Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula löytää itsestään ja roolihahmostaan ainakin yhden eron. "Karin ihmissuhteet ovat aika lyhyitä, mutta minä olen ollut yli 10 vuotta naimisissa ja minulla on kaksi tytärtä", Tommi sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula löytää itsestään ja roolihahmostaan ainakin yhden eron. "Karin ihmissuhteet ovat aika lyhyitä, mutta minä olen ollut yli 10 vuotta naimisissa ja minulla on kaksi tytärtä", Tommi sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula tunnustaa ajatelleensa jossain vaiheessa, ettei enää ikinä palaa sarjaan. Toisin kävi, mutta miksi?

Suositun Salatut elämät -sarjan Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula, 47, palasi tänä vuonna sarjaan neljän vuoden tauon jälkeen. Sen lisäksi hänet nähdään Salkkarit-leffan toisessa osassa, Nightmare 2 – painajainen jatkuu, joka tulee elokuvateatteihin joulukuussa.

– Tämä on ollut varmaan kahdeksas kerta, kun Kari on palannut sarjaan. Olen lähtenyt niin monta kertaa sarjasta, koska olen sitoutumiskammoinen. Olen halunnut tehdä jotain muutakin kuin Salkkareita. Kauhistuttaa ajatus, että olisin tehnyt sarjaa yli 15 vuotta putkeen, Tommi Taurula kertoi Nightmare 2 -elokuvan pressitilaisuudessa.

Tommi on ollut tyytyväinen, että on pitänyt Salkkari-taukoja. Niiden aikana hän on näytellyt muun muassa Espoon kaupunginteatterin kehutuissa Esitystalous-näytelmän ykkös- ja kakkososissa. Lisäksi hän on saanut kokeilla, miltä tuntuu olla koti-isä.

– Vuonna 2004 olin ollut melkein kolme vuotta putkeen Salkkareissa, joten tuntui mukavalta jäädä puoleksitoista vuodeksi koti-isäksi. Se oli älyttömän hienoa aikaa, kahden lapsen isä muistelee.

Ei koskaan enää Salkkareita

Tällä kertaa paluu sarjaan tai elokuvarooli eivät kuitenkaan olleet Tommille itsestäänselviä valintoja. Jossain vaiheessa hän ajatteli karistavansa Kari Taalasmaan lopullisesti harteiltaan.

– Ajattelin, etten enää koskaan palaisi sarjaan. Mutta kun mua pyydettiin leffaan ja takaisin sarjaan, kyselin kollegoilta, että mikä sarjassa on nykyään meininki. Se oli kaikkien mielestä hyvä, joten ajattelin, että miksi en menisi. Tämä on kuitenkin tosi kiva duuni, ja Karin hahmoa on kiva tehdä. Sitä paitsi näyttelijän töitä ei ole Suomessa loputtomiin. Täällä on ehkä kymmenen näyttelijää, joilta eivät työt lopu, mutta meitä muita freelancereitä on Helsingissä ainakin 200, ja pitäähän meidänkin jotain tehdä.

Tommin lopulliseen päätökseen vaikutti myös tuottaja Marko Äijö – sekä katsojat, jotka toivovat Karin paluuta.

– Tulen Markon kanssa erittäin hyvin toimeen. Useimmiten on käynyt niin, että mulle on soitettu ja pyydetty takaisin.

Nightmare 2 -painajainen jatkuu -elokuva ensi-illassa 3.12.2014.

Lue myös:

Palaako äitiyslomalle jäänyt Sara Parikka enää koskaan Salkkareihin? Näin näyttelijä vastaa

Näillä tunnetuilla näyttelijöillä on Salkkarit-menneisyys

Sami Uotila palaa Salkkareihin 13 vuoden tauon jälkeen

Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.