Jose Ahonen. Kuva: AP Ahonen
Jose Ahonen. Kuva: AP Ahonen

Ensin kieliä taitava musiikkinero Sara Forsberg, nyt koirille taikova Jose Ahonen. Suomalaiset osaavat herättää huomiota sosiaalisessa mediassa. Taikuutta koirille -videon jatko-osa julkaistaan aprillipäivänä.

Suomalaistaikuri Jose Ahonen, 35, latasi perjantai-iltana YouTubeen videon, jossa hän tekee taikatemppuja koirille. Lauantaina videota oli katsottu 40 000 kertaa – nyt maanantaina yli 4,3 miljoonaa.

– Löimme tyttöystävän kanssa vetoa, että jos video saa viikossa 10 000 katselua, vien hänet kylpylään ja syömään. Hän uskoi alusta asti, että siitä tulee hitti. Pitää varmaan etsiä uikkarit, Jose naurahtaa.

Kielinaisen viitoittamalla tiellä

Menestys löi Josen ällikällä. Yhteydenottoja satelee sähköpostitse ja puhelimitse ulkomaita myöten. Kun Taikuutta koirille -video nostettiin Redditin etusivulle, Jose arvasi tästä tulevan jotain suurta. Samalla tavalla meni myös suomalaisen kielinaisen Sara Forsbergin tarina.

– Saran suosio saattaa auttaa minua, Jose pohtii.

Videon laittaminen nettiin ei kuitenkaan ollut mikään laskelmoitu juttu, vaan Jose halusi tehdä jotain hauskaa ja oli odottanut sopivaa rakoa töistä jo tovin.

Huijaava taikuri

Josea on syytetty YouTubessa jo katselukertojen ostamisesta ja koirien huijaamisesta laserosoittimella tai hajuvedellä.

– Ihan reikäpäisiä juttuja osa väitteistä, Jose nauraa.

– Huijaan rehellisesti taikuudella. Silti ihmiset syyttävät minua huijariksi, hän ihmettelee.

Jatko-osa aprillipäivänä

Videon jatko-osa julkaistaan aprillipäivänä. Projektia varten kuvattiin 25 koiraa, joista vain kahdeksan – Elsa, Taisto, Nakke, Gado, Nino, Dumle, Sälli ja Torsti – nähdään ensimmäisessä osassa. Josen oma koira Tuutikki nähdään vasta aprillipäivänä.

Jatkovideon temppu on sama, mutta loputkin koirat pääsevät näkyville.

– Onhan se kohteliasta koirillekin, että kaikki pääsevät!

Korttitemppuja koirille?

Jose ei osaa muita temppuja koirien kanssa.

– Koirille esiintyminen on lyhyt tie. Ne ovat sellaisia olentoja, jotka ovat herkuilla huijattavissa, mutta eivät kovin kiinnostuneita korttitempuista, ammattitaikuri toteaa.

Moni Josen taikurituttava tunnistaa hänen tavoin videolla esiintyvien koirien reaktiot inhimillisiksi.

– Osa on pidättyväisempiä ja ihmettelee temppua, toiset sekoavat aivan täysin. Ihan kuin ihmisetkin.

Taikatemppuihin reagoivilta ihmisiltä Jose toivoo vain yhtä asiaa: aitoa tunnetta analysoinnin sijaan.

Lue myös:

Mentalisti Noora Karman suhdekriisi: "Tunteet ovat heitelleet jo monta vuotta"

Kielinainen Sara Forsberg: "Sain itsevarmuutta, kun laihdutin 17 kiloa"

Yhdistä koirat oikeille julkkisomistajille

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...