Ville Pusa ja Riikka Pietilä menevät naimisiin viikonloppuna. Tulevaisuuden haaveissa perhekin kasvaa. – Riikka on kuin luotu äidiksi.

Kuvat ja tunnelmat Villen ja Riikan häistä Me Naisten netissä heti lauantaina!

Muusikko Ville Pusa, 39, ja meteorologi Riikka Pietilä, 28, halailevat ja uppoavat toistensa silmiin kuin romanttisissa elokuvissa. Eihän näin onnellisia rakkaustarinoita oikeasti ole olemassa!

– Niin minäkin ennen ajattelin. Katsoin sokerisia jenkkikomedioita skeptisenä, sillä ne eivät olleet mielestäni uskottavia, Ville tunnustaa ja puristaa Riikan käden omaansa.

– Joku sanoi, että alkuhuuma menee pian ohi, mutta tässä se on yhä. En ole ikinä kokenut mitään tällaista: rakastun Riikkaan joka päivä uudelleen. Tämän enempää ihminen ei vain yksinkertaisesti voi rakastaa. Se on psyykkisesti ja fyysisesti mahdotonta!

Häät Lapissa

Göteborgissa syntynyt ja koko ikänsä pääkaupunkiseudulla asunut Ville on oppinut rovaniemeläissyntyiseltä Riikalta Lapista paljon uutta. Aiemmin hän tunsi Pohjois-Suomesta lähinnä laskettelukeskukset ja keikkapaikat.

– Vasta kun lomailimme Riikan vanhempien erämökillä Sallassa, tajusin mitä oikea luonnonrauha on. Porot juoksentelevat tiellä ja pihalla on karhun jätöksiä. Se vetää etelän pojan sanattomaksi.

Lappilaisissa Ville kertoo ihailevansa suoruutta, joka näkyy hänen kokemuksensa mukaan myös temperamentissa.

– Täällä ongelmia ei vatvota eikä piiloteta. Riikka on maailman sydämellisin ihminen, mutta hänessä on myös aimo annos tulta ja tappuraa. Olen saanut kokea sen pippurin nahoissani, ja sehän on vain mahtavaa. Pysyy mies ruodussa.

”Suusta vain lipsahti ”me muuten mennään vielä joskus naimisiin!'”

Kun Ville näki Riikan ensimmäistä kertaa Rovaniemellä viime tammikuussa, hän meni kauniista ja sanavalmiista naisesta niin sekaisin, että tuli kosineeksi tätä jo kymmenen minuutin jutustelun jälkeen.

– No mitä siinä muuta voi tehdä, kun kuulee ensimmäisenä, että nainen on koko ikänsä seurannut valioliigaa ja käynyt katsomassa NHL-matseja. Se oli minulle sellaista informaatiota, että suusta vain lipsahti ”me muuten mennään vielä joskus naimisiin!”

Ja nyt niin todella käy. Pariskunta aloitti häävalmistelut jo kesällä varaamalla Rovaniemeltä kirkon sekä kaksi juhlapaikkaa. Tänä viikonloppuna kahdeksankymmentä ystävää matkustaa Villen ja Riikan luokse Lappiin kuulemaan tärkeän lupauksen. Tahdon.

– Olemme suunnitelleet hääpäivästä intiimin, epämuodollisen ja omannäköisen. Ensin herkuttelemme hyvällä ruualla ja juomalla, sitten alkavat bileet, Ville kertoo innoissaan.

Menetyksen toinen puoli

Dana-tyttären biologinen äiti ja Villen ex-avopuoliso menehtyi äkilliseen sairauteen reilut kaksi vuotta sitten. Ville sanoo, että aiheen tiimoilta on syntynyt monia väärinkäsityksiä.

– Toivon, että viimeistään nyt ihmiset lakkaisivat puhumasta hänen kuolemastaan. Totta kai tapahtuma oli traaginen, mutta parisuhteemme ei voinut niin hyvin kuin on annettu ymmärtää, Ville sanoo.

Moni asia muuttui sen jälkeen, kun Villen piti ottaa yksin vastuu tyttärestään.

– Olin jo henkisesti valmistautunut siihen, että tulisimme olemaan Danan kanssa aina kaksin. Mihinkään kompromissisuhteeseen en olisi lähtenyt. Elämä on liian lyhyt haaskattavaksi.

Villeä jännitti, miten Riikka sopeutuisi hänen ja Danan arkeen. Hyppääminen uusperheeseen on monelle kivuliaskin prosessi, jossa lapset ja aikuiset joutuvat hakemaan paikkaansa.

– Ihan turhaan pelkäsin. Riikka on kuin luotu äidiksi, ja Dana palvoo häntä. Toivottavasti perhe tästä vielä kasvaakin, sillä tykkäämme molemmat lapsista älyttömästi, Ville tunnustaa.

Ville soisi, että muutkin ihmiset pääsisivät kokemaan saman rakkauden täysihoitolan, josta he nyt Riikan kanssa nauttivat.

– On ihanaa, kun ei tarvitse enää hötkyillä. Voin vain levätä tässä suhteessa ja minulla on hyvä olla. Tuntuu, että kaikki kuut, auringot, tähdet ja pilvet sulautuivat yhteen, kun me tapasimme.

Meteorologi Riikka, tuleva Pusa, ei väitä vastaan.

Lue myös rakastavaisten haastattelu kesältä:
Ville Pusa: "Häät ovat vain ajan kysymys"

Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters
Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters

Twitter-yleisön mielestä David Beckham oli kuninkaallisten häiden paras osa. 

Koko viikonlopun ajan kansainvälistä mediatilaa on hallinnut yksi ihminen, näyttelijä Meghan Markle, eli nykyinen Sussexin herttuatar Meghan.

Toki Meghanin aviomies prinssi Harry on myös näkynyt kuvissa morsiamensa rinnalla, ja hippusen palstatilaa ovat saaneet esimerkiksi innostuneet sulhaspojat, kirkkaankeltaisissa juhlinut Amal Clooney ja lenkkareita mekon kanssa käyttänyt Serena Williams.

Yksi tyyli-ikoni on kuitenkin jäänyt liian vähälle huomiolle: jalkapallolegenda, tyyli-ikoni ja lukemattomien ihmisten julkkisihastus numero yksi, David Beckham

Jos Twitteriä on uskominen, tummanharmaassa puvussa ja kaksirivisessä vaaleanharmaassa liivissä esiintynyt Beckham oli yksi häiden tärkeimmistä vieraista. 

Eivätkä nämä ole edes hänen häänsä!

Beckham, aina niin ärsyttävän hyvännäköisenä. 

Poskisuukko Beckhamille sai Sir Elton Johnin lipomaan huuliaan.

Mitä Beckhamin tyyliin tulee, siitä tiedetään Voguen mukaan seuraavaa:

Kapealinjainen puku oli Dior Hommelta, ja sen on suunnitellut Kim Jones, joka juuri nimitettiin merkin johtoon alkuvuodesta. Mukava avaus herra Jonesin pääsuunnittelijauralle siis. Pukuun Beckham yhdisti kultaisen taskukellon ja aurinkolasit.

Lisäksi Beckhamilla on tietysti eräänlaisia pysyviä asusteita. Esquire arvelee artikkelissaan, että David Beckham saattaa olla ainoa kuninkaallisten häiden vieras, jolla on tatuointeja kaulassa. 

Beckham paranee vanhetessaan

Kuluneen sanonnan mukaan nainen on kuin viini, eli paranee vanhetessaan (joskaan Alkon asiantuntijan mukaan sanonta ei koske kaikkia viinejä). 43-vuotias Beckham on elävä todiste siitä, että vähintäänkin osa miehistäkin paranee iän myötä. 

Pyörivätkö kellon viisarit David Beckhamin kohdalla eri suuntaan?
Toivoa on!

Siltä varalta, että joku ei vieläkään ole vakuuttunut Beckhamin nousujohteisesta tyylikkyydestä:

David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.
David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.

David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.
David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.

David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.
David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.

 

Kasmir on aiemminkin kertonut kokemastaan epävarmuudesta. Kuva: Heli Blåfield
Kasmir on aiemminkin kertonut kokemastaan epävarmuudesta. Kuva: Heli Blåfield

Laulaja Kasmir kertoo jumaloivansa avopuolisoaan, mutta tunteneensa pariskunnan ikäeron takia riittämättömyyttä.

Vain elämää -ohjelmassa keskustellaan tällä viikolla seksin merkityksestä parisuhteessa. 

Kasmir-nimellä esiintyvä laulaja Thomas Kirjonen, 33, avaa rohkeasti omaa tilannettaan:

– Omassa elämässäni parisuhteessa jossain kohtaa mun halut saattavat olla ihan olemattomat. Siinä ei ole mitään sellaista, että rakkaus olisi kuollut, mutta kyllähän seksi on kumminkin tosi tärkeä osa parisuhdetta. 

Mira Luoti, jonka päivää tällä viikolla vietetään, on Kasmirin kanssa samoilla linjoilla seksin tärkeydestä. 

– Kun lapset tulee, niin joutuu rakentamaan sen ihan uudelleen. Siitä täytyy pitää huolta, hän lisää.

”Olin tosi epävarma meidän parisuhteen alussa.”

Ikäero ja epävarmuus

Kasmir kertoo jaksossa myös tunteneensa parisuhteen aluksi epävarmuutta omasta riittävyydestään. 

– Jumaloin mun avopuolisoa, hän on kaikin tavoin kaunis ihminen. Mutta se ikäero siinä, olin tosi epävarma meidän parisuhteen alussa. 

Kasmir on Iltalehden mukaan seurustellut pari vuotta nyt 21-vuotiaan Julian kanssa. Kasmir harmittelee olleensa välillä ”tosi perseestä”, koska epävarmuus nostaa usein ihmisen ikävimmät piirteet esiin.

Kasmir on aiemminkin puhunut avoimesti epävarmuuden ja riittämättömyyden tunteista. Me Naisten haastattelussa hän kertoi hiljattain kuittailusta, jota sai kavereiltaan kaljuunnuttuaan nuorena.

– Vaikka ihmiset eivät tarkoittaisi pahaa, herkkään paikkaan osuvat sanat satuttavat. Pilkka myrkytti mieltäni ja aiheutti ujoutta ja epävarmuutta. Itsetuntooni jäi syvä särö.