Cristiano Ronaldo on tienannut viimeisen 12 kuukauden aikana yli 77 miljoonaa euroa. Koko uransa aikana hän on tienannut noin 550 miljoonaa euroa. Kuvat: Reuters ja Instagram
Cristiano Ronaldo on tienannut viimeisen 12 kuukauden aikana yli 77 miljoonaa euroa. Koko uransa aikana hän on tienannut noin 550 miljoonaa euroa. Kuvat: Reuters ja Instagram

Portugalin tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo vaikenee ihmissuhteistaan mutta esittelee mielellään elämäntyyliään Instagramissa.

Cristiano Ronaldo, 31, on yksi EM-kisojen seuratuimmista pelaajista. Mutta sen lisäksi hän on ylivoimaisesti eniten tienaava futari. Talouslehti Forbesin tuoreen listauksen mukaan Portugalin maajoukkueen ja Real Madridin tähti tienasi viimeisen vuoden aikana 77,2 miljoonaa euroa (88 miljoonaa dollaria). Näillä tuloilla Ronaldo teki myös historiaa: hänestä tuli ensimmäinen jalkapalloilija, joka sai parhaiten tienaavan urheilijan tittelin.

Ronaldon ansioista noin 50 miljoonaa tulee hänen leipätyöstään, mutta hän on tienannut mukavasti myös mainos- ja sponsorisopimuksilla: 27 miljoonaa. 

Ronaldo on aina vaiennut parisuhdeasioistaan julkisuudessa, mutta elämäntyyliään hän esittelee mielellään sosiaalisessa mediassa. Kurkkaa, miltä tähtihyökkääjän elämä näyttää Instagramissa ja muualla somessa.

Ronaldo on esitellyt Madridin-kotinsa Facebookissa ja Twitterissä. Pozuelo de Alarcónin alueella sijaitsevassa talossa on kahdeksan kylpyhuonetta ja seitsemän makuuhuonetta – ja tietenkin myös palkintohuone. Takapihalta löytyy pieni futiskenttä, lämminvesiallas sekä koristeline. Daily Mailin mukaan talon arvo on noin 6 miljoonaa euroa (4,8 miljoonaa puntaa). 

Ronaldo asuu Madridissa vuonna 2010 syntyneen poikansa, Cristiano Ronaldo Jr.:n kanssa. Lapsen äidin nimeä ei ole koskaan kerrottu julkisuudessa, ja Ronaldo on virallisesti pojan yksinhuoltaja.

Madridin-asunnon lisäksi Ronaldolla on asunto ainakin New Yorkissa, Trump Towerissa, jossa on 58 kerrosta.

 

☀️♻️👌

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Instagramin perusteella Ronaldo viihtyy vesillä.

Ja esittelee mielellään sixpackiaan.

 

Dream team!!💪☀️💦

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ronaldo on ollut Emporio Armanin alusvaatemalli, mutta poseerannut myös oman CR7-vaatemerkkinsä alusvaate- ja sukkamalliston keulakuvana.

Yksityiskoneella on mukavinta matkustaa.

 

👍🔝✈️tanned faces! ☀️

Kuva, jonka Cristiano Ronaldo (@cristiano) julkaisi

 

 

Preparation👍☀️

Kuva, jonka Cristiano Ronaldo (@cristiano) julkaisi

 

Ronaldo tunnetaan ahkerana treenaajana, joka ymmärtää myös levon merkityksen.

 

☀️☀️👍

Kuva, jonka Cristiano Ronaldo (@cristiano) julkaisi

 

Ronaldo on tuttu näky tenniskatsomossa. Tässä hän seuraa Rafael Nadalin ja João Sousan matsia.

Ronaldo vaikeni julkisuudessa aluksi pojastaan, mutta on viime vuosina julkaissut paljon kuvia ja videoita silmäterästään.

 

 

Relaxing and giving food 😜❤️👌👍

Kuva, jonka Cristiano Ronaldo (@cristiano) julkaisi

 

Ronaldo ja venäläinen huippumalli Irina Shayk viihtyivät yhdessä viitisen vuotta. Ronaldo vahvisti eron alkuvuodesta 2015.

Ronaldo äitinsä, sisarustensa ja poikansa kanssa vuonna 2014.

Ensimmäisen kerran Ronaldon näkee EM-kentällä tänään tiistaina 14.6., kun Portugali pelaa Islantia vastaan. Ottelu TV2:lla klo 22.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.

Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen
Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen

Suomalaisilla on kivun vuoksi eniten sairauspoissaoloja koko Euroopassa. Nelikymppisen Sari Salomaan työkyvyn vei 20 vuotta kestänyt jalkakipu.

Nyt kävi pahasti, Sari Salomaa tajusi liukastuessaan jäisellä tiellä. Kaatuessa jalasta kuului pamahdus, ja kun Sari koetti nousta ylös, hän huomasi, että jalkaterä sojotti väärään suuntaan.

Oli maaliskuu vuonna 1998. Sari oli 22-vuotias yo-merkonomiopiskelija, kihloissa...