Arja on suhtautunut sairauslomaan kuin absurdiin vuorotteluvapaaseen. Tunteistaan hän on opetellut puhumaan entistä enemmän. Kuva: Jouni Harala
Arja on suhtautunut sairauslomaan kuin absurdiin vuorotteluvapaaseen. Tunteistaan hän on opetellut puhumaan entistä enemmän. Kuva: Jouni Harala

– Kun näin itseni peilistä, ajattelin, että tuo en ole minä, tämä on pahaa unta, mietti Arja Koriseva sen jälkeen, kun kampaaja sytostaattihoitojen alettua ajoi hänen päänsä kaljuksi.

Niin kuin monet rintasyövän läpikäyneet naiset, myös Arja Koriseva joutui sairastumisen myötä miettimään omaa naisellista identiteettiään. Esimerkiksi pitkät hiukset ovat olleet lapsesta asti tärkeä osa Arjan olemusta ja myöhemmin artistin imagoa.

– Minulla ei olisi ikinä ollut rohkeutta leikata hiuksiani lyhyeksi, jollei olisi ollut pakko. Esiintyjänä niistä on ollut paljon iloa, koska pitkistä hiuksista on saanut monenlaisia juttuja ja kampauksia. Mutta onhan tämä lyhyt kampaus helppo, vaikka tuntuikin aluksi oudolta, Arja sanoo lyhyistä, punk-tyylisistä hiuksistaan.

Sairastumisen hätkähdyttävä hetki oli, kun tuttu kampaaja sytostaattihoitojen alettua ajoi Arjan pään kaljuksi.

– Kun näin itseni peilistä, ajattelin, että tuo en ole minä, tämä on pahaa unta.

”Rakastatko minua nyt, kun olen kalju?”

Mutta osasi Arja myös nauraa itselleen. Joskus aiemmin mies oli valitellut muka ohentuneita hiuksiaan ja kysyi: Rakastatko minua sitten, jos minusta tule kalju?

– Rakastatko minua nyt, kun OLEN kalju, kysyi Arja vuorostaan sytostaattihoitojen alettua.

Arja lohduttautui sillä, että hiukset kasvavat kyllä takaisin.

– Ja läheiset sanoivat, että minulla on hyvänmuotoinen pää, Arja nauraa.

– Naiseus ja ihmisyys eivät tietenkään ole kiinni siitä miltä näyttää. Naisten ei mielestäni pitäisi pelätä tai hävetä sellaisia asioita rintasyövän yhteydessä.

Hiustyylin myötä myös Arjan pukeutumistyyli on mennyt uusiksi, sillä Arjan mielestä uuden kampauksen kanssa eivät sovi yhteen rimpsut ja röyhelöt. Ensimmäisen tanssikeikankin asu on vielä hakusessa.

– Ajattelin jotakin yksinkertaista mekkoa, jossa on vahva väri, Arja suunnittelee.

Arja palaa yleisönsä eteen tulevana lauantaina, jolloin hän esiintyy Tangomarkkinoiden finaalikarsinnassa. Samaan aikaan lähtee soimaan Arjan uusi biisi Leipää, lempee, lämpöö, jonka on tehnyt Mariska.

– Olen paljon kriittisempi sen suhteen, mistä haluan laulaa ja tekstin merkitys on suurempi kuin ennen.

Lue Arjan koko haastattelu Me Naisten numerosta 24/2016!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

 

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.