”Teatterikorkeaan hakeva saattaa ihannoida näyttelijöiden elämäntyyliä ja kuvitella sen olevan jotenkin hienoa. Ei ole, se on rankkaa työtä”, Paavo Kinnunen sanoo.
”Teatterikorkeaan hakeva saattaa ihannoida näyttelijöiden elämäntyyliä ja kuvitella sen olevan jotenkin hienoa. Ei ole, se on rankkaa työtä”, Paavo Kinnunen sanoo.

Nelosen Tripla-viihdeohjelmasta tuttu näyttelijä Paavo Kinnunen näki lapsena äitinsä Satu Silvon vakavan rinneturman ja pelkäsi pahinta.

Paavo Kinnusen, 28, kipein kohta lapsuudessa on äidin rinneturma.

Koomikkolegenda Heikki Kinnusen ja näyttelijä Satu Silvon poika oli samassa laskettelurinteessä, kun äiti jäi valtavan lumikissan alle. Tuolloin 10-vuotias Paavo oli oppinut juuri lumilautailemaan ja laski mäkeä vanhempiensa kanssa, kun onnettomuus tapahtui.

Poika näki kaiken.

– On ihme, että hän pääsi vielä elämään. Sen verran hurjan näköistä touhua se oli. Luulin, että hän kuolee, Paavo sanoo.

– Muistan, kuinka odotimme sinä iltana sairaalasta puhelua, että hän on kuollut. Kun puhelin soi, sieltä soittikin äiti.

Paavo muistaa lapsuudestaan myös, kuinka julkisuudesta tutut näyttelijävanhemmat olivat paljon töissä. Vanhemmat erosivat, kun Paavo oli 15-vuotias.

– En muista kunnolla aikaa, jolloin olisimme perhe, joka tekee kaikkea yhdessä.

Muuten lapsuus oli ”ihan normaali”. Paavo pelasi jalkapalloa ja skeittasi.

– Kesäisin kävimme Turun saaristossa, missä meillä oli mökki. En viihtynyt siellä, vaan olisin halunnut enemmän toimintaa ympärilleni.

– Välillä olimme Valkealassa äidinäidin luona. Käymme siellä vieläkin Vilman kanssa, Paavo viittaa vuotta nuorempaan siskoonsa, joka on näyttelijä hänkin.

Joskus perheellä oli kesäjuhlia. Silloin kotona saattoi pyöriä useampiakin tuttuja teatterikasvoja.

– Triplassa opastajanani olleen Pirkka-Pekka Peteliuksen olen tavannut viimeksi lapsena, kun hän kävi meillä.

– Aina kuvitellaan, että koomikot ovat oikeassa elämässä vakavia. Ei se ole mitenkään kiveen kirjoitettua. Muistan, kun meillä naurettiin paljon ja kerrottiin hyviä tarinoita.

Mitä Paavo ajattelee isänsä työstä? Mitä hän itse haluaa näyttelijänä tehdä? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 44/2015.

Paavo ­Kinnunen

  • Syntyi 18.5.1987 Helsingissä, asuu yksin Kallion kaupunginosassa.
  • Isä näyttelijä Heikki Kinnunen, äiti näyttelijä Satu Silvo, sisko näyttelijä Vilma Kinnunen, velipuoli näyttelijä Santeri Kinnunen Heikin aiemmasta liitosta.
  • Opiskelee Teatterikorkeakoulussa neljännellä vuosikurssilla.
  • Tehnyt remontti­töitä ja näytellyt muun muassa Pussikaljaelokuvassa (2011), Suomenlinnan kesäteatterin Valheissa ja viettelijöissä (2015) ja Kellariteatterissa.
  • Harrastaa jalkapalloa.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.