Kuva Collmed.
Kuva Collmed.

Amerikkalainen tutkija-lääkäri Dana Flavin vierailee parhaillaan Helsingissä luennoimassa vaihtoehtoisista syöpähoidoistaan, joita hän suosittelee yhdistettäväksi perinteisen lääketieteen menetelmiin. Intohimoisen tutkijan motto on: ”Kaikkeen on kyllä hoito, meidän täytyy vain löytää se”.

Asiakkaasi sairastavat muun muassa diabetestä, suolistosairauksia ja erityisesti erilaisia syöpiä. Miksi syövät ovat niin yleisiä nykyään?

– Syöpien yleisyyteen on mielestäni kaksi pääsyytä: ympäristön vaikutus sekä stressi. Nyky-ympäristö kuormittaa meitä myrkyillään, ja me ihmiset itse kuormitamme itseämme stressaamalla.

Syöpien hoitoon käytetään tavallisesti leikkausta, sädehoitoa ja sytostaattihoitoja. Mitä sinä tarjoat niiden tilalle?

– Noilla hoidoilla eliminoidaan yleensä jokin yksi tietty oire, mutta minua kiinnostaa, mistä oire johtuu, eli esimerkiksi miksi syöpä on saanut alkunsa, ja iskeä hoidoilla alkulähteeseen. Yleisimmät syöpähoidot ovat myös niin rankkoja, että parantaessaan yhden vaivan ne aiheuttavat liudan uusia. Minä käytän hoidoissani viiden kohdan taktiikkaa: psykologiaa, liikuntaa, kehon puhdistusta, ruokavaliota sekä ravinteita. En ole syöpähoitoja vastaan vaan uskon, että hoidossa päästään parhaaseen tulokseen yhdistämällä perinteisen ja vaihtoehtoisen lääketieteen konsteja. On huikean kiehtovaa tutkia, miten solut toimivat ja reagoivat eri asioihin. Jo pikkutyttönä olin saada köniini veljeltäni, jonka leikkiautot ja lelulaivat purin osiin vain nähdäkseni mistä ne rakentuivat ja miten ne toimivat.

Miten viiden kohdan taktiikkaasi voi toteuttaa arjessa?

– Ensinnäkin pitämällä huolta mielestään. Joskus ihmiset murehtivat itsensä hengiltä. On elintärkeää tuntea rakkautta, olla katkeroitumatta ja antaa anteeksi kaikille niille, jotka ovat joskus loukanneet. Se ei ole helppoa mutta hirmu tärkeää. Toiseksi liikunta ja hapensaanti ovat valtavan tehokkaita lääkkeitä. Kolmanneksi elimistö täytyy pitää puhtaana myrkyistä, joita saamme ympäristöstä ja ruuasta. Detox-käsittely on perusta useimmille hoidoilleni. Siinä keho puhdistetaan raskasmetalleista, loisista, sienistä ja erilaisista viruksista. Sitten tulee ruokavalio, sopivilla ruuilla voidaan estää syöpäsolujen jakautuminen. Esimerkiksi porkkana, pinaatti, lehtikaali, parsakaali, avokado, punainen paprika, kurkku sekä varsiselleri sisältävät entsyymejä, joiden todistetusti tiedetään pysäyttävän syövän leviämisen. Viides kohta on huolehtia tarpeellisista ravinteista. Sairaudesta riippuen erilaiset vitamiinit ja ravinteet tukevat perinteisten syöpähoitojen tehoa, vähentävät sivuoireita, vahvistavat ihmisenomaa immuunijärjestelmää, lyhentävät toipilasaikaa sekä pidentävät terveenä pysymistä.

Elätkö itse kuten opetat?

– Valitettavasti! Hikoilen juoksumatolla 3-4 kertaa viikossa. Yritän olla murehtimatta ja pysyä iloisena. En pidä kännykkää korvallani koko päivää enkä tuo sitä yöksi makuuhuoneeseemme. Juon lasillisen punaviiniä iltaisin, mutta muuten vältän alkoholia. Ruokavaliossani olen joustava kasvissyöjä ja valitsen ruokavaliooni luomua aina kun voin. Eilen söin uunibataattia, munakoisoa, tomaatteja ja vuohenjuustoa. Syön luomumunia ja silloin tällöin lammasta, mutta nautaan, kanaan tai porsaaseen en koske. En myöskään sokeriin tai valkoiseen vehnään, vaan valitsen spelttiä tai kvinoaa. Uskon, että jos enimmäkseen syö terveellisesti, välillä voi vähän livetä. Minä teen syntiä sunnuntaisin, kun valitsen aamiaiseksi mukillinen cappucinoa ja croissantin.

Olet tehnyt koko urasi terveydenhoidon ja erityisesti tutkimuksen parissa. Mistä vielä haaveilet?

– Minulla on jatkuva nälkä löytää ja oppia uutta. Luen ihan koko ajan, siis tauotta, julkaisu ja tutkimus toisensa perään. Haluan tietää, mitä muut ovat löytäneet ja yhdistää oppeja omiin tutkimuksiini. Ihmisten parannus on intohimoni. Uskon, että maailmassa ei ole sairautta, josta ei voisi toipua.
Haaveilen, että jonain päivänä keksitään laite, jonkin sortin taajuuskorjain, joka voisi parantaa ihmisen vaikkapa syövästä. Tiedän, että unelmaani ei ajatella hyvällä isoissa lääkefirmoissa, syöpähoidot ja -lääkkeet ovat niille miljardiluokan bisnes, ja moni amerikkalaissairaala toimii vain, koska sen syöpäosasto rahoittaa muutkin toiminnot. Minua kuvottaa ajatus, että hoidot ovat saatavilla vain heille, joilla on niihin varaa. Siksi olen julkaissut kaikki oppini ja neuvoni kaikkien saataville. Perustin aikanaan myös säätiön: sitä kautta ne joilla on ylimääräistä, voivat kustantaa hoitoja niille, joilla ei ole varaa.

Olet kuulemma itsekin piffannut potilaallesi hoitoja?

– No niin… Eräältä irlantilaispotilaaltani löytyi greipin kokoinen syöpäkasvain suolistosta, mutta hänellä ei ollut rahaa kalliisiin hoitoihin. Nainen asui maaseudulla ilman sähköä tai mitään. Uskoin kuitenkin vahvasti, että hänen syöpänsä oli hoidettavissa. Kun muutama tuttuni lähti mukaan rahoittajiksi, järjestimme naiselle hoidot ja kotiin sähköt sekä mehukoneen, jolla hän sai toteutettua reseptejäni. Silloinen mieheni ihmetteli, mihin kaikki rahamme oikein hupenivat, mutta eihän ihmistä vain voi jättää hoitamatta. Puoli vuotta myöhemmin kasvain oli kadonnut.

Mottosi on, että kaikkeen kyllä löytyy hoito. Tunnetko koskaan toivottomuutta kaiken maailman sairauksien edessä?

– Tunnen oloni toivottomaksi silloin, kun asiakkaani ei oikeasti edes halua parantua. Jotkut ovat kokeneet elämässään niin kovan tragedian – menettäneet lapsensa tai eronneet puolisostaan – etteivät he tunnu pääsevän siitä yli millään. Jatkuva stressi on kuin ravintoa syöpäkasvaimille, ja vaikkapa masentuneen potilaan syövänhoito on kuin yrittäisit sammuttaa tulipaloa ämpärillisellä vettä. Jos potilas ei osaa päästää irti traumoistaan, paranemiselle on silloin vain heikot edellytykset. Minä en voi auttaa, jos potilas itse ei ota minkäänlaista vastuuta toipumisestaan.

Tohtori, tutkija Dana F. Flavin on Foundation for Collaborative Medicine and Research -säätiön perustaja ja johtaja. Alunperin amerikkalainen Flavin on asunut 20 vuotta Itävallassa ja Saksassa. Hän on erikoistunut farmakologiaan, sisätautioppiin sekä onkologiaan.

Helsingin tapahtuman järjestävät elokuvaprojekti "Elämää elävällä ravinnolla – Living with living foods " ja Elävän raakaravinnon ry.

Joukkorahoituksella syntyvän dokumentin on tarkoitus valmistua vielä tänä vuonna.

Olli Lindholm kertoo elämäkerrassaan, että isä katosi hänen elämästään kokonaan 80-luvun puolivälissä. – Ihan hyvä, että lähti, Olli sanoo.

Yö-muusikko Olli Lindholm, 53, kertoo vaikeasta isäsuhteestaan tuoreessa elämäkerrassaan Olli – Yhden miehen varietee (Docendo).

– Olen siitä erikoinen lapsi, että mulla on kantapäässä jännä viilto. Se kertoo, että isyystesti on tehty. Isä ei halunnut tunnustaa, että olen sen lapsi, Olli kertoo Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa.

”Ihan hyvä, että lähti.”

Ainoana lapsena Olli eli käytännössä kahden äitinsä kanssa, sillä isä oli paljon pois kotoa töiden takia. 80-luvun puolivälissä isä katosi Ollin elämästä kokonaan.

– Ihan hyvä, että lähti, Olli toteaa kirjassa. 

Ollin mukaan hänen isänsä oli ”ihan siedettävä silloin, kun joi, muuten ei”. Hän muistelee kirjassa erästä joulua, jolloin isällä ja pojalla tuli riita.

– Muistojen äärellä saa toisaalta aina miettiä, mikä on totta ja mikä ei – mikä on jälkeenpäin lisättyä. Muisti on petollinen kapistus. Itse
muistan, että joskus murrosikäisenä tulee isän kanssa riita joulutähden asennosta tai jostain, haen kirveen ja yritän lyödä sillä isää, Olli kertoo kirjassa.

Ollin mukaan hänen äitinsä ei muista kyseistä välikohtausta.

– Mutta oikeastaanhan se on toisarvoista, oliko mukana kirves vai ei. Ilmapiiri oli joka tapauksessa tuo.

Ei tiedä, minne haudattu

Olli on aikaisemminkin puhunut vaikeasta isäsuhteestaan. Viime vuonna hän kertoi Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, minne isä on haudattu.

– Mä olin hänen ainoa läheinen, ja mulle tuli 1998 syksyllä soitto Satakunnan keskussairaalasta, että isänne on aivokuollut. Menin hänen luo, sanoin isälle, että kaikki on ok, että kyllä mä sua ymmärrän, että näin on käynyt. Sitten ne otti piuhat irti. Mä en edes tiedä, minne hänet on haudattu. Hän testamenttasi ruumiinsa ja hänet polttohaudattiin, Olli kertoi ohjelmassa.

Tuolloin Olli kertoi myös pelänneensä isäänsä aina.

– Sitä aina odotti kädet ristissä, että voi kun isä olisi kännissä, niin se olisi mukavampi. Meillä oli todella huonot välit, ja pelkäsin häntä helvetisti.

Arno Kotro, Olli Lindholm: Olli – Yhden miehen varietee on juuri ilmestynyt.

 

”Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta”, laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa Facebookissa.

Laulaja Tomi Metsäketo on julkaissut Facebookissa pitkän kirjoituksen, johon sisältyy myös anteeksipyyntö.

Metsäkedon kirjoitus koskee tuoreen Seiska-lehden uutista, jossa viisi naista kertoo laulajan käyttäytyneen heitä kohtaan sopimattomalla tavalla. Yksi naisista esiintyy jutussa koko nimellään, yksi etunimellään ja kolme nimettömänä. Jutussa haastateltu tarjoilija muun muassa kertoo tapauksesta, jossa hotellin tarjoilijat joutuivat huomauttamaan Metsäkedolle, ettei työntekijöihin saa koskea.

Metsäketo haluaa kertoa asiasta oman näkemyksensä Facebookissa. 

– Julkisuuden henkilönä olen tottunut, että meistä kirjoitetaan monenlaista ja sen kyllä kestän, myös ne negatiiviset, mutta raja menee, kun aletaan syyttää rikolliseksi tai asioista, joita ei ole tapahtunutkaan, Metsäketo puolustautuu Facebookissa.

– On ikävää, että nykyään raja varsinkin somessa levittää pahaa tietoa ihmisistä on surullisen alhainen. Ajatusmaailmat eivät vain kaikkien kanssa kohtaa ja nyt näiden kyseisten someryhmien ihmisten kanssa ei ole kohdannut. Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta, anteeksi, hän kirjoittaa.

Tekstistä ei käy selkeästi ilmi, mistä Metsäketo on pahoillaan. Hän kirjoittaa myös, että keskusteluryhmästä ja kirjoittajista on tehty rikosilmoitus.

Metsäketo nähdään parhaillaan Tähdet, tähdet -ohjelmassa, jota esitetään MTV3:lla.

Totaalinen epäonnistuminen

Naiset syyttävät Tomi Metsäketoa Seiskassa asiattomasta käytöksestä, laulaja pyytää anteeksi Facebookissa – mutta mitä?

Jos ja kun tunteen pakonomaisen tarpeen alkaa tekemään kriisiviestintää somessa, niin pitää olla valmis myös kritiikkiin eikä pönkitää omaa egoaan kertomalla tv-nauhoituksista ja rikosilmoituksilla uhkaamisesta. "Ylläpitäjän" toimesta tehtyjen kommenttien poistaminen ei auta lainkaan asiaa.
Lue kommentti