Naiskatsojien huomio hämmentää Waltteri Torikkaa: ”On jännää, että minua pidetään nyt viehättävänä, sillä nuorena en ollut suosittu, vaan kuuluin pikemminkin c-liigaan”, baritoni kertoo. Kuva: Terhi Ylimäinen
Naiskatsojien huomio hämmentää Waltteri Torikkaa: ”On jännää, että minua pidetään nyt viehättävänä, sillä nuorena en ollut suosittu, vaan kuuluin pikemminkin c-liigaan”, baritoni kertoo. Kuva: Terhi Ylimäinen

Waltteri Torikka on romantikko, joka rakastaa kävelyitä merenrannalla ja murehtii välillä liikaa.

Oliko helppo päätös hypätä oopperalavoilta televisiokameran eteen ja mukaan koko kansan suosikkiohjelmaan?

Juttelin asiasta paljon kollegoiden ja ystävieni kanssa ja sain kaikenlaisia mielipiteitä. Tajusin kuitenkin nopeasti, etten halua jättää tilaisuutta käyttämättä. Tykkään tehdä kaikenlaista ja monipuolisesti, joten lähdin mukaan pelonsekaisella innostuksella.

Onko ympäri Eurooppaa reissaavan baritonin matkalaukku aina pakattuna?

Elämäni on työntäyteistä, mutta on tuntunut kivalta, että olen nyt ohjelman takia saanut olla paikoillani Helsingissä. Viime syksynä työskentelin ja asuin Tanskassa, toukokuussa vierailen Kroatiassa ja välillä saatan piipahtaa Saksassa laulamassa koelauluissa pari aariaa, mutta muuten nautin kotikaupunkini keväästä. Olen aina tykännyt Etelä-Helsingistä ja merestä, jonka rannoilla käyn kävelemässä ja seuraamassa, miten valo lisääntyy. Se on tosi voimaannuttavaa.

Jääkö sinulla aikaa ihmissuhteille?

Alituisesta kiireestä kärsivät kaikki ihmissuhteet. Luultavasti työstäni johtuu, että minulle on jäänyt aika vähän ihmisiä, joiden kanssa pidän yhteyttä. Muutaman hyvän ystävän kanssa näemme, kun pystymme, ja juttu jatkuu luontevasti siitä, mihin se edellisellä kerralla jäi.

Naiset huokailevat perääsi Tähdet tähdet -ohjelmaa katsoessaan. Millaisiin ihmisiin itse ihastut?

Olen esteetikko ja kiinnitän ensimmäiseksi huomiota ulkoiseen kauneuteen. Ulkoinen olemus on kuitenkin ihan turhaa, jos pään sisällä ei liiku mitään. Elämänasenne on tärkeä: hyvä kombinaatio syntyy hauskuudesta ja syvällisyydestä. Olen itse kova murehtimaan asioita ja vastapainoksi viihdyn sellaisten ihmisten seurassa, jotka eivät stressaa turhista.

Osaatko rentoutua kaiken kiireen keskellä? Miten se onnistuu?

Minun on vaikea päästä työstä eroon, sillä suhtaudun siihen intohimoisesti. Mutta vapaa-ajalla kävelen paljon ja olen taas alkanut kuntoilla enemmän. Käyn kuntosalilla ja hot joogassa. Varsinkin takatalven yllättäessä hot jooga toimii: siellä on kuuma, kun ulkona kylmä. Siinä tulee sellainen olo kuin olisi etelässä joogaamassa. Rentoudun myös katselemalla sarjoja kuten Downton Abbey, House of Cards ja Good Wife.

Miten juhlit?

En käy juurikaan baareissa. Viimeksi juhlin, kun meillä oli ohjelman välikaronkka, mutta sieltäkin lähdin puolenyön aikaan kotiin. Tässä ammatissa äänestäni kuuluisi, jos dokaisin jatkuvasti. Opiskelijaelämävaihe on kohdaltani jo käyty läpi. Olen myös huomannut, että kun täyttää 30 vuotta, aineenvaihdunta hidastuu. Eihän pitkään venyneen juhlimisen jälkeen enää edes jaksaisi nousta seuraavana päivänä töihin.

Mitä vinkkejä antaisit ihmiselle, joka ei tunne oopperaa? Mistä tutustuminen kannattaisi alkaa?

Itse diggailen eniten klassikkolevyistä. Esimerkiksi kaikki Luciano Pavarottin levyt ovat suht tasokkaita. Ja romantiikan aikakauden musiikki on niin upeaa, että se vie mukanaan. Kannattaa lähteä liikkeelle avoimin mielin ja selvittää kuuntelemalla, minkä ajan oopperasta pitää eniten. Ei kannata stressata siitä, että ymmärtää oopperaa oikein, se ei ole pääasia. Oopperahan kertoo kaikille ihmisille läheisistä asioista kuten rakkaudesta, elämästä ja kuolemasta.

Tähdet, tähdet sunnuntaisin klo 19.30, MTV3.

Lue lisää:

Tähdet, tähdet -kilpailija Roope Salminen: ”En enää uskaltanut vastata puhelimeen”

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika