Kirsi oli tänä vuonna mukana Marimekon kesänäytöksessä, joka järjestettiin Esplanadin puistossa. Kuva: Terhi Ylimäinen
Kirsi oli tänä vuonna mukana Marimekon kesänäytöksessä, joka järjestettiin Esplanadin puistossa. Kuva: Terhi Ylimäinen

Gloria Fashion Show'n tähti Kirsi Pyrhönen on tehnyt aktiivisesti mallintöitä jo viisi vuotta. Nyt hän aloittaa opinnot yliopistossa.

Jo vuonna 2010 Voguen kannessa loistanut huippumalli Kirsi Pyrhönen on ehtinyt työurallaan saavuttaa valtavan paljon. Nyt 22-vuotias suomalaisen mallimaailman tähti aikoo kuitenkin saavuttaa jotain uutta. Hän on vastikään aloittanut markkinoinnin opiskelemisen Helsingin yliopistossa. Sisään yliopistoon Kirsti pääsi jo viime vuonna, mutta hän lykkäsi opintojen aloitusta töiden takia.

– Vaikka jotkut ehkä niin ajattelevat, mallintyö ei ole missään nimessä aivotonta. Haluan kuitenkin elämässäni saavuttaa jotain konkeettista. Olen aina tiennyt haluavani kouluttautua pidemmälle kuin vain ylioppilaaksi, Kirsi kertoo.

– Minulla on kova tiedonjano, jonka tyydyttämiseksi olen jo pitkään käynyt Suomessa esimerkiksi työväenopiston kursseja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirsin työ on viime kuukausina vienyt paljon hänen aikaansa – koskaan ei voi varmaksi tietää, missä ja milloin seuraava keikka on. Opiskelijaelämä onkin tarjonnut mukavaa vaihtelua hektiseen elämänrytmiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Töissä en ikinä tiedä, missä olen seuraavana päivänä. Kaipaan suunnitelmallisuutta elämääni ja nyt sitä saan.

Opiskelijaelämän räiskyvämpää puolta Kirsi ei kuitenkaan erityisemmin kaipaa.

– Aion pitää hauskaa, mutta olen yliopistossa ennen kaikkea opiskelemassa. Olen kiertänyt sen verran maailmaa, että se on vaikuttanut minuun. Opiskelijaelämään liitetty megajuhliminen ei erityisemmin kiinnosta minua, Kirsi naureskelee.

Raadollinen mallimaailma

Vaikka Kirsi on yksi Suomen kansainvälisesti halutuimpia malleja, hänessä on yksi piirre, joka joskus vaikeuttaa työnsaantia: isokokoinen jalka.

– Minulla on koon 42 jalka. Näytöksissä on käynyt useamman kerran niin, että en ole saanut työtä, koska siellä on kenkiä vain kokoon 39 asti.

– Karu totuus on se, että maillimaailmassa on helpompaa vaihtaa tyttö kuin teettää kengät. Minulta on mennyt töitä ohi isojen jalkojeni takia, mutta sen kanssa on vain elettävä.

Usein Kirsi on joutunut tunkemaan jalkansa hänelle pikkuruisiin kenkiin väkisin.

– Vippaskonstejakin on käytetty, jos muotitalo on halunnut nimenomaan minut lavalle. Usein homman saa toimmaan saksilla ja teipillä, Kirsi kertoo.

Uransa tuhoksi isoja kenkiä vaativat koivet eivät kuitenkaan tule koitumaan

– Olen tehnyt tätä nyt viisi vuotta. Ei tämä tule kaatumaan jalkoihini, Kirsi vakuuttelee.

Someajan malli

Kirsi on yli 3000 seuraajaa Instagramissa, jonne hän päivittää työ- ja arkikuulumisiaan aktiivisesti. Seuraajamäärä on tosin melko vähäinen verrattuna esimerkiksi kollega Cara Delevignen Instagram-tiliin: sillä on yli 18,6 miljoonaa seuraajaa. Mallien keskuudessa kuvapalvelusta onkin tullut tärkeä oman työn brändäämisen kanava.

– Kyllä sinne liittymisestä ja somen käyttämisestä on alkanut nousta painostusta myös mallitoimistoista. Se on monelle mallille kätevä markkinointikanava, Kirsi kertoo.

– Viiden vuoden aikana olen huomannut, että some on muuttanut alaa paljon. Sitä kautta nousee koko ajan uusia kasvoja esille.

Kirsille oma Instagram-tili on kätevä brändäyskanava, jossa hän tykkää esitellä kiinnostuksenkohteitaan. Tilillä näkyy hänen rakkautensa ruokaan ja terveellisiin elämäntapoihin. Tietenkin myös työ ja reissut kuuluvat hänen sisältöihinsä.

– Aluksi työjuttujen postaaminen oli vaikeaa. Se ei tuntunut minulle tyypilliseltä, joten kesti aikansa, ennen kuin totuin siihen.

Kirsillä on yksi vinkki kaikille, jotka haluavat parantaa omaa Instagramiaan.

– Ole siellä oma itsesi. Ole aito. Jos olet taiteilija, tuo esille taidettasi. Jos olet huumoristi, panosta siihen! Omaa somekäyttäytymistään kannattaa lähteä muokkaamaan ajatellen sitä, mikä on itselle tärkeää, eikä sitä, mitä muut sinusta haluaa.

Laatu ennen uutuuksia

Lauantaina 5.9. Kirsi nähdään Gloria Fashion Show'n lavoilla. Vaikka mallina hän on paljon tekemisissä vaatteiden ja muodin kanssa, hän ei itse tunnustautu muotihulluksi.

– Muoti on minulle työtä, ei mikään erityinen intohimo, Kirsi kertoo.

– Minulla ei tarvitse olla joka sesongiksi uusia vaatteita. Mieluummin panostan laatuun. Tykkään rennoista kuteista, ja usein minut näkee farkuissa ja nahkarotsissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla