90-luvun supertähteyden jälkeen Ian Ziering on löytänyt tiensä tv-elokuvien pariin. Pikku silmärypyt paljastavat, ettei tässä enää pojankloppeja olla. Kuva: Jonna Öhrnberg
90-luvun supertähteyden jälkeen Ian Ziering on löytänyt tiensä tv-elokuvien pariin. Pikku silmärypyt paljastavat, ettei tässä enää pojankloppeja olla. Kuva: Jonna Öhrnberg

Uskoisitko, että Suomessa vieraillut Ian Ziering on 50-vuotias?

Ian Ziering muistetaan 90-luvun suosituimpiin kuuluvasta Beverly Hills 90210 -televisiosarjasta kiharapäisen Steve Sandersin roolista. Hän näytteli sarjassa kymmenen vuoden ajan, vuodet 1990-2000. Sen jälkeen hän on tehnyt muun muassa lyhytelokuvia sekä äänirooleja animaatioihin. Mies piipahti tiistaina ensimmäistä kertaa Suomessa markkinoimassa FOX-kanavalla esitettäviä Sharknado- eli Haihurrikaani-elokuviaan.

Viisikymppinen Ziering ei ole ulkoisesti vanhentunut päivääkään sitten 90-luvun. Vuosi sitten keväällä timmikroppainen mies esiintyi ylävartalo paljaana legendaarisen Chippendales-tanssiryhmän kanssa Las Vegasissa, koska se oli hänestä hauska ja mielenkiintoinen haaste. Samasta syystä hän osallistui vuonna 2007 Tanssii tähtien kanssa -ohjelman jenkkiversioon ja ylsi siinä sijalle neljä. Ianin 85-vuotias isoisä istui ilta illan jälkeen uskollisesti tanssiyleisössä kannustamassa poikaansa.

– Rakastan tanssimista, joten otin ohjelmanteon tosissani. Opettelin kaikki tanssit tunnollisesti ja harjoittelin kuusikin tuntia päivässä. Lempitanssini on jive, hän kertoo.

Chippendalesissa esiintyessään Ziering noudatti tiukkaa dieettiä ja pudotti tanssiryhmää varten painoaan peräti viisitoista kiloa. Hän noudattaa edelleenkin superterveellisiä elämäntapoja, jotka  hyvien geenien ohella lienevät miehen nuorekkuuden salaisuus.

– Käytän runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja sisältäviä ihonhoitotuotteita. Lisäksi syön kahden tunnin välein terveellisesti  proteiinipitoista ruokaa ja juon paljon vettä. Alkoholia en juurikaan käytä, hän paljastaa.

Ziering avioitui vuonna 2010 sairaanhoitaja Erin Kristine Ludwigin kanssa, ja heillä on kaksi pientä tytärtä: kolmevuotias Mia ja yksivuotias Penna Mae. FOX-kanava lahjoitti Ianille ja hänen pienille tyttärilleen Nokian Hai-kumisaappaat isän elokuvarooliin viitaten.

– Minulla on ihana vaimo ja ihanat tyttäret. Isän rooli on elämäni tärkein, komistus tunnustaa.

Lue myös:

Ian Ziering Sharknado-leffastaan: Vaimo pakotti töihin

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.