Esko Valtaoja juuri ennen parranajoa. Tunnistatko parratonta Eskoa samaksi mieheksi? Katso Rakel Liekin Instagramissa jakama kuva jutun lopusta. Kuva: Ari Suomalainen
Esko Valtaoja juuri ennen parranajoa. Tunnistatko parratonta Eskoa samaksi mieheksi? Katso Rakel Liekin Instagramissa jakama kuva jutun lopusta. Kuva: Ari Suomalainen
Rakel Liekki sai kunniatehtävän ajella Esko Valtaojan parran Nenäpäivän show'ssa. – Minulla oli oikeus haastaa Esko mukaan, koska luovuin viime vuonna hiuksistani. Hänellä on aivan huikea heittäytymiskyky, Rakel kehuu. Kuva: Ari Suomalainen
Rakel Liekki sai kunniatehtävän ajella Esko Valtaojan parran Nenäpäivän show'ssa. – Minulla oli oikeus haastaa Esko mukaan, koska luovuin viime vuonna hiuksistani. Hänellä on aivan huikea heittäytymiskyky, Rakel kehuu. Kuva: Ari Suomalainen

Tähtitieteilijä Esko Valtaoja luopui lähes 50 vuotta kasvattamasta parrastaan Ylen Nenäpäivän suorassa lähetyksessä. – Kaikkein eniten jännittää, mitä itse sanon, kun näen, miltä näytän, Esko kertoi Me Naisille juuri ennen ajelua.

Viime vuonna kuvataiteilija ja toimittaja Tiina-Rakel Liekki, 35, luopui Ylen Nenäpäivän suorassa lähetyksessä hiuksistaan. Tänä vuonna tähtitieteilijä Esko Valtaoja, 63, antoi Rakelin ajaa pois partansa.

Suorassa lähetyksessä ajeltu Esko kertoi etukäteen, että parta lähtisi, jos hyväntekeväisyyskampanjalla saataisiin kokoon 3 miljoonaa euroa. Rakel luopui hiuksistaan 2,5 miljoonalla.

Jo ylioppilaskuvassa "terroristiparrassa"

Avaruustähtitieteen professori on kasvattanut partaansa lähes 50 vuotta.

– En ole koskaan ajanut partaani. Karvat alkoivat kasvaa, kun olin 14-vuotias. Kukaan ei ole nähnyt minua ilman sitä. Äitikään ei ole nähnyt minua ilman partaa kuin pienenä lapsena – vaimosta puhumattakaan, Esko kertoi Me Naisille aiemmin.

Hieman ennen ajelua hän paljasti jännittävänsä puolisoaan enemmän uutta parratonta ulkonäköä.

– Kaikkein eniten jännittää, mitä itse sanon, kun näen, miltä näytän. Mistä minäkään sitä tietäisin. Ylioppilaskuvassani minulla oli jo suoraan sanottuna sellainen terroristiparta, Esko pohti hyväntuulisena.

Kun Eskoa pyydettiin luopumaan parrastaan, hän joutui miettimään asiaa yön yli.

– Fundeerasin yön yli asiaa. Vaimon ensimmäinen reaktio oli, että et kyllä ikinä tee sitä, mutta häntäkin rupesi kiinnostamaan, että miltäköhän tuo äijä mahtaa näyttää ilman partaa.

Erityistä jännitystä parranajoon toi se, että Rakel paljasti, ettei ole koskaan aikaisemmin ajellut kenekään partaa. Esko ennusti tämän tarkoittavan verta ja paljasta pintaa.

Rakel jakoi Instagramissa Esko Valtaojan kanssa otetun selfien. Tältä Esko näyttää nykyään. Jos kuva ei lataudu, voit katsoa sen täällä. Kuva: @rakelliekki/Instagram

 

Kiitos suomalaiset. Tässä parraton Esko Valtaoja. #nenäpäivä

Kuva, jonka Rakel Liekki (@rakelliekki) julkaisi laitteella

"Olen äärimmäisen ujo"

Koko Suomelle tutuksi tullut tähtitieteilijä ajatui julkisuuteen sattuman kautta. Hän kertoo ensimmäisen kirjansa suosion tulleen puun takaa. Vuonna 2001 julkaistu Kotona maailmankaikkeudessa voitti Tieto-Finlandian.

Julkisuudesta ei ole koitunut hänen mukaansa mitään pahaa, mutta siihen on ollut vaikea tottua.

– Olen äärimmäisen ujo ihminen. Sellainen, joka purskahti itkuun, kun piti pitää koulussa luokan edessä esitelmä kesälomasta. Kameroiden edessä esiintyminen on ollut ahdistavaa.

Lue myös:

Esko Valtaoja harkitsee luopuvansa kuuluisasta parrastaan – tässä syy!

Vuosia vegaanina ja absolutistina elänyt Rakel Liekki: "Lopulta nautinnonhalu vei voiton"

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!