Matti Ristinen nähdään Syke-sarjan lisäksi Isänpäivä-monologissa Turun Linnateatterissa.
Matti Ristinen nähdään Syke-sarjan lisäksi Isänpäivä-monologissa Turun Linnateatterissa.

Näyttelijä patistaa kaikkia käymään ensiapukurssin.

Ylen suositussa Syke-sairaalasarjassa Ilmari-lääkäriä näyttelevä Matti Ristinen on joutunut tosielämässäkin antamaan ensiapua.

– Olen joutunut elvytystehtävään. Olen käynyt jo aikaisemmin ensiapukurssin ennen sarjan kuvauksia, mutta tapahtunut skarppasi sitä entisestään. Olenkin sanonutkin kaikille, että käykää se kurssi. Vaara vaanii joka paikassa, Matti kertoi keskiviikkona Sykkeen pressipäivässä.

Näyttelijän mukaan tositilanteessa helpottaa, että oikeat toimintamallit ovat muistissa.

– Se ei ollut kukaan tuttuni, mutta en halua kertoa tapahtuneesta enempää, sillä tilanne oli ikävä ja päättyi huonosti.

Syke-sarjasta kuvataan parhaillaan neljännen tuotantokauden jaksoja. Lisäksi Ruotsin TV4 on ostanut oikeudet tehdä sairaalasarjasta oman versionsa.

– Aina, kun jää aikaa, harjoittelen Turun Linnateatteriin tulevaa Tuomas Kyrön Isänpäivä-monologia. Sen ensi-ilta on kahden viikon päästä, Ristinen kertoi muita kuulumisiaan.

Syke jatkuu kolmannen tuotantokauden jaksoin 23. maaliskuuta TV2-kanavalla.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...