Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula löytää itsestään ja roolihahmostaan ainakin yhden eron. "Karin ihmissuhteet ovat aika lyhyitä, mutta minä olen ollut yli 10 vuotta naimisissa ja minulla on kaksi tytärtä", Tommi sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula löytää itsestään ja roolihahmostaan ainakin yhden eron. "Karin ihmissuhteet ovat aika lyhyitä, mutta minä olen ollut yli 10 vuotta naimisissa ja minulla on kaksi tytärtä", Tommi sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula tunnustaa ajatelleensa jossain vaiheessa, ettei enää ikinä palaa sarjaan. Toisin kävi, mutta miksi?

Suositun Salatut elämät -sarjan Kari Taalasmaata näyttelevä Tommi Taurula, 47, palasi tänä vuonna sarjaan neljän vuoden tauon jälkeen. Sen lisäksi hänet nähdään Salkkarit-leffan toisessa osassa, Nightmare 2 – painajainen jatkuu, joka tulee elokuvateatteihin joulukuussa.

– Tämä on ollut varmaan kahdeksas kerta, kun Kari on palannut sarjaan. Olen lähtenyt niin monta kertaa sarjasta, koska olen sitoutumiskammoinen. Olen halunnut tehdä jotain muutakin kuin Salkkareita. Kauhistuttaa ajatus, että olisin tehnyt sarjaa yli 15 vuotta putkeen, Tommi Taurula kertoi Nightmare 2 -elokuvan pressitilaisuudessa.

Tommi on ollut tyytyväinen, että on pitänyt Salkkari-taukoja. Niiden aikana hän on näytellyt muun muassa Espoon kaupunginteatterin kehutuissa Esitystalous-näytelmän ykkös- ja kakkososissa. Lisäksi hän on saanut kokeilla, miltä tuntuu olla koti-isä.

– Vuonna 2004 olin ollut melkein kolme vuotta putkeen Salkkareissa, joten tuntui mukavalta jäädä puoleksitoista vuodeksi koti-isäksi. Se oli älyttömän hienoa aikaa, kahden lapsen isä muistelee.

Ei koskaan enää Salkkareita

Tällä kertaa paluu sarjaan tai elokuvarooli eivät kuitenkaan olleet Tommille itsestäänselviä valintoja. Jossain vaiheessa hän ajatteli karistavansa Kari Taalasmaan lopullisesti harteiltaan.

– Ajattelin, etten enää koskaan palaisi sarjaan. Mutta kun mua pyydettiin leffaan ja takaisin sarjaan, kyselin kollegoilta, että mikä sarjassa on nykyään meininki. Se oli kaikkien mielestä hyvä, joten ajattelin, että miksi en menisi. Tämä on kuitenkin tosi kiva duuni, ja Karin hahmoa on kiva tehdä. Sitä paitsi näyttelijän töitä ei ole Suomessa loputtomiin. Täällä on ehkä kymmenen näyttelijää, joilta eivät työt lopu, mutta meitä muita freelancereitä on Helsingissä ainakin 200, ja pitäähän meidänkin jotain tehdä.

Tommin lopulliseen päätökseen vaikutti myös tuottaja Marko Äijö – sekä katsojat, jotka toivovat Karin paluuta.

– Tulen Markon kanssa erittäin hyvin toimeen. Useimmiten on käynyt niin, että mulle on soitettu ja pyydetty takaisin.

Nightmare 2 -painajainen jatkuu -elokuva ensi-illassa 3.12.2014.

Lue myös:

Palaako äitiyslomalle jäänyt Sara Parikka enää koskaan Salkkareihin? Näin näyttelijä vastaa

Näillä tunnetuilla näyttelijöillä on Salkkarit-menneisyys

Sami Uotila palaa Salkkareihin 13 vuoden tauon jälkeen

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...