Ville Pusa ja Riikka Pietilä menevät naimisiin viikonloppuna. Tulevaisuuden haaveissa perhekin kasvaa. – Riikka on kuin luotu äidiksi.

Kuvat ja tunnelmat Villen ja Riikan häistä Me Naisten netissä heti lauantaina!

Muusikko Ville Pusa, 39, ja meteorologi Riikka Pietilä, 28, halailevat ja uppoavat toistensa silmiin kuin romanttisissa elokuvissa. Eihän näin onnellisia rakkaustarinoita oikeasti ole olemassa!

– Niin minäkin ennen ajattelin. Katsoin sokerisia jenkkikomedioita skeptisenä, sillä ne eivät olleet mielestäni uskottavia, Ville tunnustaa ja puristaa Riikan käden omaansa.

– Joku sanoi, että alkuhuuma menee pian ohi, mutta tässä se on yhä. En ole ikinä kokenut mitään tällaista: rakastun Riikkaan joka päivä uudelleen. Tämän enempää ihminen ei vain yksinkertaisesti voi rakastaa. Se on psyykkisesti ja fyysisesti mahdotonta!

Häät Lapissa

Göteborgissa syntynyt ja koko ikänsä pääkaupunkiseudulla asunut Ville on oppinut rovaniemeläissyntyiseltä Riikalta Lapista paljon uutta. Aiemmin hän tunsi Pohjois-Suomesta lähinnä laskettelukeskukset ja keikkapaikat.

– Vasta kun lomailimme Riikan vanhempien erämökillä Sallassa, tajusin mitä oikea luonnonrauha on. Porot juoksentelevat tiellä ja pihalla on karhun jätöksiä. Se vetää etelän pojan sanattomaksi.

Lappilaisissa Ville kertoo ihailevansa suoruutta, joka näkyy hänen kokemuksensa mukaan myös temperamentissa.

– Täällä ongelmia ei vatvota eikä piiloteta. Riikka on maailman sydämellisin ihminen, mutta hänessä on myös aimo annos tulta ja tappuraa. Olen saanut kokea sen pippurin nahoissani, ja sehän on vain mahtavaa. Pysyy mies ruodussa.

”Suusta vain lipsahti ”me muuten mennään vielä joskus naimisiin!'”

Kun Ville näki Riikan ensimmäistä kertaa Rovaniemellä viime tammikuussa, hän meni kauniista ja sanavalmiista naisesta niin sekaisin, että tuli kosineeksi tätä jo kymmenen minuutin jutustelun jälkeen.

– No mitä siinä muuta voi tehdä, kun kuulee ensimmäisenä, että nainen on koko ikänsä seurannut valioliigaa ja käynyt katsomassa NHL-matseja. Se oli minulle sellaista informaatiota, että suusta vain lipsahti ”me muuten mennään vielä joskus naimisiin!”

Ja nyt niin todella käy. Pariskunta aloitti häävalmistelut jo kesällä varaamalla Rovaniemeltä kirkon sekä kaksi juhlapaikkaa. Tänä viikonloppuna kahdeksankymmentä ystävää matkustaa Villen ja Riikan luokse Lappiin kuulemaan tärkeän lupauksen. Tahdon.

– Olemme suunnitelleet hääpäivästä intiimin, epämuodollisen ja omannäköisen. Ensin herkuttelemme hyvällä ruualla ja juomalla, sitten alkavat bileet, Ville kertoo innoissaan.

Menetyksen toinen puoli

Dana-tyttären biologinen äiti ja Villen ex-avopuoliso menehtyi äkilliseen sairauteen reilut kaksi vuotta sitten. Ville sanoo, että aiheen tiimoilta on syntynyt monia väärinkäsityksiä.

– Toivon, että viimeistään nyt ihmiset lakkaisivat puhumasta hänen kuolemastaan. Totta kai tapahtuma oli traaginen, mutta parisuhteemme ei voinut niin hyvin kuin on annettu ymmärtää, Ville sanoo.

Moni asia muuttui sen jälkeen, kun Villen piti ottaa yksin vastuu tyttärestään.

– Olin jo henkisesti valmistautunut siihen, että tulisimme olemaan Danan kanssa aina kaksin. Mihinkään kompromissisuhteeseen en olisi lähtenyt. Elämä on liian lyhyt haaskattavaksi.

Villeä jännitti, miten Riikka sopeutuisi hänen ja Danan arkeen. Hyppääminen uusperheeseen on monelle kivuliaskin prosessi, jossa lapset ja aikuiset joutuvat hakemaan paikkaansa.

– Ihan turhaan pelkäsin. Riikka on kuin luotu äidiksi, ja Dana palvoo häntä. Toivottavasti perhe tästä vielä kasvaakin, sillä tykkäämme molemmat lapsista älyttömästi, Ville tunnustaa.

Ville soisi, että muutkin ihmiset pääsisivät kokemaan saman rakkauden täysihoitolan, josta he nyt Riikan kanssa nauttivat.

– On ihanaa, kun ei tarvitse enää hötkyillä. Voin vain levätä tässä suhteessa ja minulla on hyvä olla. Tuntuu, että kaikki kuut, auringot, tähdet ja pilvet sulautuivat yhteen, kun me tapasimme.

Meteorologi Riikka, tuleva Pusa, ei väitä vastaan.

Lue myös rakastavaisten haastattelu kesältä:
Ville Pusa: "Häät ovat vain ajan kysymys"

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti