Me Naiset
|
Sanna Wallenius

Ville Pusa ja Riikka Pietilä menevät naimisiin viikonloppuna. Tulevaisuuden haaveissa perhekin kasvaa. – Riikka on kuin luotu äidiksi.

Kuvat ja tunnelmat Villen ja Riikan häistä Me Naisten netissä heti lauantaina!

Muusikko Ville Pusa, 39, ja meteorologi Riikka Pietilä, 28, halailevat ja uppoavat toistensa silmiin kuin romanttisissa elokuvissa. Eihän näin onnellisia rakkaustarinoita oikeasti ole olemassa!

– Niin minäkin ennen ajattelin. Katsoin sokerisia jenkkikomedioita skeptisenä, sillä ne eivät olleet mielestäni uskottavia, Ville tunnustaa ja puristaa Riikan käden omaansa.

– Joku sanoi, että alkuhuuma menee pian ohi, mutta tässä se on yhä. En ole ikinä kokenut mitään tällaista: rakastun Riikkaan joka päivä uudelleen. Tämän enempää ihminen ei vain yksinkertaisesti voi rakastaa. Se on psyykkisesti ja fyysisesti mahdotonta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Häät Lapissa

Göteborgissa syntynyt ja koko ikänsä pääkaupunkiseudulla asunut Ville on oppinut rovaniemeläissyntyiseltä Riikalta Lapista paljon uutta. Aiemmin hän tunsi Pohjois-Suomesta lähinnä laskettelukeskukset ja keikkapaikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Vasta kun lomailimme Riikan vanhempien erämökillä Sallassa, tajusin mitä oikea luonnonrauha on. Porot juoksentelevat tiellä ja pihalla on karhun jätöksiä. Se vetää etelän pojan sanattomaksi.

Lappilaisissa Ville kertoo ihailevansa suoruutta, joka näkyy hänen kokemuksensa mukaan myös temperamentissa.

– Täällä ongelmia ei vatvota eikä piiloteta. Riikka on maailman sydämellisin ihminen, mutta hänessä on myös aimo annos tulta ja tappuraa. Olen saanut kokea sen pippurin nahoissani, ja sehän on vain mahtavaa. Pysyy mies ruodussa.

”Suusta vain lipsahti ”me muuten mennään vielä joskus naimisiin!'”

Kun Ville näki Riikan ensimmäistä kertaa Rovaniemellä viime tammikuussa, hän meni kauniista ja sanavalmiista naisesta niin sekaisin, että tuli kosineeksi tätä jo kymmenen minuutin jutustelun jälkeen.

– No mitä siinä muuta voi tehdä, kun kuulee ensimmäisenä, että nainen on koko ikänsä seurannut valioliigaa ja käynyt katsomassa NHL-matseja. Se oli minulle sellaista informaatiota, että suusta vain lipsahti ”me muuten mennään vielä joskus naimisiin!”

Ja nyt niin todella käy. Pariskunta aloitti häävalmistelut jo kesällä varaamalla Rovaniemeltä kirkon sekä kaksi juhlapaikkaa. Tänä viikonloppuna kahdeksankymmentä ystävää matkustaa Villen ja Riikan luokse Lappiin kuulemaan tärkeän lupauksen. Tahdon.

– Olemme suunnitelleet hääpäivästä intiimin, epämuodollisen ja omannäköisen. Ensin herkuttelemme hyvällä ruualla ja juomalla, sitten alkavat bileet, Ville kertoo innoissaan.

Menetyksen toinen puoli

Dana-tyttären biologinen äiti ja Villen ex-avopuoliso menehtyi äkilliseen sairauteen reilut kaksi vuotta sitten. Ville sanoo, että aiheen tiimoilta on syntynyt monia väärinkäsityksiä.

– Toivon, että viimeistään nyt ihmiset lakkaisivat puhumasta hänen kuolemastaan. Totta kai tapahtuma oli traaginen, mutta parisuhteemme ei voinut niin hyvin kuin on annettu ymmärtää, Ville sanoo.

Moni asia muuttui sen jälkeen, kun Villen piti ottaa yksin vastuu tyttärestään.

– Olin jo henkisesti valmistautunut siihen, että tulisimme olemaan Danan kanssa aina kaksin. Mihinkään kompromissisuhteeseen en olisi lähtenyt. Elämä on liian lyhyt haaskattavaksi.

Villeä jännitti, miten Riikka sopeutuisi hänen ja Danan arkeen. Hyppääminen uusperheeseen on monelle kivuliaskin prosessi, jossa lapset ja aikuiset joutuvat hakemaan paikkaansa.

– Ihan turhaan pelkäsin. Riikka on kuin luotu äidiksi, ja Dana palvoo häntä. Toivottavasti perhe tästä vielä kasvaakin, sillä tykkäämme molemmat lapsista älyttömästi, Ville tunnustaa.

Ville soisi, että muutkin ihmiset pääsisivät kokemaan saman rakkauden täysihoitolan, josta he nyt Riikan kanssa nauttivat.

– On ihanaa, kun ei tarvitse enää hötkyillä. Voin vain levätä tässä suhteessa ja minulla on hyvä olla. Tuntuu, että kaikki kuut, auringot, tähdet ja pilvet sulautuivat yhteen, kun me tapasimme.

Meteorologi Riikka, tuleva Pusa, ei väitä vastaan.

Lue myös rakastavaisten haastattelu kesältä:
Ville Pusa: "Häät ovat vain ajan kysymys"

Sisältö jatkuu mainoksen alla