"Minä teen meillä sekä ruuan että vaatehankinnat, kuten näkyy. Ei vaineskaan", Ilkka Kanerva vitsaili vierellään Elina-kihlattunsa sporttibaari O´Learysin  avajaisissa torstaina. Kuva: Sakari Majantie
"Minä teen meillä sekä ruuan että vaatehankinnat, kuten näkyy. Ei vaineskaan", Ilkka Kanerva vitsaili vierellään Elina-kihlattunsa sporttibaari O´Learysin avajaisissa torstaina. Kuva: Sakari Majantie

Hoikka nainen kertoo saaneensa ruokavalionsa kuntoon.

Poliitikko Ilkka Kanerva ja hänen kihlattunsa Elina Kiikko piipahtivat torstaina O´Learys Bakers -sporttibaarin avajaisissa Helsingissä. Viisitoista vuotta yhdessä ollut pariskunta on asunut puolentoista vuoden ajan saman katon alla. Yhteiset kodit pvat Turussa ja Helsingissä.

– Meillä menee mukavasti. Teen etätöitä jonkin verran, joten voin olla paljon sekä Turussa että Helsingissä Ilkan kanssa, muodikkaaseen 70-luvun henkiseen farkkuhaalariin pukeutunut Elina kertoi.

Syömishäiriöstä aiemmin kärsinyt Elina on kertonut haluavansa saada lisää kiloja. Hän on laatinut yhdessä ravintoterapeutin kanssa ruokavalion, johon kuuluu muun muassa proteiinijuomia, kananmunia, pähkinöitä ja soijarouhetta. Jokainen aamu alkaa sitruunavedellä ja terveellisellä vihersmoothiella.

– Olen saanut painon nousuun, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa. Vielä en kuitenkaan ole tavoitepainossani. Pitää muistaa syödä säännöllisesti, kasvisruokavaliota noudattava Elina kertasi.

Liikuntaa hän harrastaa säännöllisesti. Pariskunta lenkkeilee kultaisennoutajansa kanssa puoli tuntia päivässä. Alkoholin Elina on jättänyt pois kokonaan.

– Meillä on tosi kiireinen syksy. Joulun alla rauhoitumme, ja vietämme sen perinteisesti Vierumäellä. Siellä nautiskelemme kolmistaan koiran kanssa, IT-alalla sovelluspäällikkönä työskentelevä Elina sanoi.

 

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.