Me Naiset
|
Rosanna Serkamo

Laulaja Suvi Teräsniskan ura on nousukiidossa, eikä aikaa jää levolle saati parisuhteelle. – Olen oppinut viihtymään yksin.

Iskelmälaulaja Suvi Teräsniska, 21, on Suomen kuumin artisti: hän voitti juuri Kuorosodan, albumi Rakkaus päällemme sataa valittiin vuoden levyksi ja peräti neljä Emma-ehdokkuutta odottaa helmikuista palkintogaalaa. Myös keikkakalenteri on täynnä pitkälle ensi syksyyn.

Suvi on menestyksestä onnellisen hämillään. Tyttö, joka ei koskaan kuvitellut pääsevänsä Emmoihin, menee gaalaan jo toistamiseen.

– Viime vuosi oli huikea. Erityisesti loppuvuosi jää mieleeni, sillä kaikki hype keskittyi siihen. On käsittämätöntä, millaisen määrän onnitteluja ja huomiota sain esimerkiksi Kuorosodan voitosta. En todellakaan odota voittavani Emmoja, vaikka hyllyssä onkin tilaa palkinnoille, Suvi nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka Suvin ura on kovassa nousussa, on sillä varjopuolensakin. Suvilla ei juuri ole ollut vapaapäiviä vaikka olisi kaivannut omaa aikaa erityisesti sairastaessaan. Kesällä 2009 Suvi oli sairaana kuukausia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– On vain sairastettava työaikana. Tosi hyvin olen silti jaksanut. Kaikki sanovat, että muista välillä levätä, mutta en koe kaipaavani vapaata kuin pari viikkoa vuodessa. Ehkä se on nuoruuden into, jonka avulla pusken eteenpäin.

Muutto omilleen

Suvi pyrkii tapaamaan perhettään mahdollisimman usein, vaikka keikkatyö viekin häntä jatkuvasti ympäri maata. Yhteydenpidossa auttaa, että Suvi asuu taas Oulussa. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen hän muutti puoleksitoista vuodeksi Tampereelle, koska ’manselaisuus’ ja ison kaupungin mahdollisuudet vetivät puoleensa.

Alkuun vapaus oli huumaavaa. Vähitellen koti-ikävä alkoi vaivata, sillä läheisimmät ystävät ja sukulaiset asuivat Oulussa.

Suvin nykyinen koti Oulun keskustassa on kolmio, jossa olisi tilaa useammallekin asukkaalle. Toistaiseksi Suvi asuu kuitenkin yksin.

– Kaverit kyllä vitsailevat, että lastenhuone on jo valmiina, johon vastaan, että olisi nyt edes se mies!

Suvi ei ole ehtinyt kiireisen työnsä vuoksi kaivata seurustelukuvioita. Hän tietää olevansa nuori, eikä ota asiasta paineita. Joskus yksinäisyys silti yllättää.

– Välillä tulee hetkiä, kun ei tekisi mieli olla yksin ja iskee kainalon kaipuu. Silloin soitan kavereille ja kysyn, voinko tulla käymään. Onneksi minulla on niin hyviä ystäviä ympärilläni, että he tavallaan täyttävät poikaystävän puutteen aiheuttaman tyhjiön.
 

Suvi Teräsniska

  • 10.4.1989 Kolarissa syntynyt iskelmälaulaja, asuu Oulussa.
  • Julkaissut kolme levyä. Särkyneiden sydänten tie (2008) ja Tulkoon joulu (2009) myivät kultaa, syyskuussa julkaistu Rakkaus päällemme sataa on myynyt platinaa.
  • ?Lahjoitti Kuorosodan 40 000 euron voittopotin Oulun yliopistollisen sairaalaan lasten syöpäosastolle. ”Summan luovuttaminen oli hieno ja herkkä hetki.”
  • Musiikkitoimittajat valitsivat Suvin albumin vuoden 2010 levyksi. Kilpailee neljästä Emmasta kategorioissa Vuoden naissolisti, Vuoden albumi, Vuoden Iskelmäalbumi ja yleisöäänestyksessä Vuoden artisti. Emmat jaetaan 26.2.
Sisältö jatkuu mainoksen alla