Arto Merisalon tytär Anniina on Jipun hyvä ystävä, ja laulaja kutsuu häntä siskokseen. Kuvat: Radio Dei
Arto Merisalon tytär Anniina on Jipun hyvä ystävä, ja laulaja kutsuu häntä siskokseen. Kuvat: Radio Dei

Kohuliikemies potee syyllisyyttä, koska ei ollut työkiireiden vuoksi läsnä ex-vaimonsa ja tyttärensä elämässä.

Talousrikoksista tuomittu liikemies Arto Merisalo, 51, kertoo Radio Dein Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmassa, että katuu eniten elämässään epäonnistumista isänä. Merisalon tytär Anniina on nyt 28-vuotias.

Merisalo on myös häntä haastattelevan laulaja-lauluntekijä Jippu eli Meri-Tuuli Elorinteen, 31, kasvatti-isä. Nyt Jippu kutsuu Merisaloa rakkaaksi ystäväkseen.

– Suurin haava, joka ikuisesti vuotaa verta, on, etten ole ollut hyvä isä, Merisalo sanoo Jipulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jipun kasvattiäiti Aija Roivas ja Merisalo olivat naimisissa seitsemän vuotta. He erosivat yli kaksikymmentä vuotta sitten, mutta ovat edelleen läheisissä väleissä. Merisalo kutsuu haastattelussa eroa elämänsä toiseksi suurimmaksi epäonnistumiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Oli päivänselvää, että se tarina päättyy avioeroon.”

– Oli päivänselvää, että se tarina päättyy avioeroon. Ihan sama pätee Anniinaan. En koskaan kyennyt antamaan itsestäni sitä, minkä voisin tänään ehkä antaa.

Varsinkin työkiireet estivät Merisaloa olemasta läsnä perheensä arjessa. Päiväkodin juhlat sekä koulun joulu- ja kevätjuhlat jäivät väliin, vaikka hän olisi luvannut mennä.

– Matkustin pahimmillaan 240 päivää pitkin Suomea ja ajoin 180 000 kilometriä vuodessa.

Jippu peilaa tilannetta omaan elämäänsä, sillä hän ja muusikkoaviomies Sami Putikka ovat molemmat kiireisiä töiden vuoksi. Merisalo sanookin olevansa huolissaan heistä ja varsinkin Putikasta.

Merisalo puhuu Radio Dein ohjelmassa myös vankila-ajoistaan. Jippu kertoo katuvansa sitä, että kävi vain kerran vankilassa katsomassa Merisaloa.
Merisalo puhuu Radio Dein ohjelmassa myös vankila-ajoistaan. Jippu kertoo katuvansa sitä, että kävi vain kerran vankilassa katsomassa Merisaloa.

Merisalon ja Anniinan välit ovat nyt kunnossa, ja kaksikko keskustelee asioista. Katumus piinaa silti Merisalon mieltä.

– Onhan se aika rankkaa kuulla 28-vuotiaalta tyttäreltä: ”Isä, olisin ollut iloisempi, että meillä olisi ollut pienempi asunto ja vähemmän sitä ja tätä, mutta isä olisi ollut enemmän kotona.”

– Jos joku asia painaa sieluani elämäni viimeiseen päivään asti, se on tämä. Siinä ei auta minkäänlainen synninpäästö eikä anteeksianto. Se on elämäni suurin kipu ja epäonnistuminen.

Jippu liittyi perheeseen teininä

Jippu on puhunut avoimesti rankasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Hän oli kuusivuotias, kun hänen biologiset vanhempansa erosivat. Sen jälkeen Jippu jäi asumaan äitinsä ja tämän uuden miehen kanssa, mutta Jipun mukaan arkea varjosti isäpuolen alkoholinkäyttö.

Teini-ikäisenä Jippu otettiin huostaan. Sittemmin hän varttui sijaisperheessä Arton ja Aijan luona sekä lastenkodissa.

Jipun ja Arto Merisalon keskustelu kuultiin Radio Deissä keskiviikkona 5.10. ja se uusitaan tiistaina 11.10. klo 22.00.

Rami Suonpää

Kyllä Arto on antanut niin paljon elämästään muillekkin ihmisille. Aina valmis auttamaan, kuten minuakin.

Suuret kiitokset Artsille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla