Järjestääkö Oulun kaupunki toritapahtuman Saara Aallon kunniaksi? Kuva: Sanoma-arkisto
Järjestääkö Oulun kaupunki toritapahtuman Saara Aallon kunniaksi? Kuva: Sanoma-arkisto

X Factor UK -kilpailussa toiseksi sijoittunut Saara Aalto on saanut onnitteluviestejä pääministeriltä lähtien.

Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) julkaisi heti kilpailutuloksen jälkeen Twitterissä viestinsä, jossa hän onnitteli Saara Aaltoa upeasta kakkossijasta.

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö hehkutti niin ikään sosiaalisessa mediassa Saara Aallon show’ta.

Helsingin kaupunki ylisti Saaraa ”meidän voittajana” ja julkaisi onnittelunsa tutun kuvan kanssa. Kuva on viikon takaiselta vierailulta, kun Saara kävi Helsingissä X Factor UK -kuvauksissa.

Lue myös! Helsingin kaupunki kannusti Saara Aaltoa hauskalla videolla: ”Torilla tavataan” on paikka ja mielentila

Oulun kaupunkikin esittää onnittelunsa kasvatilleen. Tiedotteen mukaan kaupunginjohtaja Matti Pennanen kutsuu Saaran Ouluun, kun X Factorin jälkeiset kiireet sen sallivat. Samassa yhteydessä järjestetään tilaisuus, jossa "Oulu muistaa Saaraa erityisellä tavalla".

Kaupunki aikoo tiedottaa lisää tapahtumasta heti, kun se on saatu sovittua.

Serkun suloinen tervehdys!

Yksi Saaran läheisimmistä tukijoista, hänen serkkunsa Sari Aalto julkaisi Facebookissa suloisen lapsuuskuvan, joka on otettu Hailuodossa. Sen yhteyteen Sari oli kirjoittanut liikuttavan runon, joka on tuttu Taru Sormusten herrasta -faneille.

Serkukset Saara ja Sari Aalto ovat molemmat kisailleet television kykyjenetsintäohjelmissa tänä syksynä. Sari, Suomen ainoa vatsastapuhujanainen, esitteli taitojaan Talent Suomi -ohjelmassa, jossa hänkin tuli lopulta toiseksi.

Myös Adam Lambert julkaisi sunnuntaina hassuttelevat onnittelunsa Saaralle. Hän toivotti suomalaislaulajan ”tervetulleeksi kakkosten kerhoon”. Lue lisää tästä.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...