Iina Kuustosen elämään ei mahdu tällä hetkellä muuta kuin Sykkeen neljännen tuotantokauden kuvauksia. ”Sarjat elävät tällä hetkellä kulta-aikaa. Tämä onkin freelancerille oikea unelmahomma.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Iina Kuustosen elämään ei mahdu tällä hetkellä muuta kuin Sykkeen neljännen tuotantokauden kuvauksia. ”Sarjat elävät tällä hetkellä kulta-aikaa. Tämä onkin freelancerille oikea unelmahomma.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Syke-sarjan roolihahmo on vaikuttanut ihmisten käsitykseen minusta, näyttelijä kertoo.

Iina Kuustosen näyttelemä sairaanhoitaja Iiris Ketola on Syke-sarjassa äärimmäisen kylmä ja kyyninen hahmo. Iiris on aiheuttanut Kuustoselle ongelmia myös oikeassa elämässä.

– Iiris ei juuri osoita empatiaa, ja kun olen hoitanut potilaita kylmäkiskoisesti ja suoraviivaisesti, jopa jotkut vierailevat vastanäyttelijät ovat saaneet käsityksen, että olen oikeasti mulkku, Iina kertoi sairaalasarja Sykkeen pressitilaisuudessa.

Iinan työtapa on keskittyä hahmoon aina täysillä.

– Kun kohtaukset ovat vaativia, haluan pitää tunnelmasta kiinni koko työpäivän ajan. Kerran eräs vanhempi vastanäyttelijä sanoi, että onneksi kerroit tästä. Hän jo ajatteli, että onpa tuo Iina Kuustonen kylmä ihminen.

Iina vihjaa, että kolmannella tuotantokaudella sarjaan saatetaan nähdä pitkän tauon jälkeen Lauri Tilkasen näyttelemä Jarkko, joka on ollut Iiriksen mielitietty.

Suositusta sarjasta kuvataan parhaillaan neljännen tuotantokauden jaksoja. Lisäksi Ruotsin TV4 on ostanut oikeudet tehdä oman versionsa sairaalasarjasta. 

Syke jatkuu kolmannen tuotantokauden jaksoin 23. maaliskuuta TV2-kanavalla. 

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.