Putous-tähti Essi Hellén nauraa mieluiten kieroille ja kaksimielisille jutuille. Kuva: Juha Salminen
Putous-tähti Essi Hellén nauraa mieluiten kieroille ja kaksimielisille jutuille. Kuva: Juha Salminen

Putous-näyttelijä Essi Hellénin, 26, mielestä komedia vaatii itsevarmuutta. – Jos kukaan muu ei naura, niin sitten ei. Itse lähden siitä, että minulla itselläni pitää olla hauskaa.

Saat heti hassunhauskan tehtävän:
esittele itsesi käyttämällä nimiesi ensimmäisiä kirjaimia, E:tä ja H:ta.
Essi, eli hirveän erikoinen, ehkä erityislaatuinen, energinen, hullu eukko. Heiluva, hilluva ja haiseva emäntä Etelä-Suomesta. Ehkä harmiton, ehkä hirmuton. Hirveän etunojassa etenevä esikoislapsi.

Olet Putous-porukan nuorin. Miten se näkyy?
Emme me mieti toistemme ikiä, paitsi että Kari Ketonen on vanha ja hän saa kyllä kuulla siitä. Ehkä ikäni puolesta ­minulta voi odottaa lapsellisia juttuja. Useat tosin ihmettelevät, ­että olen näinkin nuori. Elämäni on kuin keski-ikäisellä: en ehdi tehdä muuta kuin käydä töissä ja olla kotona perheeni kanssa.

Putous-hahmoille ominaista ovat hokemat, kuten ”mitä jäbä duunaa?” Mitkä ovat Essi Hellénin hokemat?
Kirosanat, OMG ja ”mis mun iPhone?”

Millainen huumorintaju sinulla on?
Nauran melkein kaikelle ja kovaa. Jos ­repeäminen ei haittaa, pokkani pettää varmasti. Nauran etenkin mahdollisimman kieroille, kaksimielisille ja ihan liian sairaille jutuille. Arvostan komiikassa myös sitä, että näyttelijä tekee osuvia ­havaintoja ympäröivästä maailmasta. Olen puhelias ja kova vitsailemaan. Heittelen usein keskusteluihin punch lineja (huipentumia).

Olet mukana Käheät kurkut -laulu­­ryhmässä, joka esittää coverbiisejä
pehmolelut päässä. Miksi?
Perustimme ryhmän neljä vuotta sitten koulukaverieni Joel Mäkisen ja Emmi Parviaisen kanssa anarkistisena vastalauseena TeaKin lauluopetukselle. Nimi tuli siitä, että olemme Emmin kanssa molemmat matala- ja käheä-äänisiä. Esiin­nymme välillä pehmolelut päähämme solmittuina, koska satuin aikanaan löytämään kaksi samanlaista oravapehmolelua: toisen jättimäisen Kuopiosta, toisen minikokoisen Berliinistä. Kallion ilmaisutaidon lukiossa jollain oli aina pehmolelu päässä, joten miksi ei meilläkin. Nyt emme ehdi keikkailla, mutta suunnitteilla on Kaija Koo -esitys, koska rakastamme Kaijaa.

Komedia on vaikea laji. Miten suoriudut siitä?
Joillekin se on vain luontaista, heh. Itse lähden siitä, että minulla itselläni pitää olla hauskaa. Jos kukaan muu ei naura, niin sitten ei. Ei ketään voi pakottaa nauramaan. Pitää olla sen verran itsevarma, että jatkaa silti. Totta kai Putous-hahmoni, Julia ”Jusu” Herlin, on täys kymppi.

Lue lisää:

Mistä tuntemattomat Putous-näyttelijät pitäisi muistaa?

Uusi Putous-tähti Essi Hellén: "Oma hahmoni naurattaa ainakin minua!"

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio