Laulaja Suvi Teräsniskan ura on nousukiidossa, eikä aikaa jää levolle saati parisuhteelle. – Olen oppinut viihtymään yksin.

Iskelmälaulaja Suvi Teräsniska, 21, on Suomen kuumin artisti: hän voitti juuri Kuorosodan, albumi Rakkaus päällemme sataa valittiin vuoden levyksi ja peräti neljä Emma-ehdokkuutta odottaa helmikuista palkintogaalaa. Myös keikkakalenteri on täynnä pitkälle ensi syksyyn.

Suvi on menestyksestä onnellisen hämillään. Tyttö, joka ei koskaan kuvitellut pääsevänsä Emmoihin, menee gaalaan jo toistamiseen.

– Viime vuosi oli huikea. Erityisesti loppuvuosi jää mieleeni, sillä kaikki hype keskittyi siihen. On käsittämätöntä, millaisen määrän onnitteluja ja huomiota sain esimerkiksi Kuorosodan voitosta. En todellakaan odota voittavani Emmoja, vaikka hyllyssä onkin tilaa palkinnoille, Suvi nauraa.

Vaikka Suvin ura on kovassa nousussa, on sillä varjopuolensakin. Suvilla ei juuri ole ollut vapaapäiviä vaikka olisi kaivannut omaa aikaa erityisesti sairastaessaan. Kesällä 2009 Suvi oli sairaana kuukausia.

– On vain sairastettava työaikana. Tosi hyvin olen silti jaksanut. Kaikki sanovat, että muista välillä levätä, mutta en koe kaipaavani vapaata kuin pari viikkoa vuodessa. Ehkä se on nuoruuden into, jonka avulla pusken eteenpäin.

Muutto omilleen

Suvi pyrkii tapaamaan perhettään mahdollisimman usein, vaikka keikkatyö viekin häntä jatkuvasti ympäri maata. Yhteydenpidossa auttaa, että Suvi asuu taas Oulussa. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen hän muutti puoleksitoista vuodeksi Tampereelle, koska ’manselaisuus’ ja ison kaupungin mahdollisuudet vetivät puoleensa.

Alkuun vapaus oli huumaavaa. Vähitellen koti-ikävä alkoi vaivata, sillä läheisimmät ystävät ja sukulaiset asuivat Oulussa.

Suvin nykyinen koti Oulun keskustassa on kolmio, jossa olisi tilaa useammallekin asukkaalle. Toistaiseksi Suvi asuu kuitenkin yksin.

– Kaverit kyllä vitsailevat, että lastenhuone on jo valmiina, johon vastaan, että olisi nyt edes se mies!

Suvi ei ole ehtinyt kiireisen työnsä vuoksi kaivata seurustelukuvioita. Hän tietää olevansa nuori, eikä ota asiasta paineita. Joskus yksinäisyys silti yllättää.

– Välillä tulee hetkiä, kun ei tekisi mieli olla yksin ja iskee kainalon kaipuu. Silloin soitan kavereille ja kysyn, voinko tulla käymään. Onneksi minulla on niin hyviä ystäviä ympärilläni, että he tavallaan täyttävät poikaystävän puutteen aiheuttaman tyhjiön.
 

Suvi Teräsniska

  • 10.4.1989 Kolarissa syntynyt iskelmälaulaja, asuu Oulussa.
  • Julkaissut kolme levyä. Särkyneiden sydänten tie (2008) ja Tulkoon joulu (2009) myivät kultaa, syyskuussa julkaistu Rakkaus päällemme sataa on myynyt platinaa.
  • ?Lahjoitti Kuorosodan 40 000 euron voittopotin Oulun yliopistollisen sairaalaan lasten syöpäosastolle. ”Summan luovuttaminen oli hieno ja herkkä hetki.”
  • Musiikkitoimittajat valitsivat Suvin albumin vuoden 2010 levyksi. Kilpailee neljästä Emmasta kategorioissa Vuoden naissolisti, Vuoden albumi, Vuoden Iskelmäalbumi ja yleisöäänestyksessä Vuoden artisti. Emmat jaetaan 26.2.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika 

Maarit Feldt-Ranta on sairastanut mahasyövän kahteen otteeseen. Nuorempana hyvin kilpailuhenkinen nainen liikkuu nyt ennen kaikkea pysyäkseen terveenä.

Joka aamu kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta, 50, astuu vaa’alle. Sitten hän katsoo alastonta peilikuvaansa ja toteaa itselleen: Olenpa aika simpsakka viisikymppinen!

– Tykkään itsestäni ja olen onnellinen ihan siitä, että olen kasassa, mahasyövän kaksi kertaa sairastanut Maarit sanoo.

Oman painon tarkkailu ei ole ulkonäkökeskeisyyttä. Painon heittely on yksi ensimmäisistä oireista, jos syöpä olisi uusinut taas. Siksi se on Maaritille välttämättömyys.

– Se on ihan hyvä rutiini eikä ahdista, koska tunnen oloni kotoisaksi kropassani. Voin oikein hyvin, Maarit sanoo.

Maarit painaa 30 kiloa vähemmän kuin ennen sairastumistaan. Painon putoamiseen vaikuttivat vaikeat syöpähoidot ja se, että ensimmäisessä leikkauksessa ruoansulatuskanavasta otettiin osa pois. Maarit pystyi syömään aluksi vain lusikallisia soppaa.

Toipumista nopeutti Maaritin hyvä peruskunto. Lääkäri totesi, että jos kävelet sairaalan käytäviä, pääset vielä nopeammin kotiin.

– Ja minähän kävelin. Kun pääsin kotiin, laahustin ulkona potkukelkan kanssa, jotta pääsin liikkeelle. Siitä se lähti.

Viime kesänä Maarit juoksi Jukolan viestissä reilun kymmenen kilometrin matkan.

– Se meni melko helposti. Se kertoo siitä, että minulla on edelleen hyvä kunto, vaikka sisuskaluja on lähtenyt.

”Minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.”

Maarit on ollut aina hyvin liikunnallinen. Nuorempana hän oli hyvin kilpailuhenkinen ja harrasti tosissaan muun muassa uintia ja myöhemmin käsipalloa.

Nykyään Maarit vannoo arkiliikunnan nimeen: hän polkee kaupunkifillarilla kokouksesta toiseen tai jää kaksi pysäkkiä liian aikaisin pois bussista, koska joukkueurheilu tai jumppatunnit ovat nykytilanteessa mahdottomia.

Myös syy liikkua on muuttunut. Jos ennen liikkeeseen ajoi voitontahto, nykyään Maarit liikkuu, jotta pysyisi terveenä.

– Minulla ei ole mitään suurta liikunnanhimoa, vaan olen rationaalinen ja ymmärrän, että minun on pakko liikkua. Istuminen tutkitusti tappaa, ja minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.

Maaritilta on syöpähoitojen yhteydessä poistettu kokonaan vatsalaukku. Miten se on vaikuttanut syömiseen? Entä mitkä ovat Maaritin Top 3 -liikuntalajia? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 21/18. Digilehden voit lukea täältä.