Nightwish-yhtye vuonna 2008. Keskellä vanha laulaja Anette Olzon, Jukka Nevalainen oikealla. Kuva: Reuters
Nightwish-yhtye vuonna 2008. Keskellä vanha laulaja Anette Olzon, Jukka Nevalainen oikealla. Kuva: Reuters

Vaikeaa unettomuutta sairastava rumpali Jukka Nevalainen jättäytyy pois Nightwish-yhtyeen tulevalta levyltä ja kiertueelta.

Nightwish-yhtyeen rumpali Jukka Nevalainen ilmoitti tänään tiedotteella, ettei hän osallistu yhtyeen tulevalle kiertueelle. Kiertueen lisäksi Nevalaista ei kuulla uudella albumilla. Tiedotteessa Nevalainen paljastaa sairastaneensa jo vuosien ajan vaikeaa unettomuutta.

– Olen jo useamman vuoden ajan elänyt ajoittaisen, hyvin vaikean unettomuuden kanssa, joka on ollut ei-toivottuna seuranani myös monilla kiertueillamme. Olen tehnyt parhaani saadakseni asian hallintaan tai ainakin tullakseni toimeen sen kanssa, Nevalainen kirjoittaa.

– Viimeisen kuukauden aikana minulle on käynyt selväksi, etten valitettavasti voi unettomuuden vuoksi suoriutua tällä hetkellä tehtävistäni muusikkona haluamallani ja musiikin ansaitsemalla täsmällisyydellä. Tästä johtuen olen päättänyt jättäytyä sivuun rumpalin tehtävistäni tulevan Nightwish-albumin ja kiertueen osalta. Olen edelleen mukana pyörittämässä yhtyeen toimintaa, mutta se rakkain ja tärkein, soittaminen, on toistaiseksi osaltani poissa kuvioista. Tulevaisuus näyttää, mitä tuleman pitää, hän jatkaa.

Tiedotteessa Nevalainen kertoo päätöksen tuntuvan surulliselta mutta vääjäämättömältä.

Rumpali Kai Hahto tulee tuuraamaan Nevalaista ainakin osittain.

Nightwishin uusi solisti, hollantilainen Floor Jansen muutti kesäkuussa Suomeen. Jansen korvasi yhtyeen aikaisemman solistin, ruotsalaisen Anette Olzonin, joka riitautui yhtyeen miesten kanssa. Nightwishilla on ollut ongelmia myös alkuperäisen solistinsa Tarja Turunen-Cabulin kanssa.

Katso video, jolla Jukka Nevalainen kertoo unettomuudestaan:

Lue myös:

Nightwish-solisti Floor Jansen muuttaa innoissaan Suomeen

Nightwishistä erotettu Anette Olzon: "Bändin pojat päättivät puolestani kaiken"

Nightwish vastaa Anette Olzonin väitteisiin: "Totuuden vääristelyä ja mustamaalausta"

Tarja Turunen: "Olen joutunut olemaan vahva"

Tuomas Holopainen myöntää: Avoliitossa Johanna Kurkelan kanssa jo 5 vuotta