Nightwish-yhtye vuonna 2008. Keskellä vanha laulaja Anette Olzon, Jukka Nevalainen oikealla. Kuva: Reuters
Nightwish-yhtye vuonna 2008. Keskellä vanha laulaja Anette Olzon, Jukka Nevalainen oikealla. Kuva: Reuters

Vaikeaa unettomuutta sairastava rumpali Jukka Nevalainen jättäytyy pois Nightwish-yhtyeen tulevalta levyltä ja kiertueelta.

Nightwish-yhtyeen rumpali Jukka Nevalainen ilmoitti tänään tiedotteella, ettei hän osallistu yhtyeen tulevalle kiertueelle. Kiertueen lisäksi Nevalaista ei kuulla uudella albumilla. Tiedotteessa Nevalainen paljastaa sairastaneensa jo vuosien ajan vaikeaa unettomuutta.

– Olen jo useamman vuoden ajan elänyt ajoittaisen, hyvin vaikean unettomuuden kanssa, joka on ollut ei-toivottuna seuranani myös monilla kiertueillamme. Olen tehnyt parhaani saadakseni asian hallintaan tai ainakin tullakseni toimeen sen kanssa, Nevalainen kirjoittaa.

– Viimeisen kuukauden aikana minulle on käynyt selväksi, etten valitettavasti voi unettomuuden vuoksi suoriutua tällä hetkellä tehtävistäni muusikkona haluamallani ja musiikin ansaitsemalla täsmällisyydellä. Tästä johtuen olen päättänyt jättäytyä sivuun rumpalin tehtävistäni tulevan Nightwish-albumin ja kiertueen osalta. Olen edelleen mukana pyörittämässä yhtyeen toimintaa, mutta se rakkain ja tärkein, soittaminen, on toistaiseksi osaltani poissa kuvioista. Tulevaisuus näyttää, mitä tuleman pitää, hän jatkaa.

Tiedotteessa Nevalainen kertoo päätöksen tuntuvan surulliselta mutta vääjäämättömältä.

Rumpali Kai Hahto tulee tuuraamaan Nevalaista ainakin osittain.

Nightwishin uusi solisti, hollantilainen Floor Jansen muutti kesäkuussa Suomeen. Jansen korvasi yhtyeen aikaisemman solistin, ruotsalaisen Anette Olzonin, joka riitautui yhtyeen miesten kanssa. Nightwishilla on ollut ongelmia myös alkuperäisen solistinsa Tarja Turunen-Cabulin kanssa.

Katso video, jolla Jukka Nevalainen kertoo unettomuudestaan:

Lue myös:

Nightwish-solisti Floor Jansen muuttaa innoissaan Suomeen

Nightwishistä erotettu Anette Olzon: "Bändin pojat päättivät puolestani kaiken"

Nightwish vastaa Anette Olzonin väitteisiin: "Totuuden vääristelyä ja mustamaalausta"

Tarja Turunen: "Olen joutunut olemaan vahva"

Tuomas Holopainen myöntää: Avoliitossa Johanna Kurkelan kanssa jo 5 vuotta

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.