Ismo Leikola pääsi Funniest Person on The World -kilpailun finaaliin ylivoimaisella äänivyöryllä. Myös arvostetut jenkkikoomikot ylistivät Ismoa. Hän on aikaisemmin esiintynyt englanniksi Iso-Britanniassa. Kuva: IS/Trond H. Trosdahl
Ismo Leikola pääsi Funniest Person on The World -kilpailun finaaliin ylivoimaisella äänivyöryllä. Myös arvostetut jenkkikoomikot ylistivät Ismoa. Hän on aikaisemmin esiintynyt englanniksi Iso-Britanniassa. Kuva: IS/Trond H. Trosdahl

Stand up -koomikko Ismo Leikola kisaa maailman hauskimmman ihmisen tittelistä Hollywoodissa. Lauantaiseen finaaliin hän lähtee ennakkosuosikkina.

Stand up -koomikko Ismo Leikola, 35, on villinnyt Hollywood-yleisön tankeroenglannillaan. Tiistaina hän nauratti itsensä Las Vegasissa Funniest Person in the World -kilpailun finaaliin.

Leikola sai ylivoimaisen äänivyöryn. Hän keräsi nettiäänestyksessä yli 48 100 ääntä, kun toiseksi tullut ranskalainen Mustapha El Atrassi sai vain reilu 5200 ääntä. Kilpailussa on mukana koomikoita monista eri maista.

Yleisö riemastui semifinaalissa heti, kun Leikola asteli lavalle ujonoloisena ja sanoi: Hello. Hänen ensimmäinen vitsinsä liittyi siihen, kuinka kylmästä Suomesta saapuva koomikko ilahtui huomatessaan, miten Kalifornian lämpö on vaikuttanut hänen peniksensä kokoon. Lisäksi Leikola väänsi vitsiä muun muassa nälänhädästä ja ylipainostaan.

Yleisön lisäksi Leikola sai tuomarien arvostuksen hassulla olemuksellaan, aitoudellaan ja tankeroenglannillaan. Tuomaristoon kuuluivat arvostetut koomikot Richard Lewis, Shawn Wayans, John Henson, Paul Rodriguez ja Maz Jobrani.

– Toivon, että muutat pois Suomesta, koska olet todella hyvä. Olet sensaatiomainen kirjoittaja, ja sinulla on kykyjä mihin tahansa, Richard Lewis ylisti Leikolaa esityksen jälkeen.

Semifinaaliesityksen voi katsoa Laugh Factory -klubin nettisivuilla. Leikolan osuus alkaa 28.50 minuutin kohdalta.

Finaali kisataan lauantaiaamuna kello 6.00 Suomen aikaa, ja sitä voi seurata suorana YouTubesta. Voittaja ratkeaa nettiäänestyksellä. Äänestysaikaa on koko viikonloppu.

Lue myös:

Stand up -koomikko Nikko Kivelä: "En seurustelisi hetkeäkään itseni kanssa"

Naurun tasapainossa etsitään taas uusia stand up -kykyjä

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.

Amerikkalaisnäyttelijä Alyssa Milano nosti seksuaalisen häirinnän somen ykkösaiheeksi – taustalla on tuottajamoguli Harvey Weinstein tapaus.

Parin viime viikon aikana seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys on noussut yhdeksi suurimmista puheenaiheista Yhdysvaltojen medioissa. Kaikki alkoi pari viikkoa sitten, kun New York Times paljasti, että tunnettu elokuvatuottaja Harvey Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti lukuisia elokuva-alalla työskenteleviä naisia.

New York Times kertoi viime viikolla, että Weinsteiniä syytetään useista ahdisteluista ja raiskauksista. Esimerkiksi Oscar-palkitut näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat lehden tietojen mukaan joutuneet Weinsteinin ahdistelemiksi aloittelevina näyttelijöinä.

Weinstein on itse kiistänyt syytteet. Tuottajan vaimo Georgina Chapman ilmoitti viime viikolla hakevansa eroa miehestään. Parilla on kaksi yhteistä lasta ja he ovat olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Haluatko lukea lisää Weinsteinin tapauksesta? Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla laajan koosteen aiheesta. Lue juttu tämän linkin kautta.

Kuluneen viikon aikana maailmantähdet kuten Meryl Streep, Judi Dench, Kate Winslet, Jennifer Lawrence ja Leonardo DiCaprio ovat tuominneet Weinsteinin teot. Myös Hillary Clinton, Barack Obama ja Michelle Obama ovat ottaneet tuikkasanaisesti kantaa aiheeseen.

Tärkeä aihe esiin

Yksi kovaäänisimmistä Weinsteinin tapausta kommentoineista julkisuuden henkilöistä on näyttelijä Alyssa Milano, 44.

Hän kirjoitti pitkässä blogitekstissään, että Weinsteinin käytös kuvottaa ja suututtaa häntä. Näyttelijä kertoi olevansa kuitenkin tyytyväinen siitä, että tapaus on nostanut esiin tärkeän yhteiskunnallisen ongelman.

– Samaan aikaan olen kuitenkin iloinen – suorastaan hurmioitunut – että tämä on avannut keskustelun naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, esineellistämisestä ja väheksynnästä, hän kirjoitti viime viikolla.

Nyt Milano jatkaa kannanottoaan. Hän julkaisi eilen seuraavan twiitin:

Vapaasti suomennettuna viestin sisältö on jokseenkin seuraava:

– Jos kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet naiset kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, ihmiset saattaisivat käsittää, kuinka suuri ongelma on.

”Kuka voi sanoa Not Me?”

Tällä hetkellä #MeToo avainsanalla Twitteristä löytyy tuhansia twiittejä. Milanon twiittiin on vastattu yli 30 000 kertaa. Milano on vastannut myös itse omaan twiittiinsä sanoilla ”Me too”, minä myös.

Monet amerikkalaiset julkisuudenhenkilöt ovat twiitanneet Milanon twiittiin sanoilla ”Me too”. Suomessa esimerkiksi malli ja tv-juontaja Maryam Razavi, toimittaja Hanna Sumari, laulaja Chisu ja muusikko Paula Vesala ovat päivittäneet someen Me too -viestin. 

Monet ovat osallistuneet avainsanan avulla keskusteluun, jonka tarkoituksena on tehdä seksuaalisen häirinnän yleisyydestä näkyvämpää:

Eräs Twitter-käyttäjä huomauttaa seksuaalisen häirinnän olevan niin yleistä, että mietityttää, onko sitä kohtaamattomia ihmisiä olemassa.

Me Naisten taannoisen kyselyn mukaan 63 prosenttia lukijoistamme on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen vuoden aikana.

Euroopan Perusoikeusviraston mukaan Suomessa 71 prosenttia naisista on kokenut seksuaalista häirintää täytettyään 15 vuotta. EU:n jäsenvaltioiden keskiarvo on 55 prosenttia.

Milanon twiittin alla on huomautettu, ettei pidä kuitenkaan luulla, että seksuaalinen häirintä ja väkivalta koskisi vain naisia. Twitterissä monet ovat kommentoineet, että myös miehet ja transsukupuoliset joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jutun otsikkoa muutettu 16.10.2017. 

Vierailija

Lukeeko somefeedissäsi #MeToo? Tempauksen tarkoituksena nostaa esiin, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on

Weinstein on kuitenkin käsittääkseni kiistänyt eikä häntä ole kaiketi tuomittu joten julkinen lynkkaus ei sovi oikeustajuuni, vaikka hän saattaa toki olla syyllinenkin. Nykyajan twitter-maailmassa saatetaan joukkohysteriassa tuhota ihmisiä jo ennen kuin oikeus on sanonut sanansa joka saattaa myös olla vapauttava jolloin vahinko on jo tapahtunut. Ennen vainottiin katkerien miesten toimesta noitia, nyt saatetaan katkerien noitien toimesta toisinaan vainota miehiä, noin hieman kärjistäen...
Lue kommentti