Jose Ahonen. Kuva: AP Ahonen
Jose Ahonen. Kuva: AP Ahonen

Ensin kieliä taitava musiikkinero Sara Forsberg, nyt koirille taikova Jose Ahonen. Suomalaiset osaavat herättää huomiota sosiaalisessa mediassa. Taikuutta koirille -videon jatko-osa julkaistaan aprillipäivänä.

Suomalaistaikuri Jose Ahonen, 35, latasi perjantai-iltana YouTubeen videon, jossa hän tekee taikatemppuja koirille. Lauantaina videota oli katsottu 40 000 kertaa – nyt maanantaina yli 4,3 miljoonaa.

– Löimme tyttöystävän kanssa vetoa, että jos video saa viikossa 10 000 katselua, vien hänet kylpylään ja syömään. Hän uskoi alusta asti, että siitä tulee hitti. Pitää varmaan etsiä uikkarit, Jose naurahtaa.

Kielinaisen viitoittamalla tiellä

Menestys löi Josen ällikällä. Yhteydenottoja satelee sähköpostitse ja puhelimitse ulkomaita myöten. Kun Taikuutta koirille -video nostettiin Redditin etusivulle, Jose arvasi tästä tulevan jotain suurta. Samalla tavalla meni myös suomalaisen kielinaisen Sara Forsbergin tarina.

– Saran suosio saattaa auttaa minua, Jose pohtii.

Videon laittaminen nettiin ei kuitenkaan ollut mikään laskelmoitu juttu, vaan Jose halusi tehdä jotain hauskaa ja oli odottanut sopivaa rakoa töistä jo tovin.

Huijaava taikuri

Josea on syytetty YouTubessa jo katselukertojen ostamisesta ja koirien huijaamisesta laserosoittimella tai hajuvedellä.

– Ihan reikäpäisiä juttuja osa väitteistä, Jose nauraa.

– Huijaan rehellisesti taikuudella. Silti ihmiset syyttävät minua huijariksi, hän ihmettelee.

Jatko-osa aprillipäivänä

Videon jatko-osa julkaistaan aprillipäivänä. Projektia varten kuvattiin 25 koiraa, joista vain kahdeksan – Elsa, Taisto, Nakke, Gado, Nino, Dumle, Sälli ja Torsti – nähdään ensimmäisessä osassa. Josen oma koira Tuutikki nähdään vasta aprillipäivänä.

Jatkovideon temppu on sama, mutta loputkin koirat pääsevät näkyville.

– Onhan se kohteliasta koirillekin, että kaikki pääsevät!

Korttitemppuja koirille?

Jose ei osaa muita temppuja koirien kanssa.

– Koirille esiintyminen on lyhyt tie. Ne ovat sellaisia olentoja, jotka ovat herkuilla huijattavissa, mutta eivät kovin kiinnostuneita korttitempuista, ammattitaikuri toteaa.

Moni Josen taikurituttava tunnistaa hänen tavoin videolla esiintyvien koirien reaktiot inhimillisiksi.

– Osa on pidättyväisempiä ja ihmettelee temppua, toiset sekoavat aivan täysin. Ihan kuin ihmisetkin.

Taikatemppuihin reagoivilta ihmisiltä Jose toivoo vain yhtä asiaa: aitoa tunnetta analysoinnin sijaan.

Lue myös:

Mentalisti Noora Karman suhdekriisi: "Tunteet ovat heitelleet jo monta vuotta"

Kielinainen Sara Forsberg: "Sain itsevarmuutta, kun laihdutin 17 kiloa"

Yhdistä koirat oikeille julkkisomistajille

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!