Jose Ahonen. Kuva: AP Ahonen
Jose Ahonen. Kuva: AP Ahonen

Ensin kieliä taitava musiikkinero Sara Forsberg, nyt koirille taikova Jose Ahonen. Suomalaiset osaavat herättää huomiota sosiaalisessa mediassa. Taikuutta koirille -videon jatko-osa julkaistaan aprillipäivänä.

Suomalaistaikuri Jose Ahonen, 35, latasi perjantai-iltana YouTubeen videon, jossa hän tekee taikatemppuja koirille. Lauantaina videota oli katsottu 40 000 kertaa – nyt maanantaina yli 4,3 miljoonaa.

– Löimme tyttöystävän kanssa vetoa, että jos video saa viikossa 10 000 katselua, vien hänet kylpylään ja syömään. Hän uskoi alusta asti, että siitä tulee hitti. Pitää varmaan etsiä uikkarit, Jose naurahtaa.

Kielinaisen viitoittamalla tiellä

Menestys löi Josen ällikällä. Yhteydenottoja satelee sähköpostitse ja puhelimitse ulkomaita myöten. Kun Taikuutta koirille -video nostettiin Redditin etusivulle, Jose arvasi tästä tulevan jotain suurta. Samalla tavalla meni myös suomalaisen kielinaisen Sara Forsbergin tarina.

– Saran suosio saattaa auttaa minua, Jose pohtii.

Videon laittaminen nettiin ei kuitenkaan ollut mikään laskelmoitu juttu, vaan Jose halusi tehdä jotain hauskaa ja oli odottanut sopivaa rakoa töistä jo tovin.

Huijaava taikuri

Josea on syytetty YouTubessa jo katselukertojen ostamisesta ja koirien huijaamisesta laserosoittimella tai hajuvedellä.

– Ihan reikäpäisiä juttuja osa väitteistä, Jose nauraa.

– Huijaan rehellisesti taikuudella. Silti ihmiset syyttävät minua huijariksi, hän ihmettelee.

Jatko-osa aprillipäivänä

Videon jatko-osa julkaistaan aprillipäivänä. Projektia varten kuvattiin 25 koiraa, joista vain kahdeksan – Elsa, Taisto, Nakke, Gado, Nino, Dumle, Sälli ja Torsti – nähdään ensimmäisessä osassa. Josen oma koira Tuutikki nähdään vasta aprillipäivänä.

Jatkovideon temppu on sama, mutta loputkin koirat pääsevät näkyville.

– Onhan se kohteliasta koirillekin, että kaikki pääsevät!

Korttitemppuja koirille?

Jose ei osaa muita temppuja koirien kanssa.

– Koirille esiintyminen on lyhyt tie. Ne ovat sellaisia olentoja, jotka ovat herkuilla huijattavissa, mutta eivät kovin kiinnostuneita korttitempuista, ammattitaikuri toteaa.

Moni Josen taikurituttava tunnistaa hänen tavoin videolla esiintyvien koirien reaktiot inhimillisiksi.

– Osa on pidättyväisempiä ja ihmettelee temppua, toiset sekoavat aivan täysin. Ihan kuin ihmisetkin.

Taikatemppuihin reagoivilta ihmisiltä Jose toivoo vain yhtä asiaa: aitoa tunnetta analysoinnin sijaan.

Lue myös:

Mentalisti Noora Karman suhdekriisi: "Tunteet ovat heitelleet jo monta vuotta"

Kielinainen Sara Forsberg: "Sain itsevarmuutta, kun laihdutin 17 kiloa"

Yhdistä koirat oikeille julkkisomistajille

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...