Näyttelijäpari Matti Ristiselle ja Sari Haapamäelle tuli yllätyksenä, miten vaikeaa lapsen saaminen voi olla.

Ylen suositun Syke-sarjan Ilmari Nortamona tunnettu näyttelijä Matti Ristinen, 41, kertoo Meidän Perhe -lehden haastattelussa elävänsä kiireistä lapsiperheen elämää. Matilla ja hänen näyttelijävaimollaan, Sari Haapamäellä, 43, on kaksi tytärtä: 7-vuotias Armi ja 4-vuotias Elsi.

Pari ei kuitenkaan pidä lapsia itsestäänselvyytenä, sillä esikoisen saaminen kesti paljon pidempään kuin pari osasi kuvitella. Armi sai lopulta alkunsa vasta viiden vuoden kuluttua lapsettomuustutkimusten ja -hoitojen jälkeen.

– Olisinpa tiennyt, ettei lapsia niin vain saada, Sari kertoo haastattelussa.

Haastattelun mukaan kuopusta ryhdyttiin puuhamaan samalla menetelmällä kuin esikoista, mutta lapsi saikin alkunsa luomusti.

– Lasten saaminen on ollut elämämme onnellisin asia. Pikkumimmit ovat nyt ykkössijalla ja määrittävät kaikkea tekemistämme, Matti kertoo lehdessä.

Matti ja Sari tapasivat toisensa aikoinaan näyttelijäntyön laitoksen käytävällä Tampereen yliopistolla. Ennen perheen perustamista pariskunta matkusteli paljon ja käytti siihen kaiken liikenevän rahan. He kiertelivät moottoripyörällä Eurooppaa ja reissasivat myös Aasiassa, Afrikassa ja Amerikassa.

Syke-sarjan lisäksi Matti muistetaan muun muassa Pirun pelto- ja Kun taivas repeää -tv-sarjoista.

Matin ja Sarin koko haastattelun voit lukea Meidän Perheen huhtikuun numerosta.

Lue myös:

Syke-tähti Antti Luusuaniemi: Hurmasin vaimoni nahkalaukullani

Tästä syystä Syke-sarjan Jarkko Niemi ei juo lainkaan alkoholia

Jaajo Linnomaalla rooli Syke-sarjassa – näin Iina Kuustonen kommentoi radiojuontajan roolisuoritusta