huumeet ja pintoliitoelämä eivät kiinnostaneet Villeä

Kirjassa Ville kertoo, että muutto kulttuurikaupunki Pietarista Moskovaan, keskelle aivan uudenlaista maailmaa, pakotti hänet luomaan imagonsa. Näyttelijä halusi erottautua Moskovan viihdeteollisuuden piireistä, joissa käytiin yökerhoissa ja vedettiin huumeita.

– Kun Pietarissa istutaan pohtimassa Dostojevskin elämää, niin Moskovassa mennään yökerhoon, jossa vedetään viivoja pöydältä. Jokaisella pitää olla autonkuljettaja ja makeita bileitä. 2000-luvulla kuvauksissa vedettiin kokaiinia, sillä päästiin aamulla hereille, hän kertoo.

Ville ei ole ikinä käyttänyt huumeita, kirjasta selviää.

– Huumeissa mä pelkään sitä, että menetän kontrollin. Olen niin monia kavereita joutunut raahaamaan, kun niillä on överit. Mä olen nähnyt monta luhistumista ja monta tapausta olen ollut hautaan kantamassa.

Rockmuusikko-kirjailija Kauko Röyhkän ja valokuvaaja Juha Metson tekemä "Et muuten tätäkään usko...Ville Haapasalon 2000-luku Venäjällä" -kirja (Docendo) julkaistiin torstaina 25.9. Kirja on jatkoa viime vuonna julkaistulle "Et kuitenkaan usko... Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä" -kirjalle.

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.