Kaisa Liski panostaa kodissaan yksityiskohtiin. ”Teen suuria kokonaisuuksia ja kollaaseja: olen esimerkiksi ripustanut ison kasan kristalleja verhotankoihin. Pöytäpintojen pitää olla puhtaat tai muuten Manu-poikani työntää esineet heti leikkiautonsa sisälle”, Kaisa nauraa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kaisa Liski panostaa kodissaan yksityiskohtiin. ”Teen suuria kokonaisuuksia ja kollaaseja: olen esimerkiksi ripustanut ison kasan kristalleja verhotankoihin. Pöytäpintojen pitää olla puhtaat tai muuten Manu-poikani työntää esineet heti leikkiautonsa sisälle”, Kaisa nauraa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski sisustaa kotiaan varmalla maulla. Silti hintavia hutilyöntejäkin on sattunut.

Kiinteistökuningatar Kaisa Liski on varma sisustaja, joka tietää tarkasti, millaisen tunnelman kotiinsa haluaa luoda.

Silti hänellekin on sattunut hutiostoksia, jotka ovat harmittaneet heti jälkeenpäin.

– Olen ostanut erään brändin räikeitä säkkituoleja ja kuutiotuoleja. Ne ovat sen värisiä, etteivät ne käy minkään sisustuksen kanssa: vihreitä ja oransseja. En tiedä, mikä ohimenevä kohtaus minulla oli! Oli kiva huomata kotona, etteivät ne sovi kotiini yhtään. Nyt ne ovat pihallamme, mutta eivät ne oikein sovi sinnekään, Kaisa nauraa.

Kaisa kertoi sisustushankinnoistaan Habitare-messuilla, jotka ovat avoinna Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaihin asti. Hän vieraili sisustusbrändi AmandaB:n osastolla, jonka kanssa tekee yhteistyötä.

– Tuotteet ovat minun tyylisiäni: niissä on ripaus glamouria ja harmoninen värimaailma. Kotini on ollut aiemmin todella valkoinen, mutta olen alkanut rikkoa kokonaisuutta beigellä, harmaalla ja metallinsävyillä. Uusimpana värinä olen ihastunut pronssiin.

– Olen ripeä sisustaja, sillä haluan saada kaiken kerralla kuntoon. En vaihtele kalusteita, mutta tekstiilejä kyllä. Nyt olen hankkinut eläinaiheisia verhoja ja tyynyjä. Haluan luoda kolmivuotiaalle Manu-pojalleni eläinaiheisen joulun.

Kaisalle on tärkeää, että tunnelma kodissa vaihtelee vuodenaikojen mukaan.

– Sesonki näkyy meillä aina uusina tekstiileinä. Freesiä ilmettä saa luotua pikkurahalla. Uusi, raikas fiilis ei ole todellakaan rahasta kiinni! Muutamalla kympillä tekee jo ihmeitä. Vaikka voisi luulla muuta, en sisusta kotiani kalliilla. Hintavin yksittäinen hankintani on ollut muutaman tonnin design-tuoli.

Kaisa kertookin ostostensa olevan aina keskihintaisia ja mieluiten edullisia.

– Olen niin käytännöllinen, etten jaksa katsoa vuosikausia samoja juttuja. En sijoita esimerkiksi taiteeseen. Meillä on taidetta, jos se on saatua, hän paljastaa.

Lue myös:

Väkivaltaisesta suhteesta selvinnyt Kaisa Liski: ”Elämäni oli selviytymispeliä”

Kaisa Liski köyhästä lapsuudestaan: ”Meillä ei ollut kotona aina edes ruokaa”

Kaisa Liski: ”Olen luksuskaravaanari”

Suomalaiset miehet kunniaan!

Räppäri Jare Tiihonen ja Star Wars -elokuvien Chewbaccaa esittävä näyttelijä Joonas Suotamo ovat saaneet viime päivinä ylistävää huomiota kansainvälisissä medioissa.

Viikonloppuna huippusuosittu Bright Side -verkkosivusto listasi jutussaan maita, joissa miehiä on enemmän kuin naisia. Jutun tilastoja väritettiin kuvilla kunkin maan ”unelmamiehistä”. Suomen kohdassa havainnollistavaksi esimerkiksi oli nostettu kuka muu muka kuin Cheek!

Joonas Suotamo saa hehkutusta sen sijaan Hello Giggles -sivustolta, jonka mukaan ”meidän on aika puhua siitä faktasta, että Chewbaccaa näyttelee hyvin viehättävä mies.” Eli siis ihana Joonas!

Me suomalaiset naiset olemme tietenkin jo pitkään tienneet, että kyllä Suomessa riittää upeita miehiä – jotka ovat kaiken lisäksi paljon muutakin kuin pelkkää silmänruokaa. Kysyimme naisilta, ketkä suomalaiset julkisuudesta tutut miehet pitäisi seuraavaksi noteerata ulkomaisissa medioissa.

Kokosimme vastaukset listaksi perusteluiden kera:

1. Näyttelijä Pekka Strang

”Hän on uskomattoman karismaattinen.”

2. Poliitikko Erkki Tuomioja

”Hänellä on hyvin viehättävä olemus. Jotenkin sympaattinen – ja tietenkin älykäs.”

3. Näyttelijä Eero Ritala

”Hyväntuulinen, rauhallinen ja aina mainio Eero on juuri sellainen tyyppi, jonka kanssa haluaisi herätä samasta sängystä. Ihan vaikka vain kavereina.”

4. Koripalloilija Lauri Markkanen

”Hän on niin pitkä ja arvostaa äidin lihapullia.”

5. Poliitikko Jani Toivola

”Hän näkee maailman niin avarakatseisesti ja jaksaa perustella asioita pitkäjänteisesti. Lisäksi hän puhuu omista haastaistaan avoimesti niin, että se kannustaa muitakin avautumaan. Ja onhan hän aina pirun tyylikäs.”

6. Näyttelijä Martti Suosalo

”Ihana! Haluaisin, että Martti ja Virpi Suutari adoptoisivat minut.”

7. Kirjailija Tuomas Kyrö

”Niin rehellinen ja hauska tyyppi, että huh huh.”

8. Tennistähti Jarkko Nieminen

”Älykkään ja sympaattisen oloinen tyyppi, joka vaikuttaa siltä, että hän jaksaa aina kuunnella ja keskustella.”

9. Liikemies Jari Sarasvuo

”No onhan hän nyt kovin ihana, kun hän haluaa aina keskustella kaikesta.”

10. Näyttelijä Lauri Tilkanen

”Perinteisellä tavalla viehättävä. Sellainen sympaattinen nappisilmä.”

11. Laulaja Pete Parkkonen

”Perusteluksi riittänee: Kohta sataa.”

12. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson

”Hän on niin viisas, että oksat pois.”

13. Näyttelijä Tommi Korpela

”The one and only! Tommilla on lempeä, kiva ja rauhallinen rytmi olla ja puhua. Hän ei nöyristele, mutta ei kuitenkaan ole myöskään koppava.”

14. Koomikko Antti Holma

”Absoluuttisesti maailman hauskin mies.”

15. Jääkiekkoilija Patrik Laine

”Niin suoraselkäinen, peritamperelainen mies, että häntä ei voi kuin rakastaa.”

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.