Meikkitaiteilija Suvi Tiilikainen saa kolmannen lapsensa loppuvuodesta. – Siitä lähdettiin, että kaikki kolme talomme lastenhuonetta tulevat täyteen, hän kertoo.

Meikkitaiteilija ja vuoden 2000 Miss Suomi Suvi Tiilikainen hehkuu odotuksen onnea. Hänen ja ex-jääkiekkoilija Jukka Tiilikaisen perhe kasvaa kolmannella lapsella vuoden loppupuolella. Perheessä on kaksi poikaa, pian viisi vuotta täyttävä Jose ja puolitoistavuotias Justus.

Suvi kertoo kolmannen raskauden tuntuneen erilaiselta kuin poikien kanssa.

– Tämä raskaus on ollut paljon hurjempi. Tajusin olevani raskaana, kun aloin voida heti pahoin. Poikien kanssa alkuraskaudet merkit olivat helpommat. Nyt hiukset lähtevät päästä ja iho on hurjassa kunnossa.

Suvin mukaan kolmas lapsi on odotettu ja toivottu.

– Rakensimme talomme yläkertaan seitsemän vuotta sitten kolme lasten makuuhuonetta. Siitä lähdettiin, että matkan varrella huoneet tulevat täyteen, Suvi kertoi L’Oréal Parisin uuden Makeup Genius -meikkiapplikaation lanseeraustilaisuudessa Tapahtumahotelli Huoneessa Helsingissä.

Virtuaalisen meikkipalvelun ideana on, että itselleen sopivia meikkilookeja ja värimaailmoja voi testata muutamalla klikkauksella meikkisimulaattorin avulla. Applikaatioon ovat hurahtaneet maailmalla jo monet tähdet, kuten näyttelijät Eva Longoria ja Julianne Moore.

L’Oréal Parisin meikkitaiteilijana neljä vuotta toiminut Suvi on luonut sovellukseen oman lookinsa.

Hän kertoo rauhoittuvansa seuraavaksi kesän viettoon.

– Justus menee syksyllä tarhaan, ja haluan viettää aikaa lasten kanssa. Matkustelemme kotimaassa. Lasten kanssa on helpointa, kun kaikki tavarat saa pakattua auton takakonttiin.

Suvi sanoo, että he ovat Jukan kanssa aikoinaan reissanneet niin paljon ulkomailla, ettei nyt ole tarvetta lähteä kauemmas.

– On ihanaa nähdä, kun lapset nauttivat niin pienistä asioista. Ehdoton must-kohde on tänäkin kesänä Naantalin Muumimaailma. Muumit ovat meillä kova juttu – luemme Justuksen kanssa aina kaksi tuntia putkeen samaa muumikirjaa, Suvi nauraa.

Lue lisää:

Suvi Tiilikainen: näin syntyy smoky eyes -meikki

Laulaja Jannika B jännitti kertoa raskaudesta ystävälleen, joka kärsii lapsettomuudesta

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi. 

 

Kun näyttelijä Emmi Pesonen alkoi seurustella ohjaaja Paavo Westerbergin kanssa, hän sai kaupan päälle neljä lasta.   

– Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo.

Kun näyttelijä Emmi Pesonen, 40, ensimmäisen kerran vieraili ohjaaja-käsikirjoittaja Paavo Westerbergin, 44, luona, hän katseli lasten kuvia seinällä. 

– Ihmettelin, kun rivistö vain jatkui ja jatkui, ja kaikki ne kuulemma olivat Paavon eri lapsia.

Lapsikatras ei kuitenkaan 27-vuotiasta Emmiä säikäyttänyt, päinvastoin.

– Olin aina ajatellut, että haluan paljon lapsia. Useimmat harjoittelevat äitiyttä lapsi kerrallaan, mutta minulle kaikki iät tulivat yhteen syssyyn, Emmi kertoo. Myöhemmin joukko kasvoi seitsemän hengen suurperheeksi.

– Suurin lahja, joka Emmi on minulle antanut on se, että hän on rakastanut lapsiani, Paavo sanoo.

Vaikeinta aikaa heidän suhteessaan elettiin, kun Paavo ja Emmi teatteritöiden ja arjen pyörittämisen lisäksi remontoivat omakotitaloa.

– Silloin vaatimusten määrä kotona oli niin valtava ja stressitasot niin koholla, että kun pääsi teatterille ja sulki oven takanaan, tuntui päässeensä turvaan ja melkein lomalle, Emmi sanoo. 

– Mutta ainakin elämän tarkoitus oli silloin selvä. Ei ollut aikaa fokusoida itseensä tai kriisiyttää parisuhdetta, kun piti vaan selvitä arjesta, Paavo jatkaa.

Toimiva taiteilijaliitto

Tammikuun alussa ensi-iltansa saa Emmin ja Paavon yhdessä käsikirjoittama ja Paavon ohjaama elokuva Viulisti.

Viulisti on Paavon ensimmäinen leffaohjaus ja Emmin esikoiskäsikirjoitus, jonka tekemiseen hän hyppäsi samalla pelottomalla asenteella kuin suurperheen äidiksi – ilman että ensin olisi vaikkapa kirjoittanut jonkun lyhytelokuvan käsiksen.

Kirjoittaminen oli Emmille monella tapaa avartavaa ja vapauttavaa.

– Näyttelijä on työnsaannin suhteen usein alisteisessa asemassa suhteessa ohjaajaan. Se on välillä tosi kuluttavaa. Kun kirjoitan, saan tehdä ihan mitä haluan, hän sanoo.

Yhdessä pari on työskennellyt aiemminkin.

– Työnteko yhdessä ei ole ikinä ollut meille vaikeaa, sillä työpaikalla roolimme ovat selvät. Eikä Paavo minua ainakaan helpommalla päästa kuin muita.  Siviilielämässä vastuun jakaminen on paljon vaikeampaa, Emmi sanoo.

– Kunnioitamme työtä ja työyhteisöä niin paljon, ettemme siellä rupea riitelemään. Eiväthän muutkaan tuo työpaikalle kotiasioitaan, Paavo jatkaa.

Mihin Emmi Paavossa ihastui? Miten seitsenhenkisen perheen arkea pyöritettiin? Voiko vain taiteilija ymmärtää toista taiteilijaa? Miltä tuntuu, kun lapset muuttavat pois kotoa? Lue lisää Me Naisten numerosta 50-51/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.