Me Naiset
|
Mia Malmi
Shirly Karvinen (kesk.) on uusi Miss Suomi. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Heta Sallinen (oik.) ja toiseksi perintöprinsessaksi Emilia Seppänen (vas.). "Olen haaveillut misseydestä aina. Haluan hoitaa missivuoteni kunnialla ja olla koko kansan missi", voittaja kertoi perjantaina. Kuvat: Jonna Öhrnberg
Shirly Karvinen (kesk.) on uusi Miss Suomi. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Heta Sallinen (oik.) ja toiseksi perintöprinsessaksi Emilia Seppänen (vas.). "Olen haaveillut misseydestä aina. Haluan hoitaa missivuoteni kunnialla ja olla koko kansan missi", voittaja kertoi perjantaina. Kuvat: Jonna Öhrnberg

Suomalais-kiinalainen Shirly Karvinen on ylpeä sukujuuristaan ja uskoo pärjäävänsä myös kansainvälisissä kauneuskisoissa.

Helsinkiläinen Shirly Karvinen, 23, valittiin perjantai-iltana uudeksi Miss Suomeksi suorassa lähetyksessä Vanajanlinnassa. Isä ja äiti kiirehtivät onnittelemaan tytärtään lavalle heti voiton selvittyä. Sekä Shirly että hänen äitinsä kyynelehtivät ilosta.

– Aluksi äitini oli vähän järkyttynyt, että osallistuin kisoihin, mutta vanhempani ovat kannustaneet minua upeasti matkan varrella, Shirly kertoi kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Uusi Miss Suomi ajatteli juhlia voittoaan syömällä karkkia ja nukkumalla pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ehkä lasi kuoharia perintöprinsessojen kanssa myös, hän suunnitteli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Kansainvälisyys on opettanut sosiaalisia taitoja."

Shirly on syntynyt Suomessa, mutta asunut elämänsä ensimmäiset seitsemän vuotta Afrikassa.

Perhe asui Sambiassa, Keniassa, Tansaniassa ja Saudi-Arabiassa. Shirlyn äiti on kiinalainen, ja Shirly puhuu suomen lisäksi äidinkielenään englantia sekä osaa myös kiinan alkeet. Hän oli vuonna 2014 vaihto-opiskelijana Pekingissä ja viime vuonna hän oli puoli vuotta työharjoittelussa Suomen suurlähetystössä Yhdysvalloissa.

– Kansainvälisyys on opettanut minulle itsenäisyyttä ja sosiaalisia taitoja. Uskon, että niistä on apua myös kansainvälisissä kisoissa, Miss Universum -kisaan Suomea edustamaan lähtevä missi selitti.

"Olin pitkään epävarma."

Aina Shirly ei ole ollut yhtä itsevarma. Hän kasvoi pienellä paikkakunnalla ja sai kokea olevansa erilainen ja jopa kiusattu sukujuuriensa takia.

– Sain lapsena palautetta ulkonäöstäni ja taustastani. Olin pitkään epävarma, mutta kun kasvoin vanhemmaksi, opin pitämään erilaisuuttani vahvuutena ja olemaan ylpeä siitä.

Hän kertoo puhuneensa epävarmuuksistaan ja lapsuuden kokemuksistaan ensimmäistä kertaa juuri missikiertueen aikana.

Myös Helsinkiin muutto ja ulkomailla asuminen ovat kuulemma antaneet Shirlylle itsevarmuutta ja auttaneet häntä vapautumaan peloista.

– En olisi vielä muutama vuosi sitten uskaltanut osallistua kisoihin, hän myöntää.

Työpaikka jää

Shirly muutti hiljattain sinkkukämppään ja opiskelee Haaga-Heliassa tradenomiksi. Hän työskenteli ennen voittoaan yökerho Namussa, mutta aikoo jatkossa keskittyä täysillä missivuoteensa.

"Miehet saavat nyt odottaa."

– Työnantajani on hyvä kaverini, joten hän kyllä ymmärtää, että lopetan työt siellä ainakin toistaiseksi.

Shirly erosi hiljattain 2,5 vuoden seurustelun jälkeen, eikä tällä hetkellä ole etsimässä uutta suhdetta. 

– Eiköhän missivuosi vie kaiken aikani, joten miehet saavat nyt odottaa hetken.

Unelmamieheltään hän odottaa huumorintajua ja huonoja vitsejä.

– Semmoinen, joka saa nauramaan vedet silmissä. Mitä huonompaa läppää, sen parempi.

 Kisoja seuraaville nuorille tytöille Shirly halusi lähettää terveisiä.

– Haluan sanoa, että olkaa ylpeitä itsestänne ja että olette täydellisiä sellaisina kuin olette. Olen itse elävä esimerkki siitä, miten epävarmasta tytöstä kasvoi itsevarma nainen.

 

Meidän upea ja sanavalmis Miss Suomi 2016 👑💖👌 #misssuomi #misssuomi2016 @shirlykarvinen

A video posted by Miss Suomi (@misssuomiofficial) on

 

Video lisätty klo 11.30

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla