Gwen Stefani ja Gavin Rossdale jatkavat eron jälkeenkin kolmen lapsensa kasvattamista yhdessä. Kuva: Reuters
Gwen Stefani ja Gavin Rossdale jatkavat eron jälkeenkin kolmen lapsensa kasvattamista yhdessä. Kuva: Reuters

Pariskunta eroaa yhteisymmärryksessä.

Gwen Stefanin, 45, ja Gavin Rossdalen, 49, liitto on tullut tiensä päähän. Pari ehti olla yhdessä 20 vuotta, joista viimeiset 13 naimisissa.

Kuten muidenkin pitkään yhdessä pysyneiden julkkisparien, myös Gwenin ja Gavinin vuosikausia kestänyttä liittoa on ihailtu. Nyt se on kuitenkin ohi.

– Olemme tulleet yhteiseen päätökseen, ettemme enää ole yhdessä aviopuolisoina, mutta pysymme kumppaneina vanhemmuudessa ja olemme yhdessä sitoutuneita kasvattamaan kolme poikaamme onnellisessa ja terveellisessä ympäristössä, pari kertoi People-lehdelle tiedotteessa.

No Doubt -solisti Gwen ja Bush-yhtyeen laulaja-kitaristi Gavin tapasivat, kun he olivat yhteisellä kiertueella vuonna 1995. Naimisiin pari meni kuuden vuoden seurustelun jälkeen vuonna 2002. Heillä on kolme poikaa, 9-vuotias Kingston, 7-vuotias Zuma sekä 17 kuukauden ikäinen Apollo. Gwen on luonut uraa myös muotisuunnittelijana.

– Olemme käyneet läpi yhdessä niin paljon – on ihme, että olemme pysyneet yhdessä näin kauan, Gwen Stefani puhui liitostaan Cosmopolitan-lehden haastattelussa aiemmin tänä vuonna.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.