Mick Jagger, 70, ja L'Wren Scott, 49, olivat yhdessä vuodesta 2001. Kuvat Reuters
Mick Jagger, 70, ja L'Wren Scott, 49, olivat yhdessä vuodesta 2001. Kuvat Reuters

Muotisuunnittelija L'Wren Scottin elämä saattoi vaikuttaa ulkopuolisille täydelliseltä. Daily Mailin mukaan suunnittelijaa painoivat kuitenkin miljoonien velat.

Rolling Stones -legenda Mick Jagger, 70, sai maanantaina järkyttävän uutisen: hänen pitkäaikainen naisystävänsä, muotisuunnittelija L'Wren Scott, löydettiin kuolleena.

Daily Mailin mukaan Scott teki itsemurhan, mutta poliisit eivät ole vahvistaneet kuolinsyytä.

New York Post uutisoi tänään tiistaina, että 13 vuotta yhdessä olleet Scott ja Jagger olisivat eronneet ennen Scottin kuolemaa. Jaggerin manageri kuitenkin kiisti huhun saman tien.

– Uutinen Mick Jaggerin ja L'Wren Scottin erosta on sataprosenttista valetta, Jaggerin edustaja sanoi.

L'Wren Scottin avustaja löysi 49-vuotiaan muotisuunnittelijan ja ex-mallin tämän kodista. Scott asui New Yorkin Manhattanilla, kahdeksannessa kerroksessa.

Miljoonien velat

Ulkopuolisille Scottin elämä saattoi vaikuttaa täydelliseltä. Nuorempana 191-senttinen nainen tienasi elantonsa muun muassa Chanelin mallina. Malliuran jälkeen Scott työskenteli stylistinä ja vaatesuunnittelijana. Sittemmin hän sai oman malliston ja perusti myös oman yrityksen LS Fashionin 2000-luvun puolessävälissä.

Useat julkkikset ylistivät Scottin luomuksia ja esimerkiksi Nicole Kidman, Madonna, Michelle Obama ja Sarad Jessica Parker käyttivät hänen asujaan ja asusteitaan. Huhujen mukaan Scott olisi ollut ehdolla myös Angelina Jolien tulevan häämekon tekijäksi.

Lisäksi Scott kiersi maailmaa Jaggerin mukana Rollareiden yksityiskoneella ja asui hienostoalueella, New Yorkin Manhattanilla.

Scott oli yleensä Rolling Stonesin mukana kiertueilla, mutta tuoreelle Australian- ja Uuden-Seelannin-kiertueelle Scott ei lähtenyt.

Luksuselämän taustalla Scottia kuitenkin painoivat miljoonien velat. Dailyn Mailin mukaan velat kasaantuivat pitkän ajan kuluessa, ja summa oli noussut jo seitsemään miljoonaan. Helmikuussa yrityksellä oli ongelmia ennen Lontoon muotiviikkoja. Scottin piti osallistua muotiviikoille, mutta hän perui osallistumisensa vedoten tuotantovaikeuksiin. Lehden mukaan Scott ei viime aikoina pystynyt myöskään maksamaan palkkoja alaisilleen.

Miksei Jagger auttanut pitkäaikaista naisystäväänsä? moni on ihmetellyt. Sitä ei kukaan tiedä, mutta lehtitietojen mukaan Scott häpesi velkojaan eikä halunnut apua.

Scottin ystävä, Nicole Kidman, oli murtunut ystävänsä kuolemasta, näyttelijän tiedottaja kertoi. Kuvassa Kidmanin rintaa koristaa Scottin suunnittelema koru.

Jagger sai tiedon naisystävänsä kuolemasta ollessaan Rolling Stonesin maailmankiertueella. Yhtyeen piti esiintyä keskiviikkona Australiassa, mutta keikka peruttiin.
 

Lähteet: Daily Mail, New York Post

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy. 

Olli Lindholm kertoo elämäkerrassaan, että isä katosi hänen elämästään kokonaan 80-luvun puolivälissä. – Ihan hyvä, että lähti, Olli sanoo.

Yö-muusikko Olli Lindholm, 53, kertoo vaikeasta isäsuhteestaan tuoreessa elämäkerrassaan Olli – Yhden miehen varietee (Docendo).

– Olen siitä erikoinen lapsi, että mulla on kantapäässä jännä viilto. Se kertoo, että isyystesti on tehty. Isä ei halunnut tunnustaa, että olen sen lapsi, Olli kertoo Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa.

”Ihan hyvä, että lähti.”

Ainoana lapsena Olli eli käytännössä kahden äitinsä kanssa, sillä isä oli paljon pois kotoa töiden takia. 80-luvun puolivälissä isä katosi Ollin elämästä kokonaan.

– Ihan hyvä, että lähti, Olli toteaa kirjassa. 

Ollin mukaan hänen isänsä oli ”ihan siedettävä silloin, kun joi, muuten ei”. Hän muistelee kirjassa erästä joulua, jolloin isällä ja pojalla tuli riita.

– Muistojen äärellä saa toisaalta aina miettiä, mikä on totta ja mikä ei – mikä on jälkeenpäin lisättyä. Muisti on petollinen kapistus. Itse
muistan, että joskus murrosikäisenä tulee isän kanssa riita joulutähden asennosta tai jostain, haen kirveen ja yritän lyödä sillä isää, Olli kertoo kirjassa.

Ollin mukaan hänen äitinsä ei muista kyseistä välikohtausta.

– Mutta oikeastaanhan se on toisarvoista, oliko mukana kirves vai ei. Ilmapiiri oli joka tapauksessa tuo.

Ei tiedä, minne haudattu

Olli on aikaisemminkin puhunut vaikeasta isäsuhteestaan. Viime vuonna hän kertoi Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, minne isä on haudattu.

– Mä olin hänen ainoa läheinen, ja mulle tuli 1998 syksyllä soitto Satakunnan keskussairaalasta, että isänne on aivokuollut. Menin hänen luo, sanoin isälle, että kaikki on ok, että kyllä mä sua ymmärrän, että näin on käynyt. Sitten ne otti piuhat irti. Mä en edes tiedä, minne hänet on haudattu. Hän testamenttasi ruumiinsa ja hänet polttohaudattiin, Olli kertoi ohjelmassa.

Tuolloin Olli kertoi myös pelänneensä isäänsä aina.

– Sitä aina odotti kädet ristissä, että voi kun isä olisi kännissä, niin se olisi mukavampi. Meillä oli todella huonot välit, ja pelkäsin häntä helvetisti.

Arno Kotro, Olli Lindholm: Olli – Yhden miehen varietee on juuri ilmestynyt.