Arto Merisalon tytär Anniina on Jipun hyvä ystävä, ja laulaja kutsuu häntä siskokseen. Kuvat: Radio Dei
Arto Merisalon tytär Anniina on Jipun hyvä ystävä, ja laulaja kutsuu häntä siskokseen. Kuvat: Radio Dei

Kohuliikemies potee syyllisyyttä, koska ei ollut työkiireiden vuoksi läsnä ex-vaimonsa ja tyttärensä elämässä.

Talousrikoksista tuomittu liikemies Arto Merisalo, 51, kertoo Radio Dein Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmassa, että katuu eniten elämässään epäonnistumista isänä. Merisalon tytär Anniina on nyt 28-vuotias.

Merisalo on myös häntä haastattelevan laulaja-lauluntekijä Jippu eli Meri-Tuuli Elorinteen, 31, kasvatti-isä. Nyt Jippu kutsuu Merisaloa rakkaaksi ystäväkseen.

– Suurin haava, joka ikuisesti vuotaa verta, on, etten ole ollut hyvä isä, Merisalo sanoo Jipulle.

Jipun kasvattiäiti Aija Roivas ja Merisalo olivat naimisissa seitsemän vuotta. He erosivat yli kaksikymmentä vuotta sitten, mutta ovat edelleen läheisissä väleissä. Merisalo kutsuu haastattelussa eroa elämänsä toiseksi suurimmaksi epäonnistumiseksi.

”Oli päivänselvää, että se tarina päättyy avioeroon.”

– Oli päivänselvää, että se tarina päättyy avioeroon. Ihan sama pätee Anniinaan. En koskaan kyennyt antamaan itsestäni sitä, minkä voisin tänään ehkä antaa.

Varsinkin työkiireet estivät Merisaloa olemasta läsnä perheensä arjessa. Päiväkodin juhlat sekä koulun joulu- ja kevätjuhlat jäivät väliin, vaikka hän olisi luvannut mennä.

– Matkustin pahimmillaan 240 päivää pitkin Suomea ja ajoin 180 000 kilometriä vuodessa.

Jippu peilaa tilannetta omaan elämäänsä, sillä hän ja muusikkoaviomies Sami Putikka ovat molemmat kiireisiä töiden vuoksi. Merisalo sanookin olevansa huolissaan heistä ja varsinkin Putikasta.

Merisalo puhuu Radio Dein ohjelmassa myös vankila-ajoistaan. Jippu kertoo katuvansa sitä, että kävi vain kerran vankilassa katsomassa Merisaloa.
Merisalo puhuu Radio Dein ohjelmassa myös vankila-ajoistaan. Jippu kertoo katuvansa sitä, että kävi vain kerran vankilassa katsomassa Merisaloa.

Merisalon ja Anniinan välit ovat nyt kunnossa, ja kaksikko keskustelee asioista. Katumus piinaa silti Merisalon mieltä.

– Onhan se aika rankkaa kuulla 28-vuotiaalta tyttäreltä: ”Isä, olisin ollut iloisempi, että meillä olisi ollut pienempi asunto ja vähemmän sitä ja tätä, mutta isä olisi ollut enemmän kotona.”

– Jos joku asia painaa sieluani elämäni viimeiseen päivään asti, se on tämä. Siinä ei auta minkäänlainen synninpäästö eikä anteeksianto. Se on elämäni suurin kipu ja epäonnistuminen.

Jippu liittyi perheeseen teininä

Jippu on puhunut avoimesti rankasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Hän oli kuusivuotias, kun hänen biologiset vanhempansa erosivat. Sen jälkeen Jippu jäi asumaan äitinsä ja tämän uuden miehen kanssa, mutta Jipun mukaan arkea varjosti isäpuolen alkoholinkäyttö.

Teini-ikäisenä Jippu otettiin huostaan. Sittemmin hän varttui sijaisperheessä Arton ja Aijan luona sekä lastenkodissa.

Jipun ja Arto Merisalon keskustelu kuultiin Radio Deissä keskiviikkona 5.10. ja se uusitaan tiistaina 11.10. klo 22.00.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.