Ninni Laaksonen kruunattiin Miss Suomeksi kymmenen vuotta sitten. Kuva: Sanoma-arkisto / Peter Jansson
Ninni Laaksonen kruunattiin Miss Suomeksi kymmenen vuotta sitten. Kuva: Sanoma-arkisto / Peter Jansson

Ninni Laaksonen on nykyään yrittäjä ja kahden lapsen äiti.

Vuoden 2006 Miss Suomi Ninni Laaksonen, 30, on missivuotensa jälkeen ollut harvinainen näky julkisuudessa. 

– Pyöritän nykyään omaa lifestyleen keskittynyttä nettikauppaani. Myyn siellä kodin sisustustavaraa ja meikkejä, sellaisia omia suosikkituotteitani, hän kertoi torstaina USA:n suurlähetystössä Kardashian Beauty Hair -hiustuotesarjan lanseeraustilaisuudessa.

Ex-missi, yrittäjä Ninni Laaksonen ei ole katsonut yhtään jaksoa Kardashianit-sarjaa. ”Suosikki-Kardashiania minulla ei ole. Sen sijaan tuotesarja vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja voisin ottaa sitä myyntiin nettikauppaani.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Ex-missi, yrittäjä Ninni Laaksonen ei ole katsonut yhtään jaksoa Kardashianit-sarjaa. ”Suosikki-Kardashiania minulla ei ole. Sen sijaan tuotesarja vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja voisin ottaa sitä myyntiin nettikauppaani.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Mökkihullu kaipaa luontoon

Yrittäjällä on edessään työntäyteinen kesä. Ninni suunnittelee työskentelevänsä kotoa ja mökiltä käsin. Hän kuvailee itseään mökkihulluksi ja haluaa karata ainakin viikonlopuiksi luonnon helmaan.

– Minulla on viisivuotias tytär ja kolmevuotias poika. Varsinkin poika on tosi villi ja vie paljon energiaa. Minulle on tärkeää viettää aikaa lasteni kanssa, mutta yhtä tärkeää on joskus päästä kotoa tuulettumaan. Tosi harvoin käyn kyllä missään, hän jutteli.

Ninnin kruunaamisesta Miss Suomeksi on tänä vuonna kulunut kymmenen vuotta.

– Paljon on tapahtunut siitä hetkestä. Yrittäjyyden ohella haaveilen omasta blogista, hän visioi.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.