Kuva: Lauri Mannermaa
Kuva: Lauri Mannermaa

Näyttelijä Emmi Parviainen, 29, rakastaa juhlia, mutta työssään hän on tinkimätön.

Näyttelijä Emmi Parviaisen arki on kiireistä. Hänellä riittää töitä melkein enemmän kuin ehtisi tehdä.

– Olen jo vuosia saanut tehdä työtä, johon minulla on koulutus ja jolla voin elättää itseni. Sellainen ei ole itsestään selvää.

Emmi noteerattiin hiljattain kansainvälisellä Shooting Stars 2015 -listalla kahdeksan muun eurooppalaisnäyttelijän kanssa.

– Kyllähän jokainen on iloinen, jos työ saa tunnustusta kansainvälisesti. Se voi avata mahdollisuuksia.

Emmi syntyi näyttelijäsukuun. Hänen äitinsä on näyttelijä Sanna-Kaisa Palo ja isänsä ohjaaja Jussi Parviainen. Suomalaiset tuntevat hyvin äidin puolen isovanhemmat Ritva Valkaman ja jo edesmenneen Pertti Palon sekä isoisovanhemmat, legendaariset Tauno Palon ja Sylvi Sakin.

Taiteilijakotien perintö

Emmi kasvoi kahdessa kodissa, äidin luona Helsingin Töölössä ja isän luona Eirassa. Vanhemmat erosivat Emmin ollessa neljävuotias.

Kotoaan Emmi on oppinut avoimuutta ja tunteikkuutta, joista on ollut hyötyä näyttelijän työssä.

– Yhteenottoja ei vältelty, mutta paljon on myös naurettu ja oltu lähekkäin. Minusta on kasvanut itsenäisesti ajatteleva ja sosiaalinen. Toivon, etten pelkäisi tehdä elämässä virheitä tai ylilyöntejä tai puhua suoraan, kuitenkaan loukkaamatta muita. Minun täytyy uskoa, että riitän itsenäni.

Emmi on valmistunut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2014. Opiskeluaikoina hän oli kova menemään – ja on sitä edelleen.

– Edelleenkin on ihanaa bailata viikko putkeen. Joskus kapakassa istuminen on tapa hallita arkea, joskus taas 12 tunnin yöunien nukkuminen.

Mutta vaikka juhliminen on kivaa, arvostaa Emmi arkea, johon palata bailuputken jälkeen.

– Olen luonteeltani peruslaiska, mutta minusta tuli tinkimätön työssä. Olen perinyt korkean työmoraalin vanhemmiltani, koska he ovat aina suhtautuneet työhönsä omistautuneesti ja itsenäisesti.

Kuka perheenjäseninstä on Emmille erityisen rakas? Mitä Emmi ajattelee näyttlijätyön alastonkohtauksista? Lue Emmi Parviaisen koko haastattelu Me Naisten numerosta 31/2015.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.

 

 

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.