Peaches Geldof marraskuussa 2012. Kuva: Reuters
Peaches Geldof marraskuussa 2012. Kuva: Reuters

Brittien Paris Hiltoniksi kutsuttu Peaches Geldof eli koko lyhyen elämänsä julkisuudessa.

Maanantaina kotoaan kuolleena löydetty malli, tv-persoona Peaches Honeyblossom Geldof oli vasta 25-vuotias, mutta ehti olla tuskin hetkeäkään pois julkisuudesta nuoren elämänsä aikana.

Synnyttyään vuonna 1989 hänen isänsä laulaja-lauluntekijä Bob Geldof oli maailman tunnetuimpia miehiä. Syntymästään saakka lehdistön seuraama Peaches ei kuitenkaan jäänyt kuuluisan isänsä varjoon. Jo teini-ikäisenä hän alkoi kirjoittaa kolumnia Brittien Elle Girl-lehteen ja muutti pois kotoa kuusitoistavuotiaana.

Hän jatkoi kirjoittamista The Telegraph ja The Guardian -lehtiin ja esiintyi usein television keskustelu- ja viihdeohjelmissa. Ohessa hän teki mallinkeikkoja. Kuusitoistavuotiaana hän kirjoitti myös ensimmäisen televisiodokumenttinsa Teenage Mind. Vuonna 2011 hän juonsi omaa chat-showtaan OMG! With Peaches Geldof  ITV2-kavanalla.

Viidennellä kuulla raskaana ja naimisiin

Railakkaiden biletystapojensa vuoksi häntä kutsuttiin ”Brittien Paris Hiltoniksi”. Amerikkalaisten ja brittilehtien paparazzipalstoilla hän oli vakiovieras. Peaches muutti hetkeksi myös New Yorkiin ensimmäisen aviomiehensä, amerikkalaisen Max Drummeyn kanssa, mutta liitto kariutui pian. Peachesin epäiltiin käyttävän vahvoja huumeita, mutta hän ei koskaan myöntänyt kokeiluja kummempaa käyttöä.

Peaches Geldof Thomas-miehensä kanssa vuonna 2011. Kuva:Reuters

Vasta mentyään naimisiin muusikko Thomas Cohenin kanssa vuonna 2012 Peachesin elämä rauhoittui. Thomas on tavallisen työläisperheen kasvatti ja lauloi heidän tavatessaan lontoolaisbändissä nimeltä S.C.U.M.

Kun pari päätti avioitua, Peaches oli jo viidennellä kuulla raskaana. Bob Geldofin sanotaan asiasta kuultuaan korkanneen sampanjapullon ja olleen haltioissaan uutisista. Geldofilla ja Cohenilla on kaksi pientä poikaa, huhtikuussa kaksi vuotta täyttävä Astala ja vuoden täyttävä Phaedra.

Thomaksen sanotaan palvoneen maata Peachesin jalkojen alla. "Kaikilla ihmisillä on roolinsa parisuhteissa. Minun hommani suhteessamme on kokata Peachesille. Hän pitää pastasta, keitoista ja thai-ruuasta", Thomas sanoi Daily Mailin haastattelussa vuonna 2012.

Peaches Geldof odotti helmikuussa 2013 toista poikaansa Phaedraa. Kuva: Reuters

Instagram-kuvat raottivat kulissien takaista elämää

Geldof oli itse vain 11-vuotias, kun hänen oma äitinsä Paula Yates kuoli heroiinin yliannostukseen. Vain vuorokautta ennen omaa kuolemaansa Peaches twiittasi linkin Instagram-kuvaan, jossa hän esiintyi äitinsä kanssa lapsena. Kuvatekstinä luki koruttomasti ”Me and my mum”, minä ja äitini.

Geldofin muut Instagramissa julkaistut kuvat raottavat hieman elämää seurapiirien ja säihkeen takana. Kuvien päähenkilöinä ovat Peachesin lapset sekä koirat, ja hänen viime aikaiset vaateostokset omille pojille. Aivan kuin kenen tahansa nuoren perheenäidin.

Peaches twiittasi vuorokautta ennen kuolemaansa linkin Instagram-kuvaan, jossa hän esiintyi äitinsä kanssa lapsena. Paula Yates kuoli heroiinin yliannostukseen, kun Peaches oli 11-vuotias.

Lähteet: Dailymail.co.uk, bbc.com, Independent.co.uk, irishtimes.com, Ottawacitizen.com 

Peaches Honeyblossom Geldof (13.3.1989-7.4.2014)

Toimittaja ja tv-persoona.

Isä laulaja-lauluntekijä Bob Geldof, äiti Paula Yates.

Kasvoi Chelseassa Lontoossa.

Naimisissa kahdesti, Max Drummey (2008)) ja Thomas Cohen (2012-2014). Avioliitosta Cohenin kanssa kaksi poikaa, Astala ja Phaedra.

Sisarukset Fifi Trixibelle Geldof ja Pixie Geldof sekä nuorempi sisarpuoli Tiger Lily Hutchence Geldof.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!