Laulaja Suvi Teräsniskan ura on nousukiidossa, eikä aikaa jää levolle saati parisuhteelle. – Olen oppinut viihtymään yksin.

Iskelmälaulaja Suvi Teräsniska, 21, on Suomen kuumin artisti: hän voitti juuri Kuorosodan, albumi Rakkaus päällemme sataa valittiin vuoden levyksi ja peräti neljä Emma-ehdokkuutta odottaa helmikuista palkintogaalaa. Myös keikkakalenteri on täynnä pitkälle ensi syksyyn.

Suvi on menestyksestä onnellisen hämillään. Tyttö, joka ei koskaan kuvitellut pääsevänsä Emmoihin, menee gaalaan jo toistamiseen.

– Viime vuosi oli huikea. Erityisesti loppuvuosi jää mieleeni, sillä kaikki hype keskittyi siihen. On käsittämätöntä, millaisen määrän onnitteluja ja huomiota sain esimerkiksi Kuorosodan voitosta. En todellakaan odota voittavani Emmoja, vaikka hyllyssä onkin tilaa palkinnoille, Suvi nauraa.

Vaikka Suvin ura on kovassa nousussa, on sillä varjopuolensakin. Suvilla ei juuri ole ollut vapaapäiviä vaikka olisi kaivannut omaa aikaa erityisesti sairastaessaan. Kesällä 2009 Suvi oli sairaana kuukausia.

– On vain sairastettava työaikana. Tosi hyvin olen silti jaksanut. Kaikki sanovat, että muista välillä levätä, mutta en koe kaipaavani vapaata kuin pari viikkoa vuodessa. Ehkä se on nuoruuden into, jonka avulla pusken eteenpäin.

Muutto omilleen

Suvi pyrkii tapaamaan perhettään mahdollisimman usein, vaikka keikkatyö viekin häntä jatkuvasti ympäri maata. Yhteydenpidossa auttaa, että Suvi asuu taas Oulussa. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen hän muutti puoleksitoista vuodeksi Tampereelle, koska ’manselaisuus’ ja ison kaupungin mahdollisuudet vetivät puoleensa.

Alkuun vapaus oli huumaavaa. Vähitellen koti-ikävä alkoi vaivata, sillä läheisimmät ystävät ja sukulaiset asuivat Oulussa.

Suvin nykyinen koti Oulun keskustassa on kolmio, jossa olisi tilaa useammallekin asukkaalle. Toistaiseksi Suvi asuu kuitenkin yksin.

– Kaverit kyllä vitsailevat, että lastenhuone on jo valmiina, johon vastaan, että olisi nyt edes se mies!

Suvi ei ole ehtinyt kiireisen työnsä vuoksi kaivata seurustelukuvioita. Hän tietää olevansa nuori, eikä ota asiasta paineita. Joskus yksinäisyys silti yllättää.

– Välillä tulee hetkiä, kun ei tekisi mieli olla yksin ja iskee kainalon kaipuu. Silloin soitan kavereille ja kysyn, voinko tulla käymään. Onneksi minulla on niin hyviä ystäviä ympärilläni, että he tavallaan täyttävät poikaystävän puutteen aiheuttaman tyhjiön.
 

Suvi Teräsniska

  • 10.4.1989 Kolarissa syntynyt iskelmälaulaja, asuu Oulussa.
  • Julkaissut kolme levyä. Särkyneiden sydänten tie (2008) ja Tulkoon joulu (2009) myivät kultaa, syyskuussa julkaistu Rakkaus päällemme sataa on myynyt platinaa.
  • ?Lahjoitti Kuorosodan 40 000 euron voittopotin Oulun yliopistollisen sairaalaan lasten syöpäosastolle. ”Summan luovuttaminen oli hieno ja herkkä hetki.”
  • Musiikkitoimittajat valitsivat Suvin albumin vuoden 2010 levyksi. Kilpailee neljästä Emmasta kategorioissa Vuoden naissolisti, Vuoden albumi, Vuoden Iskelmäalbumi ja yleisöäänestyksessä Vuoden artisti. Emmat jaetaan 26.2.

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio