Onnellinen perhe? Jay Z, Beyoncé ja tytär Blue Ivy VMA-gaalassa viime viikolla. Kuva: Reuters
Onnellinen perhe? Jay Z, Beyoncé ja tytär Blue Ivy VMA-gaalassa viime viikolla. Kuva: Reuters

Beyoncén manageri-isä väittää, että Beyoncén ja Jay-Z:n erokohu on suurta huijausta. Myös tuore kuva kyseenalaistaa eron.

Koko kesä sitä on arvuuteltu: milloin Beyoncé ja Jay-Z eroavat? Viimein spekulaatiot voidaan lopettaa – ainakin hetkeksi. Pari nimittäin bongattiin viikonloppuna hempeilemässä Jay-Z:n järjestämillä Made in America -festivaaleilla Los Angelesissa.

Beyonce ja Jay Z festarien VIP-alueella. Kuva: All Over Press/Splash

Söpöt kuvat vahvistavat jo aiempia huhuja siitä, että kaikki parin dramaattiset tempaukset ovat ehkä vain osa suurta PR-kampanjaa. Kesällä parin on väitetty eroavan heti yhteisen kiertueen jälkeen ja uutisoitu, etteivät he pysty olemaan toistensa kanssa edes samassa hotellissa.

Viime viikolla Beyoncén isä Mathew Knowles vihjaili radiokanava KRBE:n haastattelussa, että koko aviokriisi on ollut pelkkää huijausta. Erohuhuilla on haluttu nostaa parin yhteisen konserttikiertueen lipunmyyntiä.

– Tiedän tämän, koska olemme tehneet vastaavaa aikaisemmin. Joskus ihmiset täytyy saada kiinnostumaan kiertueesta. Se on pelkkä mielenkääntötemppu, Mathew Knowles sanoi haastattelussa.

Keväällä Jay-Z ja Beyoncén sisko Solange Knowles kohahduttivat hissitappelulla. Sekin oli Mathew Knowlesin mukaan markkinointia.

– Kun kaikki puhuivat siitä, konserttiliput vietiin käsistä, ja Solangen albumin myynti nousi 200 prosentilla.

Jay-Z ja Beyonce eivät ole itse kommentoineet eroväitteitä tai markkinointikikkaepäilyjä. Sen sijaan he vihjailivat hyvistä väleistä myös viime viikon VMA-gaalassa. Pari poseerasi yhdessä lavalla tytär Blue Ivy kainalossa.

Lue Beyoncén ja Jay-Z:n kohut puolen vuoden ajalta:

Katkaiseeko tuore kuva siivet Beyoncén ja Jay Z:n erohuhuilta?

Miten tässä näin kävi? Superparin erohuhut kiihtyvät

Mihin katosi Beyoncén häätatska?

Miksi Beyoncén sisko ja Jay-Z oikein tappelivat?

Superparin roisi esitys suututti perheenäidit

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon dokumentilla.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.