Me Naiset
|
Linnea Lassila
Putous-tähti Essi Hellén nauraa mieluiten kieroille ja kaksimielisille jutuille. Kuva: Juha Salminen
Putous-tähti Essi Hellén nauraa mieluiten kieroille ja kaksimielisille jutuille. Kuva: Juha Salminen

Putous-näyttelijä Essi Hellénin, 26, mielestä komedia vaatii itsevarmuutta. – Jos kukaan muu ei naura, niin sitten ei. Itse lähden siitä, että minulla itselläni pitää olla hauskaa.

Saat heti hassunhauskan tehtävän:
esittele itsesi käyttämällä nimiesi ensimmäisiä kirjaimia, E:tä ja H:ta.
Essi, eli hirveän erikoinen, ehkä erityislaatuinen, energinen, hullu eukko. Heiluva, hilluva ja haiseva emäntä Etelä-Suomesta. Ehkä harmiton, ehkä hirmuton. Hirveän etunojassa etenevä esikoislapsi.

Olet Putous-porukan nuorin. Miten se näkyy?
Emme me mieti toistemme ikiä, paitsi että Kari Ketonen on vanha ja hän saa kyllä kuulla siitä. Ehkä ikäni puolesta ­minulta voi odottaa lapsellisia juttuja. Useat tosin ihmettelevät, ­että olen näinkin nuori. Elämäni on kuin keski-ikäisellä: en ehdi tehdä muuta kuin käydä töissä ja olla kotona perheeni kanssa.

Putous-hahmoille ominaista ovat hokemat, kuten ”mitä jäbä duunaa?” Mitkä ovat Essi Hellénin hokemat?
Kirosanat, OMG ja ”mis mun iPhone?”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Millainen huumorintaju sinulla on?
Nauran melkein kaikelle ja kovaa. Jos ­repeäminen ei haittaa, pokkani pettää varmasti. Nauran etenkin mahdollisimman kieroille, kaksimielisille ja ihan liian sairaille jutuille. Arvostan komiikassa myös sitä, että näyttelijä tekee osuvia ­havaintoja ympäröivästä maailmasta. Olen puhelias ja kova vitsailemaan. Heittelen usein keskusteluihin punch lineja (huipentumia).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olet mukana Käheät kurkut -laulu­­ryhmässä, joka esittää coverbiisejä
pehmolelut päässä. Miksi?
Perustimme ryhmän neljä vuotta sitten koulukaverieni Joel Mäkisen ja Emmi Parviaisen kanssa anarkistisena vastalauseena TeaKin lauluopetukselle. Nimi tuli siitä, että olemme Emmin kanssa molemmat matala- ja käheä-äänisiä. Esiin­nymme välillä pehmolelut päähämme solmittuina, koska satuin aikanaan löytämään kaksi samanlaista oravapehmolelua: toisen jättimäisen Kuopiosta, toisen minikokoisen Berliinistä. Kallion ilmaisutaidon lukiossa jollain oli aina pehmolelu päässä, joten miksi ei meilläkin. Nyt emme ehdi keikkailla, mutta suunnitteilla on Kaija Koo -esitys, koska rakastamme Kaijaa.

Komedia on vaikea laji. Miten suoriudut siitä?
Joillekin se on vain luontaista, heh. Itse lähden siitä, että minulla itselläni pitää olla hauskaa. Jos kukaan muu ei naura, niin sitten ei. Ei ketään voi pakottaa nauramaan. Pitää olla sen verran itsevarma, että jatkaa silti. Totta kai Putous-hahmoni, Julia ”Jusu” Herlin, on täys kymppi.

Lue lisää:

Mistä tuntemattomat Putous-näyttelijät pitäisi muistaa?

Uusi Putous-tähti Essi Hellén: "Oma hahmoni naurattaa ainakin minua!"

Sisältö jatkuu mainoksen alla