Me Naiset
|
ME NAISET
Sauli Niinistö twiittaa kohtalaisen harvoin, mutta Facebookissa hän on aktiivisempi. Kuva elokuulta 2017: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela
Sauli Niinistö twiittaa kohtalaisen harvoin, mutta Facebookissa hän on aktiivisempi. Kuva elokuulta 2017: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela

Presidentti Sauli Niinistö kertoo Twitterissä, että syö lihaa vain kerran viikossa.

Presidentti Sauli Niinistö, 69, on osallistunut Twitterissä ruokakeskusteluun.

– Syön lihaa vain yhtenä päivänä viikossa, presidentti twiittasi sunnuntaina englanniksi.

Presidentin twiitti oli vastaus ruokatutkija Markus Vinnarille. Tämä ehdotti viime viikolla, että presidentinlinnassa alettaisiin noudattaa lihatonta maanantaita. Vinnari jakoi Twitterissä The Economist -lehden jutun, jossa kerrottiin, että Argentiinan presidentin virka-asunnossa tarjoillaan aina maanantaisin vain kasvisruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viisi vuotta sitten Sauli Niinistö nimesi Iltalehden haastattelussa suosikkiruuikseen kaalikääryleet ja kahvin. Vuonna 2012 Niinistö kertoi myös, että parasta on perinteinen, suomalainen ruoka. Presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio on puolestaan pohtinut kasvisruuan tulevaisuutta Kotilieden kolumnissa tänä keväänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Uskon kasvisruoan suosion tulleen jäädäkseen. Kun symbolinen silmien avautuminen on kerran tapahtunut, ei paluuta entiseen enää ole, Haukio kirjoitti huhtikuussa.

”Kotimaisten vaihtoehtojen suosiminen on eräs tärkeimmistä arvoista.”

Hän kertoi kolumnissaan myös omista arvoistaan.

– Itselleni kotimaisten vaihtoehtojen suosiminen on eräs tärkeimmistä arvoista. Vaikka omiin valintoihin ruokakaupan hyllyjen välissä ei liittyisikään minkäänlaisia syvällisempiä eettisiä pohdintoja, arjen käytännöllisyyttä ja helppoutta arvostaa jokainen kuluttaja.

Haluaisitko syödä vähemmän lihaa? Lue 30 vuotta kasvissyöjänä olleen Riikka Sukulan vinkit: Haluatko vähentää lihansyöntiä? Yksi ajatus kertoo, onnistuuko se

Presidentin ruokatwiitistä kertoi ensimmäisenä MTV.fi.

Vierailija

Näin kyynisesti ajatellen, olisiko kyseessä harkittu  viherpiiperöitten äänten kalastelu loukkaamatta kuitenkaan a-luokan lihansyöjiäkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla