Roope Salmisen yhtye Koirat julkaisee uuden sinkun ja musiikkivideon kevään aikana. ”Videolla nähdään kaksi kovaa näyttelijää, Antti Holma ja Martti Suosalo. He eivät ole aiemmin esiintyneet musavideoilla. Pitkällisen neuvottelun, liehittelyn ja pyytelyn jälkeen he suostuivat onneksi mukaan”, hän iloitsi. Kuva: Jonna Öhrnberg
Roope Salmisen yhtye Koirat julkaisee uuden sinkun ja musiikkivideon kevään aikana. ”Videolla nähdään kaksi kovaa näyttelijää, Antti Holma ja Martti Suosalo. He eivät ole aiemmin esiintyneet musavideoilla. Pitkällisen neuvottelun, liehittelyn ja pyytelyn jälkeen he suostuivat onneksi mukaan”, hän iloitsi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Suositussa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kisaavalla näyttelijä-muusikko Roope Salmisella on näppinsä pelissä myös uudessa Koomikot-sarjassa.

Näyttelijä ja muusikko Roope Salminen, 25, on monessa mukana. Mies kisaa MTV3:n suositussa Tähdet, tähdet -ohjelmassa, keikkailee Roope Salminen & Koirat -yhtyeensä kanssa ja pyörittää omaa Kolina-improvisaatioryhmää.

Roope toimii myös inserttijuontajana ja haastattelijana TV5:n suursatsauksessa, maaliskuun lopussa alkavassa Koomikot-sarjassa.

– Kiirettä pitää, iso kevät on edessä. Tärkein kevät elämässäni, mies kertoi uutuusohjelman lehdistötilaisuudessa.

Sarjassa kuusi Suomen eturivin koomikkoa kokoontuu saman pöydän ääreen. Tähtinä nähdään Pirkka-Pekka Petelius, Miitta Sorvali, Heikki Silvennoinen, Pirjo Heikkilä, Sami Hedberg ja Jarkko Tamminen.

Ohjelma on lähes kuin Vain elämää, sillä jokaisella osallistujalla on oma jaksonsa, jossa hän käy läpi elämäänsä ja uransa käännekohtia. Päivä huipentuu illallisesitykseen, jossa päähenkilö yllätetään hänen uraansa liittyvällä komediaesityksellä.

Koomikot perustuu Ruotsissa ja Norjassa katsojaennätyksiä rikkoneeseen En Clown till Kaffet -formaattiin.

Roopen tehtävänä oli haastatella näyttelijöiden läheisiä ja kaivaa tähdistä esiin uusia ja kipeitäkin asioita.

– Sarjan tekeminen oli minulle iso juttu. Olen ihaillut monia koomikoita pitkään. Pirkka-Pekan tekemiset Apuva-miehineen ovat varhaisimpien muistojeni joukossa. Kummelien Sakkoja, sakkoja oli ala-asteella suosikkibiisini. Jännitän Koomikoiden saamaa vastaanottoa enemmän kuin omaa kohtaloani Tähdet, tähdet -ohjelmassa, Roope tunnusti.

Roope on nauttinut Tähdet, tähdet -shown tekemisestä. Hän nousi otsikoihin rikottuaan parin tuhannen euron arvoisen mikrofonin viime sunnuntain suorassa lähetyksessä. Hän kertoi hajoamisen olleen vahinko.

– Odotin kovasti punk-teemaa. Minulle oli tärkeää, että pääsin vetämään punkia täysillä. Kaikki muu tästä eteenpäin on plussaa. Ooppera olisi haastava laji, ja sitä olisi hauska kokeilla, mutta en usko, että olen siinä jaksossa enää mukana. Ohjelmassa on niin monta minua tunnetumpaa tähteä.

Lue myös:

Eppu Salminen ja poika Roope: "Emme ole koskaan nähneet toisiamme humalassa"

IL: Mikko Leppilammelle elinikäiset vammat – juontaa uutuusohjelmaa proteesi suussa

UMK:n uusi juontaja Rakel Liekki: ”Olen jäätävä viisufani”

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.