Teinipoppari Isac Elliot ehti kiireiltään teatteriin. Maailmalla ahkerasti reissaava nuorukainen saavuttaa sunnuntaina yhden virstanpylvään, kun hän pääsee ripille. Kuva: Jonna Öhrnberg
Teinipoppari Isac Elliot ehti kiireiltään teatteriin. Maailmalla ahkerasti reissaava nuorukainen saavuttaa sunnuntaina yhden virstanpylvään, kun hän pääsee ripille. Kuva: Jonna Öhrnberg

Poplaulaja Isac Elliot on supersuosittu Norjassa, jossa kruununprinssikin fanittaa nuorukaista.

Poplaulaja Isac Elliot, 14, sai kesällä arvovaltaista huomiota keikallaan Norjassa. Nuorukainen on maassa supersuosittu, ja teinityttöjen pitkät jonot keikoille ovat ylittäneet monta kertaa uutiskynnyksen.

Laulajan faneihin kuuluu myös kruununprinssi Haakon, joka saapui lastensa, prinsessa Ingrid Alexandran, 11, ja prinssi Sverre Magnusin, 9, kanssa Isacin Oslon-keikalle. Mukana menossa oli myös kruununprinsessa Mette-Marit.

– Hienoa, että he tykkäävät musiikistani. Haakon toi lapsensa keikan jälkeen bäkkärille. Hän näytti ihan tavalliselta turistilta kameralaukkuineen ja oli mukava perusiskä. Ei mitään sellaista, että tässä prinssi saapuu paikalle valkoisella hevosella, Isac virnistää.

Popparin mukaan kruununprinssillä oli hyvin aikaa vaihtaa kuulumisia – ja totta kai tapaamisessa otetiin myös selfieitä.

– Haakon otti fanikuvia minusta itsensä ja lastensa kanssa. Se oli oikein hauskaa.

Isac muisteli tapaamista menestysmusikaali Billy Elliotin kutsuvierasensi-illassa Linnanmäen Peacock-teatterissa. Elton Johnin säveltämä teatteritapaus on Helsingin Kaupunginteatterin tuotantoa.

Isac odotti musikaalia innoissaan, sillä se on yksi hänen suosikeistaan.

– Olen nähnyt Billy Elliotin Lontoossa kaksi kertaa. Toivoin silloin niin paljon, että musikaali tulisi Suomeen ja saisin olla pääosassa, hän paljastaa.

Nuorukainen ei ehdi miettiä nyt muita töitä, sillä teini-idolin kalenteri on täyteen buukattu.

– Syksyllä tapahtuu paljon hauskaa. Jenkeissä on ollut hyvä meininki: julkaisen siellä kohta ensimmäisen sinkkuni. Levy-yhtiössä on ollut kiinnostusta korkealla tasolla. Olin kaksi viikkoa sitten Los Angelesissa ja lähden sinne ensi viikolla takaisin.

Isac tekee parhaillaan uutta albumia.

– Paljon biisejä on jo äänitetty. Levyn on tarkoitus tulla ulos ennen joulumarkkinoita.

Lue myös:

Teinipoppari Isac Elliotin kova tavoite: näkyvyyttä Grammy-gaalassa parissa vuodessa

Mira Luoti vei tytärpuolensa katsomaan Isac Elliotia

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.